head_up Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Предполагам доста хора си имат този проблем Имам си домашни любимци - мисля, че са в десетки хиляди, да не кажа стотици. Живея в блок, 14 етажа, много входове, мазета, тавани... Голямо нещо. Пръска се от време на време - веднъж поне годишно, но не всички във входа позволяват, а и дори в този вход да е ок, от съседния идват роднините на хлебарките и си основават нова колония за дни до седмица. По принцип се бяхме договорили с гадинките да сме в добри отношения - те си ровят кротичко в боклука и си лазят зад корниза и тръбите на парното - пък аз няма да ги бия с чехъл... много. Обаче те нарушиха договорката - такъв ужас настана, че и в спалнята вече си пъплят. Като китайците са, честно! Седя си на компютъра и една се появява на монитора отгоре и ми маха, други лежерно се разхождат по стената. Поглеждам ръба на секцията - правят си седянка. Отварям чекмедже - манифестация! Оставям кофичка кисло мляко на бюрото - не минава и минута и от някъде дотичват 3-4-5, ама буквално озверели от глад тичат и ми налазват кофичката! Хванах се за главата...Оставете другото, но открих, че явно стават и канибали, може би заради липсата на храна по принцип в тази стая - утрепах една малка, новородена почти и другата, с която се движеха я налази и ръфа в продължение на няколко минути?!?? Още малко ще дойдат да ми дърпат завивката, че им трябва. Някой гледал ли е "Апартамента на Джо"? Ако продължават така нещата догодина това очаквам да ми се случи... И не ходят в тоалетната или банята или пералнята... Кухнята е техния рай! Добре не са се научили да си отварят хладилника... 'ма с дружни усилия могат и целия да го отнесат. Пръскам локално с някоя от всичките парфюмерии за хлебарки - на сутринта има няколко стотин умрели. Вечерта идват нови, безкраен поток са, добре организирани и гладни. Страшно е... Чувал съм, че котка помага, но първо това не е вариант в моя случай, колкото и да обичам животните, второ - тая котка ще стане разногледа или ще умре от преяждане с хлебарки, ако се навие да ги дъвче. Отровата, както в онзи виц - рисуват си с нея кротко в ъгъла. Не отразяват никого, докато не ги настъпиш. Замислих се, дали няма някоя джаджа да помага с нещо, примерно звук, което им пречи? Нещо като в темата на колегата за мишките? Там проблема би бил по-лесен за решаване с животно - класика - но какъв е естествения враг на хлебарките?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Ако товс е лично творение - мястото му е тук : https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=10676 Ако е копнато от някъде - тук : https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=22972 Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Защо си мислиш, че само защото е написано с някаква доза хумор и се майтапя? Ми не, наистина от Nanko ми хрумна, че щом някой е направил устройство за мишки, сигурно има и нещо за хлебарки, пък аз си имам проблем с тях. Голям проблем... И защо ли ми се струва, че вървиш наред по темите и тролиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=54826&hl=%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8&page=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Имаме доста общирна тема за хлебарки, в която са дадени много мнения по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.