Midex Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Много от производителите имат собствена версия на Андроид, пасната към съответното устройство (таблетът ми е точно с такава V5.1.1, модифицирана от производителя). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Добре де, аз съм лаик, но гледам този телефон с доста близки параметри, как са постигнали тази ниска цена: http://www.everbuying.net/product1150498.html?utm_source=mail_api&utm_medium=mail&utm_campaign=special.0310&eo=fi3me693wgytzwa4&email=b2t8cGFtcG9yb3ZAZ21haWwuY29tfDU3MzY= CPU: MTK6753 По-евтиния процесор. Освен това, екрана не е ясно какъв е. Може като ти е в ръката да не можеш да видиш нищо на него. Изработката е божа работа, тъй като можеш да го видиш само като го получиш. Може да е супер, а може и да те е яд, че си го купил. Софтуера много често си остава такъв, какъвто е в момента на покупката. Камерата също е божа работа, тъй като няма нормални тестове, които могат да се ползва за сравнение. Преди камерата няма значение, но последните 2 поколения смартфони от високия клас имат напълно достатъчни камери, които в по-голяма част от времето снимат по-добре от фото апарати за ~300лв. Аналога на телефона, който си показал от по-реномираните производители е този: http://brosbg.com/LG-G4-Beat-G4s-H735-gsm-2091 375лв Процесора не е същия, а е по-добрият Snapdragon 615, но аналогичен като клас и година на производство. Сигурно някой е ползвал и MediaTek като на Китайският телефон, но не ми се търси сега. Главно при игри се вижда разликата в производителността. Варианта на HTC в този клас е с по-гаден екран. Варианта на Samsung е неоправдано скъп. Варианта на Motorola не се предлага в България. Това го казвам, за да не се появи пак Виден и да реши да си прави вятър на устата. Цената на Китайския е $106, по днешния курс - 190лв +20% ДДС - 230лв. без гаранция. Разликата е 145лв. С оглед бъдещата възможност за препродаване - аз бих я дал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Аз, в крайна сметка, поръчах и двата - Redmi Note 3 3/32 и Meizu MX5 3/16. Който ми хареса остава за мен, другият отива при един приятел, който няма претенции кой ще е той. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Като дойдат, щракни и с двата по няколко снимки (на светло и на по-тъмно) и дай да ги видим, че май само камерите им са различни. П.П. А за майка ти какво взе - Note 2 ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Да, той първи ще дойде, него го поръчах преди 5-6 дни, бях ти писал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Според мен Xiaomi-то ще е по-хубаво. Софтуера им е коренно различен обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Честно казано и аз мисля, че ще си оставя Xiaomi, просто ми беше първия избор... Какво имаш предвид за коренно различен софт? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Ами основата им е Android, но Xiaomi-то е тотално променено и не прилича на нищо друго с Android.Пък Meizu-то си прилича на останалите версии на Android, въпреки иконките и тук-таме някоя добавена опция. Xiaomi-то е направено да прилича на iOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Аха, визуално имаш предвид. Има го момента с приликата с iPhone. Само тоя златистия цвят нещо не са го измислил, щото отпред да ти е златист телефона... Все едно да те ритнат в топките, както казваше Рейчъл в "Приятели". В смисъл доста е грозно, чак ти се повръща, такова... Ако отзад беше златист, а отпред бял, щеше да е супер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Xiaomi-то не е само визуално. Функциите са на различни места и са подредени по различен начин. Освен това са и различни на моменти.Meizu-то е предимно визуално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Ще ги разгледам. Само да видим кога ще дойдат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.