Jump to content
BulForum.com

15-d053su + win xp

ЧефоС

Recommended Posts

Здравейте,

Опитвам се да инсталирам на лаптоп HP 15-d053su Windows XP но нещо не става ...

С Уиндоус 7 32 или 64 няма никакви проблеми.

При инсталация на XP (пробвах с 3 версии) зарежда първоначалните драйвери и като свърши с тях и трябва да започне с копиране на файловете дава син екран ....

Има ли някакво ограничение да не може да се инсталира XP на лаптопа ? Или трябва нещо да се направи за да тръгне инсталацията ? На сайта на НР в секцията за драйверите пише че са само за Win 7 ... Възможно ли е да има хардуерно ограничение да не може да се инсталира ХР ?

Моля не ме питайте защо искам да инсталирам XP ... трябва ми за една програма която не може да се подкара на 7 ... Въпроса ми е само дали може да се инсталира ХР ... и защо не може ?

Не съм сигурен дали темата ми е за хардуер или за софтуер ... ако не е на правилното място се извинявам.

Благодаря за помощта

Преди време и аз имах проблем с инсталирането на моето HP. И тогава се оправи с промяна на една опция в биос-а. Провбай да включиш UEFI boot mode-a. Не съм напълно сигурен дали това беше. Успех! :)

Благодаря за съветите. И другаде прочетох за такава опция ... но не я намирам. Проблема май наистина се оказва в харда ... иска драйвери ... а за тях флопи ...  (ако намеря драйвери за харддиска) или разкачане на харда и закачане на друг компютър ... но това не е вариант заради гаранцията.

Но пък се оказва, че дори да подкарам ХР-то няма драйвери за него ... поне не и на сайта на НР.

Отказах се ... дори и да подкарам някак си ХР то най-вероятно ще го осакатя ...

• 3 weeks later...

Сложи си пак Windows 7 и си инсталирай един VirtualBox с XP и там си пусни програмата, която искаш. Говоря за виртуална машина. :)

Друг вариант е да кажеш, коя е проблемната програма и да пробваме да я подкараме на Win7.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...