Jorkis Posted April 18, 2003 Share Posted April 18, 2003 Hora kajete mi kak da si nastroia komputara mi da raboti s PHP 4??? Sega shte vi obiasnia kakuv e problema mi... Svalih si ot warez Nusphere technology instalirah go no neshto ne stana. Posle si svalih PHP 4.31 za win 32 ili neshto takova pak ot tuk. Instalirah apache 2, nakarah go da poddurzha PHP, napravih vsi4ko opisano v ini-to i pak nishto. Skoro razbrah 4e triabvalo vsi4ko koeto localnia server iskam da mi poddurzha da go slagam v papka na localnia server. Sega sum pak s nusphere php mi raboti no v brauzara se otvariat failove s razhirenie .php. Neshto koeto sum go pisal kato php script v Dreamweaver ne se kompilira ili ne znam kakvo. S XP sum vkashti. Da ne bi da triabva da sloja neshto za Internet Explorer ili znam li. Ako niakoi moje da mi kaje kakvo stava pls................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted April 18, 2003 Share Posted April 18, 2003 httpd.apache.org i chetesh dokumentaciqta i po specialno razdela za windows www.php.net i chetesh dokumentaciqta i po specialno razdela za windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 20, 2003 Share Posted April 20, 2003 napravih vsi4ko opisano v ini-to i pak nishto...Ako niakoi moje da mi kaje kakvo stava pls................ Това "нищо" е много общо казано, дай по-подробна информация: конфигурация, съобщения за грешки и т.н. Всъщност аз съм на мнение, че apache и php от една страна и windoze от друга си пасват като сладолед и горчица , ама нейсе Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted April 20, 2003 Share Posted April 20, 2003 pushka sa, da ne vzemesh da mu preporychash IIS ... pff Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 20, 2003 Share Posted April 20, 2003 pushka sa, da ne vzemesh da mu preporychash IIS ... pff в никакъв случай, това е последното нещо, което мога да препоръчам. Мисълта ми е, че apache+php са си направени за *nix, независимо, че вървят и на windoze (как вървят само те си знаят ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted April 21, 2003 Author Share Posted April 21, 2003 napravih vsi4ko opisano v ini-to i pak nishto...Ako niakoi moje da mi kaje kakvo stava pls................ Това "нищо" е много общо казано, дай по-подробна информация: конфигурация, съобщения за грешки и т.н. Всъщност аз съм на мнение, че apache и php от една страна и windoze от друга си пасват като сладолед и горчица , ама нейсе S tova nishto imam predvid 4e nishto ot php scripta ne se poiaviava. Ama nai interesnoto e 4e .htm faila kato go preimenuvam v .php vsi4ko e 6. Taka 4e sigurno triabva neshto da se naglasi 4e da moje i htm-to da bude poddurjano ot "gor4icata i sladoleda" )))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 21, 2003 Share Posted April 21, 2003 Ama nai interesnoto e 4e .htm faila kato go preimenuvam v .php vsi4ko e 6. Taka 4e sigurno triabva neshto da se naglasi 4e da moje i htm-to da bude poddurjano ot "gor4icata i sladoleda" )))) Ами с това трябваше да започнеш Явно се опитваш да вмъкваш php код в html. За да върви номера, трябва да кажеш на апахито, че и хтмл ще се проверява от пхп интерпретатора със следната промяна на реда AddType application/x-httpd-php в httpd.conf: AddType application/x-httpd-php .php .html След тази промяна, можеш вече спокойно да вмъкваш пхп код в хтмл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted April 24, 2003 Author Share Posted April 24, 2003 OK mersi, kato se pribera vkashti tova shte e purvoto neshto koeto shte napravia !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted March 6, 2004 Author Share Posted March 6, 2004 Ха гледам, че доста отдавна съм започнал тази тема и тъй като пак ще искам помощ за PHP, реших да не започвам нова. А пък и не мога да намеря друга тема, за PHP, защото търсачката не ми позволява стринга за търсене да мие само три символа, така че ако има някаква подобна тема надявам се да ме извините Както ще се досетите, по въпроса който ще задам, през цялото това време не съм се занимавал с пхп толкова серизоно, колкото сега започвам. Попаднах на нещо странно. Давам пример веднага. Страница с php скрипт, но с разширение .html Свързвам се с база данни, въвеждам си някакви стойности, записват се в базата данни, щтракам си върху някакъв линк който да ми покаже какво имам в базата и ми извежда всичко, тоест и последнот, което съм въвел. До тук всичко е наред, НО... ето какво е странното (а може би само за мен е странно), същите скриптове писани обаче във файл с разширение .php се държат по различен начин. Ето какво имам в предвид - въвеждам си данни във формите, давам submit и като си щракна на същия линк, който ми показва какво имам в базата, не ми се показват последните въведени неща, докато не щракна refresh бутона. Видях, че apache има една настройка keep alive и когато тя е 0 или пък keep alive time е мнго малко като секунди 1, 2 информацията се рефрешва без нуждата от натискане на бутона. При файловете с разширение .html това нещо го няма, тоест всичко се държи привидно нормално. Каква е причината за това, което ви обясних (надявам се сте го разбрали)? И дали ползването на сесии ще оправи това, аз сега започвам да ги чета тези сесии ама тъй като това ми трябва меко казано спешно си позволих да питам. Дано не съм ви задал прекалено леймърски въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 6, 2004 Share Posted March 6, 2004 на мен това никога не ми се е случвало, може би понеже всичко ми е .php, и в началото на пхп-тата слагам това, и не ползвам апачи за девелопмънт сървър: header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1 header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false); header("Pragma: no-cache"); // HTTP/1.0 В конф-а на апачито има секция с BrowserMatch директиви, погледни си тях да не би с конкретния браузър да има проблеми. С ИЕ ли гледаш страниците? Иначе не знам за кой ккеп-алайв говориш, ако е същото, това е за колко време да чака за нов рекуест преди да затвори кънекшъна. В моя апачи кееп-алайв е 15 сек., изчакай поне 16 сек. преди да провериш какво има в базата данни. 'като си щракна на същия линк..' - това означава ли че същия скрипт проверява какво има в базата данни? Това може да се дължи на това, че поради липса на Last Modified хедър за ПХП-то браузъра просто решава да ти покаже кеша. А за хтмл-тата сървъра да генерира подобен хедър, но не съм сигурен, аз просто слагам горните хедъри и нямам проблеми Все се каня да си дръпна някаква дебъг програмка, която да ми показва всички хедъри при рекуест на страница, има такива сайтове, но не е работа все със сайтове да се работи, може да си напиша на Делфи такава, но ако има някоя добра за която знаете, още повече и под Линукс, ще е супер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.