samkijot Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 ... как може да няма тема за духалки бре един бърз въпрос: https://www.youtube.com/watch?v=lpvURZi4SPY някой случайно да си е взимал такава духалка? трябва ми нещо по-тихо от stock-овото охлаждане за АМ2 чипсет, а това е с 120mm перка и би трябвало да е доста по-безшумно ... гледам коментарите под видеото, че градусите са същите, но за мен това не е от значение, защото и със заводското охлаждане за AM2 температурата е добра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Щом не е проблем температурата ... да попитам неизбежния въпрос, твоя охладител (вентилатора) почистен ли е както трябва от всякакви наслагвания по перката и вътре по оста ? Защото по принцип няма логика да няма проблем с температури (високи обороти) и да шуми здраво. Освен ако не си перфекционист де и искаш да е тотално тихо и буквално да няма звук Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 10, 2014 Author Share Posted April 10, 2014 ... ами машината не съм я "обгрижвал" и предполагам, че има наслоен прах, та ще погледна. просто ми прави впечатление, че е шумничка, а оборотите са около 2800-2900 при 80мм перка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Изчисти вентилатора, и го пръсни в WD40 ако имаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 21, 2014 Author Share Posted April 21, 2014 така ... да продължим темата. имам едно старо охлаждане и бях го пуснал за продажба(навремето бях го взел от форума, но така и не влезна в употреба), но никой не проявява интерес - цък, днес се сетих, че май става и за AM2. всичко добре - има платка за захващане, обаче самата медна повърхност отдолу е по-малка от тази на процесора ... това нормално ли е? защото все си мисля, че трябва да се покрива нацяло ... а и не съм съвсем сигурен дали изобщо това охлаждане става за AM2. в нета има доста противоречива информация - на места дават, че поддържа, а на други - не .... п.п. повърхността на процесора по диагонал е 5см, докато тази на медната основа на охлаждането - 4 см... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 21, 2014 Author Share Posted April 21, 2014 не става. явно това охлаждане не е за AM2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 28, 2014 Author Share Posted April 28, 2014 взех охлаждането от първия линк - deep cool gamma archer ... сложих го, поставих нова пастта(пак някаква на deep cool, май е Z5) и температурата падна до 30°. ся, аз го взех главно заради шума - оборотите се движат в порядъка на 1100-1400, но тези дни ми направи впечатление, че при напълно студена машина в началото(след пускане) първоначално беше около тези 30°, след което се изменяше с някакви 3° нагоре, докато в момента вече тръгва от 40° и през деня кара с 44°-45° .... т.е. за около една седмица температурата се вдигна с 10° добавил съм голяма перка(12см) отпред и малка(8см) отзад за да има някакво движение на въздуха в кутията(отпред назад), но и въпреки тях температурата се вдигна, а в същото време тази на видео картата остана както и преди - около 40°, така че охлаждането в самата кутия не се е променило. процесора е amd athlon x2 4600+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.