ЧефоС Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Здравейте, Опитвам се да инсталирам на лаптоп HP 15-d053su Windows XP но нещо не става ... С Уиндоус 7 32 или 64 няма никакви проблеми. При инсталация на XP (пробвах с 3 версии) зарежда първоначалните драйвери и като свърши с тях и трябва да започне с копиране на файловете дава син екран .... Има ли някакво ограничение да не може да се инсталира XP на лаптопа ? Или трябва нещо да се направи за да тръгне инсталацията ? На сайта на НР в секцията за драйверите пише че са само за Win 7 ... Възможно ли е да има хардуерно ограничение да не може да се инсталира ХР ? Моля не ме питайте защо искам да инсталирам XP ... трябва ми за една програма която не може да се подкара на 7 ... Въпроса ми е само дали може да се инсталира ХР ... и защо не може ? Не съм сигурен дали темата ми е за хардуер или за софтуер ... ако не е на правилното място се извинявам. Благодаря за помощта Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Преди време и аз имах проблем с инсталирането на моето HP. И тогава се оправи с промяна на една опция в биос-а. Провбай да включиш UEFI boot mode-a. Не съм напълно сигурен дали това беше. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЧефоС Posted June 16, 2014 Author Share Posted June 16, 2014 Благодаря за съветите. И другаде прочетох за такава опция ... но не я намирам. Проблема май наистина се оказва в харда ... иска драйвери ... а за тях флопи ... (ако намеря драйвери за харддиска) или разкачане на харда и закачане на друг компютър ... но това не е вариант заради гаранцията. Но пък се оказва, че дори да подкарам ХР-то няма драйвери за него ... поне не и на сайта на НР. Отказах се ... дори и да подкарам някак си ХР то най-вероятно ще го осакатя ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Сложи си пак Windows 7 и си инсталирай един VirtualBox с XP и там си пусни програмата, която искаш. Говоря за виртуална машина. Друг вариант е да кажеш, коя е проблемната програма и да пробваме да я подкараме на Win7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.