Jump to content
BulForum.com

Катастрофи

бат Ицо

Recommended Posts

Ама не може да се пренебрегне факта колко зле е била тая патка :D 

Направо ме е страх като видя няква кака с МЛ или Кайенче, или Рейндж Роувърче 

Edited by kotora

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Автомобил „Нисан“ блъсна и уби на място велосипедист в Пловдив. Сигналът е подаден около 11.30 часа. Катастрофата е станала на ул. “Авксентий Велешки” в близост до Народна библиотека “Иван Вазов“.

П.П. Не е "на място" - още е бил жив, когато са го закарали в болницата, но малко след това е починал.

Към правилното място се е насочил. :P

Пиян шофьор се заби в надгробни плочи

Пиян водач на автомобил „БМВ“ без регистрационни табели, след управление с несъобразена скорост, е излязъл от пътя, при което се е блъснал в телената ограда и навлязъл в гробищния парк, в резултат на което е причинил щети върху четири надгробни плочи.

http://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/16/3008061_avtomobil_blusna_lineika_okazvashta_pomosht_v_druga/

Ейй няма да свършат идиотите дето карат в аварийната лента...

https://www.vesti.bg/bulgaria/bmv-blysna-linejka-na-trakiia-8-raneni-6071542 

Edited by kotora

• 2 weeks later...

Малоумна история, значи въртя в кръговото на гара Тракия и бакшишо идва откъм посока Рибарника, обаче го гледам бая се засилил та му спрях, че щеше да стане голяма цигания, а оня като се разкряка, че барабар и пътниците (мангали) и те врякат отвътре. Както и да е: доволен съм, че се разминах, ама това идва да покаже, че очите на 1000, щото после кел файда, че съм бил с предимство, а маймуняка е карал по интуиция кой е с предимство.

Като видиш, че си с предимство, най-добре спри, защото не се знае другия дали знае кой е с предимство. Аз винаги така правя.

Абе ти така правиш, но тука във форума по едно време се опитваха да ме убедят, че правилният подход бил да се засилиш право към него, за да разберял, че не бил прав - дано някъде из кръстовищата на града не попадна на съфорумец с такива авангардни разбирания. :online2long:

Опитвам се да се откажа от желанието ми да превъзпитам шофьори и пешеходци по пътя, т.к. Стана страшно да си прав. Важно е да няма конфликти в движението и спокойствие на водачите.

Като видиш, че си с предимство, най-добре спри, защото не се знае другия дали знае кой е с предимство. Аз винаги така правя.

Златното правило на добрия шофьор - никога не си ползва предимството!

Абе ти така правиш, но тука във форума по едно време се опитваха да ме убедят, че правилният подход бил да се засилиш право към него, за да разберял, че не бил прав ...

Опитвам се да се откажа от желанието ми да превъзпитам шофьори и пешеходци по пътя, т.к. Стана страшно да си прав. Важно е да няма конфликти в движението и спокойствие на водачите.

Няма смисъл от превъзпитание, защото покрай "уроците" често пострадват невинни хора. Това съм го гледал безброй пъти на клипчета, където след удар колите се превръщат в неуправляеми билярдни топки, които се удрят допълнително там, накъдето са се засилили - други коли, спирки, хора, велосипедисти...и като споменах последните, конкретен пример с пострадал нищо неподозиращ велосипедист - няма да се учудя ако оня с БМВ-то е решил да му покаже, че той е в правото си и добре, че на спирката няма допълнително пострадали хора...

Днес от Областната дирекция на МВР във Враца излязоха с официална информация за станалата снощи тежка катастрофа на Стария пазар в града. В 21.35 ч. се сблъскват "Пежо", управлявано от 26-годишен мъж от Враца и БМВ, зад чийто волан е 24-годишен млад мъж от с. Градешница. При удара колите се завъртат и "Пежо"-то блъска движещия се по пътното платно велосипедист - 36-годишен мъж, който е полицай, информира ДАРИК.

На място е загинал пътуващ на задната седалка в "Пежо" мъж на 34 години, от Криводол. Той е изхвърчал през стъклото и е паднал по стълбите на близкия подлез.

При пътния инцидент са ранени общо четирима мъже и една жена. Пътуващият на предната дясна седалка в "Пежо"-то мъж - на 29 години от Враца, е с множество травми и е настанен в интензивното отделение на врачанската болница с опасност за живота. С комоцио, контузни рани и натъртвания е 26-годишният шофьор на "Пежо"-то, който е оставен за наблюдение в Хирургичното отделение на същата болница, за живота му няма опасност.

Колоездачът е получил фрактури на черепа и на четири ребра отляво, има също контузна рана на левия крак. За живота му има временна опасност. Той е транспортиран за лечение във Военномедицинска академия в София по настояване на неговите близки.

