kurtacan Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 По възможност чисто нова с 2 пина Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 В Пловдив вероятно има поне 30 магазина в които се продават. Защо търсиш нов вентилатор във форума? Бих ти препоръчал Arctic вентилаторите им са на супер цени и са доста тихи. 120мм техен вентилатор е около 9 10 лева. Почти на тези цени са и обикновенните китайски със съмнителни качества. На мое захранване работи над 2 години и е като нов. Примерно във форум тракия до ескалатора на втория етаж има магазин за компютри мисля че там имаха arctic бели са им перките и кутиите. Има и по-добри но са по-скъпи . Сега ако очакваш да намериш хубав нов за 2 до 4 лева едвали ще намериш но надеждата умира последна. Мисля че ти дадох достатъчно насоки... и продължавам да се чудя защо го търсиш в форума. А двата пина въбще да не те бъркат... в най-лошия случвай режеш и си ползваш само двата черно и червено.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 предлагам-Titan 120mm/TFD-12025M12B/ цена- 6лв neptun Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurtacan Posted April 5, 2014 Author Share Posted April 5, 2014 В Пловдив вероятно има поне 30 магазина в които се продават. Защо търсиш нов вентилатор във форума? Бих ти препоръчал Arctic вентилаторите им са на супер цени и са доста тихи. 120мм техен вентилатор е около 9 10 лева. Почти на тези цени са и обикновенните китайски със съмнителни качества. На мое захранване работи над 2 години и е като нов. Примерно във форум тракия до ескалатора на втория етаж има магазин за компютри мисля че там имаха arctic бели са им перките и кутиите. Има и по-добри но са по-скъпи . Сега ако очакваш да намериш хубав нов за 2 до 4 лева едвали ще намериш но надеждата умира последна. Мисля че ти дадох достатъчно насоки... и продължавам да се чудя защо го търсиш в форума. А двата пина въбще да не те бъркат... в най-лошия случвай режеш и си ползваш само двата черно и червено.. Писал съм че ми трябва нов с 2 пина. Ходих вчера в 2-та "най-големи магазина" в Пловдив , ЕРА и Андроит и имаха само по един и същ вид с 3 пина.Казвам им за 2 пина ,отговора че нямало такова животно с 2пина и никога не са виждали Тея калъфи в Андроит кой им плаща заплата на 5 човека в магазина нз,ама ако съм аз ги уволнявам наред ! Да ти еба и големите фирми,един и същ фан и то само един вид ми предлагат и в двата магазина А аз не искам да режа кабели,трябва ми фан 120мм с 2 пина,просто и ясно ДА не мислиш че ще се занимавам за 2лв за да спечеля от форума ,то аз изгорих бензин за повече вчера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Послушай колегата, вземи Артик и да е с три кабела - режеш единия и си запояваш/включваш другите два. И аз скоро търсих, но с два няма и взех с три. Резнах син или жълт беше третия, запоих си другите два и толкова. Перфектен и не се чува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Щом държиш на два пина отиваш в конрад там ще имат (и викиват може да имат но са скъпари... кузмов също имат). Но там са промишлени и има вероятност да са шумни. Иначе да, фановете за pc са само с 3 и 4 пинови букси основно. Но пак ти казвам най-добрия вариант ти го препоръчах вече. Ако захранването ти е с букса фана... има вероятност да може да бучнеш и направо 3пинова на мястото за 2 пиновата. Ако не режеш и им сменяш биксите малко изолир и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurtacan Posted April 5, 2014 Author Share Posted April 5, 2014 . Ако захранването ти е с букса фана... има вероятност да може да бучнеш и направо 3пинова на мястото за 2 пиновата. Ако не режеш и им сменяш биксите малко изолир и си готов. май така и ще стане накрая ако не намеря 2 пина,мерси за съветите Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomrider Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 донеси при мен аз ще сложа нов Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Писал съм че ми трябва нов с 2 пина. Ходих вчера в 2-та "най-големи магазина" в Пловдив , ЕРА и Андроит и имаха само по един и същ вид с 3 пина.Казвам им за 2 пина ,отговора че нямало такова животно с 2пина и никога не са виждали Тея калъфи в Андроит кой им плаща заплата на 5 човека в магазина нз,ама ако съм аз ги уволнявам наред ! Да ти еба и големите фирми,един и същ фан и то само един вид ми предлагат и в двата магазина А аз не искам да режа кабели,трябва ми фан 120мм с 2 пина,просто и ясно ДА не мислиш че ще се занимавам за 2лв за да спечеля от форума ,то аз изгорих бензин за повече вчера Ти си бил ултра интресен индивид. За какво ти е 2-пина вентилатор и знаеш ли каква е разликата между 2 и 3 пина? Разликата в три-пиновия вентилатор, е че третата жичка подава сигнал на дъното и БИОСа за оборотите на вентилатора. Това е разликата. Ти можеш да сложеш дву, три или четери-пинов вентилатор, ако имаш или искаш да ти ползва само фазата и нулата да врътне. Тоест те са съвместими и 'тея Калъфи' в Андроит правилно са ти казали. Освен това самите букси са кримпнати и лесно можеш да изкараш трети или четвърти кабел, ако има такива, без да режеш нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurtacan Posted April 5, 2014 Author Share Posted April 5, 2014 Ти си бил ултра интресен индивид. За какво ти е 2-пина вентилатор и знаеш ли каква е разликата между 2 и 3 пина? Разликата в три-пиновия вентилатор, е че третата жичка подава сигнал на дъното и БИОСа за оборотите на вентилатора. Това е разликата. Ти можеш да сложеш дву, три или четери-пинов вентилатор, ако имаш или искаш да ти ползва само фазата и нулата да врътне. Тоест те са съвместими и 'тея Калъфи' в Андроит правилно са ти казали. Освен това самите букси са кримпнати и лесно можеш да изкараш трети или четвърти кабел, ако има такива, без да режеш нищо. Тея калъфи в Адроит са същите дървени професори като теб.