Водачът на БМВ-то е получил само охлузни рани и натъртвания и след като е бил прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ е освободен. Неговата спътничка в колата също е само с охлузни рани и натъртвания и след преглед при лекарите от спешния център се е прибрала вкъщи.

Нанесените щети по автомобилите са за около 5000 лева, а извън тях е разрушена шест метра предпазна ограда и част от автобусна спирка.

Причините за тежкото пътно-транспортно произшествие са в процес на изясняване. Най-вероятната причина за катастрофата, според направените разследвания на полицията до момента, е отнемане на предимството на насрещно движещия се автомобил при ляв завой от страна на шофьора на "Пежо"-то и движение с несъобразена скорост от страна на водача на БМВ-то.

Така е. Колкото и да ме дразни положението по пътя се опитвам да си трая. По-малко натискам клаксон вече.

Така е. Все повече се опитвам да си пестя нервите. Не може да превъзпиташ дебила. Само на себе си вредиш. По-добре да го поздравиш, па дано се усети.

Шофьорът на Голфа, катастрофирал до Панаира, е починал на място

Според очевидци той се е движил по ул."Колю Фичето" (пресечка на бул."България") и не е успял да завие по бул."България" на дясно, а е преминал през разделителната ивициа и се е забил в спирката.

22397_6.jpg

Или му е прилошало от жегата и ударът само е спомогнал да се спомине, или не виждам как няма да вземе десния завой, освен ако не е идвал със 100...

Ако се подготвяш за завоя, трябва да си с 30, защото в един момент преди да завиеш, ще трябва и да спреш. Ако с 30 мине през мантинелата, най-вероятно няма да стигне и до другата страна.

Миналия ден пред очите ми претъркаляна кола... На правата от Мировското ханче към селото - перфектна права отсечка в перфектно сухо време. Гледам спрели 2 коли, изкарват го от канавката. Спирам - Пежо 206, претъркаляно през таван, смляно от търкала. Нямаше как да подмина. Не знам кой кой е сред тикащите, просто питам добре ли са всички и помагам с тикането. Слава богу шофьорчето само охлузен и понатъртен. Вчерашен пИкоч от Стара Загора. Поразтикахме, понаредихме, закачиха колата. Явно бяха хора от Мирово помощниците. Питам го - какво стана, как се обърна? Твърди, че не знае. Поднесла му колата и така се обърнал... Преглеждам автомобила - гледам предна дясна спукана, но без да е нарязана. Не е ясно дали е преди или след търкала. Едно е сигурно - карал е много бързо, за да се завърти и претъркаля... Ако имаше човек на дясна седалка можеше да не е жив. Точно там тавана и гредата смляни до неузнаваемост до нивото на таблото. Оставих ги да теглят таралясника нанякъде, а на момчето само му казах да се радва, че е жив...  

Локва кръв се вижда в тревата до килнатия стълб на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив, където в петък след 23 часа се заби сеат и загина 22-годишен младеж.

Загиналото момче е пътувало на задната седалка. Водачът и другият спътник отпред излезли от смачкания автомобил. Пожарникари рязали ламарини, за да извадят тялото на починалия. Трупът бил вдигнат около 1 часа в събота.

"Чу се силен трясък. От удара колата се обърна странично и двете колелета останаха във въздуха", разказа пред "24 часа" Тодор Тодоров, охранител в "Авиотехника". "Колата буквално летеше, пътувайки от Сточна гара. Не успя да вземе завоя и се заби в крайпътния стълб", описа Тодоров. По думите му на това място всеки месец стават катастрофи и все са причинени от млади водачи. "Карат безобразно, а има ограничение 30 км/час. Този стълб все е килнат. Тъкмо го направят и след някой ден отново е изкривен", твърди охранителят.

Баси, каква колона имаше на магистралата. На 44 километър посока Пловдив, в лентата за София имаше катастрофа, между две аудита /дано съм видял правилно втората кола де/. Колоната беше от табелката, на която пишеше 44 посока Пловдив, до другата, на която пишеше 51, В ТРИТЕ ЛЕНТИ. Нямаше такъв ад. Тея хора дали са се прибрали вече, не знам. Толкова коли... Писна ми от идиоти по пътищата, заклевам се. Щото някои комплексирани идиоти са си мерили пишките, хората са в тапа поне 2 часа... Добре, че беше хладно.

Edited by Lucky Luciano

Най-много ме дразнят селяните, които карат в аварийната лента... Преди 2-3 седмици пак като валя се бяха намятали и имаше задръставане. Та върви пътната помощ, която трябва да изтегли колата и не може да стигне до катастрофата зарди тия педераси.

Разбира се 90% от хората си карат все едно не вали, а пече слънце.

Разбира се 90% от хората си карат все едно не вали, а пече слънце.

:thumbsup: ...което за мен е доста чудно на какво се дължи...липса на опит, склонност към самоубийство или просто тъпотия...