Колко пъти трябва да обесня какво съм написал в първия ми пост а именно "Трябва ми 2 пинов 120мм фан" като този http://www.ebay.com/itm/CoolMax-120mm-x-25mm-Power-Supply-Replacement-Fan-2-Pin-Connector-1225H12S-PD1-/301041862929 Те ми казаха че 2 пинов фан 120 мм не съществува !!!! Как да не съществува като го имам.Отделно тоя фан не взима тоци от дъното а от захранването. 1,3,5,8,24 ,100 пина не може да влезе в буксата. Трябва ми 2 пинов 120мм фан,кво толкова е сложното за разбиране.Защо трябва да режа и да дялкам нещо като то си го има,просто тея "калъфи" трябва да го поръчат и да го имат в измислените си магазини Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Три пиновите букси на вентилаторите стават на 2 и 3 пинови на дъно/платка. Четири пиновите стават за 2, 3 и 4 пинови букси на дъно/платка. Безмислено ти е търсененто на 2 пинов. Много неща съществуват но в България дори не ги чуваме. Вземи си си 3 пинов вентилатор и ще се убедиш, че безмислено си търсил с 2 пинна буквата пасва и е съвместима. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Tретия пин е за оборотите четвъртия, ако такъв има е за PWM сигнала, с който биоса контролира оборотите посредством температурата. --- третия и четвъртия пин не зависят по нищо на работата на пин 1 и 2. Може с тях, може и без тях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Трябва ми 2 пинов 120мм фан,кво толкова е сложното за разбиране.Защо трябва да режа и да дялкам нещо като то си го има,просто тея "калъфи" трябва да го поръчат и да го имат в измислените си магазини Колегата muhaha се опитва да ти обясни че няма разлика когато на вентилатора има 2пин или 3пин конектор в твоя случай понеже на платката на захранването ти има само 2 пина. И буксата така е пригодена че да става и на 2 и на 3 пинов конектор, без да вадиш или да режеш нещо. ЕТО както виждаш и на двете букси чевения и черния кабел са на едно и също място, а изпъкналите зъбчета не позволяват включването на грешното място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurtacan Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 A как да вкарам 3,4,5,6 пинов кабел тук ,без да режа,дялкам,сеча и подрязвам нещо ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurtacan Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 Издърпваш внимателно бялата пластмаса нагоре, изхвърляш я и си готов. Пак достигаме до процеса на дялкане,рязане,заваряване и т.н. Ами ако е залепена супер яко и при тоя нежен процес който ме съветваш да направя ,се отпои някоя жичка някъде, кво правим? Аз търся 2 пинов не виждам кво толкова обсъждаме тая тема.Има си 2 пинови фанове просто тея калъфи ги нямат . И нека оня палячо слик ми обясни как да вкарам така универсалните 3,4,5,6, 55 ,106 пинови кабели в моето захранване ? без да заварявам,залепвам и т.н. други Бай-Ганъовски движения Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Пазиш ли си стартия вентилатор, селски? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurtacan Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 Другият вариант е след като искаш всичко да ти е точно, отиваш в магазина и си купуваш ново захранване. Ама защо да ходя в магазина и да купувам захранване като на мен ми трябва само фан ????????????? Ми най-добре ,за да ми е всичко точно,да си купя нов компютър тогава Пазиш ли си стартия вентилатор, селски? изядох го че бях гладен ,аристократе Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Сериозно те питам, бе, пазиш ли си стартия фан? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Ако си пазиш стария фан, не е нужно да режеш, отлепяш с отверки или каквото и да е било. На тези конектори кабелите се вадят лесно. Там където съм обозначил, се натиска с кламер като в същото време кабелчето се мърда напред-назад докато излезе леко. Вътре кабела крипнат стандартно. Като го извадиш - го слагаш на буксата на какъвто и да 3-пинов фан, който може да си си взел. Тоест просто сменяш буксите на стария с новия и е готово. Без рязане. Третия кабел си остава отвън, той не играе. --- Малко снимки: --- Айде и като си го орпавиш, да донесеш една торба с картофи от село Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Имам това което търсиш. Пиши ми на лични да се свържем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurtacan Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 Ако си пазиш стария фан, не е нужно да режеш, отлепяш с отверки или каквото и да е било. На тези конектори кабелите се вадят лесно. Не стана по тоя начин понеже крачетата на новия фан бяха доста по-големи. Накрая стана по стария изпитан селски метод с рязане на кабели. Темата може да се затвори! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdds Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Дай да видим как го направи? Или в сервиз ти го направиха? Ако е културно направен селския метод няма никакви проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.