gado Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Първо момента с получаването на помощи над 6 месеца е абсурден. Второ след като е заем то той е безлихвен до 2рата година, след това започват и лихви да текат. А ти банка, която да е преглътнала подобен кредит познаваш ли? Ще пратят съдия изпълнител да им опише телевизори, мебели и т.н. каквото има... все ще намерят, не ги мисли. Аха... И един мармот.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 (edited) Аха... И един мармот.... Така е - прав си... за съжаление и няма шансове да се оправи положението скоро.. някога.. изобщо... Edited August 16, 2015 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Чехия са почти толкова "бяла" държава, колкото Германия. Преди години бях по време на голямото наводнение в Прага и страшно се впечатлих, че камионите, вадещи тинята от метрото като излизаха от ограденото място първо спираха на едно малко по-чисто място и им миеха гумите и после ако нещо беше изпопадало след тях почистваха пътя за да не се разнася кал в останалата част на града. Това тука е пълен абсурд да стане. Какво да говорим ако преди това е имало бедствие. В същия момент в Чехия по онова време само като се приближа до пешеходна пътека и спираха. Аз го виждам, че е само 1, след него няма никой и ще си мина спокойно, а човека спира и ми дава път. Другия момент - включваш на заден за да излезеш от паркинга (на малка уличка) и веднага спират и в 2те посоки за да си излезеш спокойно и да си направиш маневрите, а не да ти бибиткат и да се чудиш какво да направиш - като мен онзи ден - излизам от гаража и понеже има един трансформатор пльоснат точно до изхода на кооперацията трябва да се подам леко за да видя изобщо идва ли някой или не и в този момент минава един моторист, който даже спря малко по-надолу за да ми крещи как съм щял да го прегазя (не че има шанс да стане, но гузен негонен бяга и мотористите все си мислят, че някой се опитва да ги смачка и никой не ги вижда, което всъщност е така, особено като се засилят) Много добре казано, само че с 1 поправка - правилните закони, конституция и т.н. не са на никоя страна от Европейския Съюз. Правилните пак са на европейска държава и тя се казва Швейцария! Да, хората се стараят да не си пречат. То и престрояването тук е песен просто в сравнение с БГ. В началото гледах странно и мигах с аварийки всеки път като ме пуснеха, след това научих, че всички правят така и е нещо нормално. Дори като се кара бързо е невероятна рядкост някой да те засече, да не се дръпне още от далеч като види, че го настигаш на магистралата. Не си пречат хората. А в БГ, тръгваш да изпреварваш на планински път и виждаш как дебила пред теб решава, че ще ускорява. Разбира се има го и варианта в който си караш спокойно и виждаш как някой от насрещно движещите изпреварва влизайки в твоето платно и се налага почти да спреш за да се разминете. Зависи от хората просто, не е като да имаме невероятно високите глоби тук. Но като влезеш в магазина и чакаш на опашка, никой не мрънка, дори ако някой е забравил нещо отпред и изтича да го вземе, хората си чакат спокойно. Има толерантност и спокойствие които се виждат навсякъде. За такива които ми карат до бронята отдавна намерих лек, светна си габарита за мъгла и веднага си скачат на спирачките, ако продължат да ми карат залепени и след това, просто го оставям да им свети нон-стоп в оченцата, достатъчно е ярък, че да дразни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Вчера се принбирах от морето с един колега...Е Той караше така залепен по магистралата.И си викам с тая умрела лагуна докато спре ще сме стигнали при шоифьора на предната кола... Разчиташе супер много на спирачките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Ти сливи ли имаше в устата да му направиш забележка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Ползвал в въздушния джоб сигурно да спести малко пари за гориво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Аз като видя такива зад мен и няма как да се мръдна (примерно пред мен има колона и няма къде да ида), почвам да светкам по малко със стоповете докато се усети, че не може да спре и не се отдръпне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 http://trafficnews.bg/news.php?id=25330 Сега го виждам, а е от вчера Явно точно заради този случай са уволнили директора на полицията в Пловдив, както е разпоредена и пълна проверка на ОДМВР. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 (edited) В един сайт изтече инфо, че бащата на гаджето на тоя 'убавец, е полицай в Първо и той я потулил всичко. Днес, карайки по Вапцаров спрях да направя път на майка с дете, на същата пешеходна пътека. Този, който караше след мен, мина отдясно и ме пита:"Що спираш бе, уби ми скоростта"... Какво да кажа... Пловдив е пълен с простаци и профани... За жалост, този отива по дяволите... С тоя манталитет, в една нормална държава, след подобно изпълнение, въпросният шофьор, щеше да ползва градски транспорт поне 5 години. Някъде мернах видео от съдебното заседание за разглеждане на мярката на това лекенце, като съм почти убеден, че един момент щеше да се ухили. Edited August 20, 2015 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Днеска станах свидетел на Джигит с бмв m4 как на светофар задминава всички отляво и минава на червено.Все пак беше в студентски град та там се събират всякакви идиоти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Някъде мернах видео от съдебното заседание за разглеждане на мярката на това лекенце, като съм почти убеден, че един момент щеше да се ухили. Той не осъзнава какво се случва,затова. Някой му е казал как ъоя и ония познат ще го уреди,но за назидание ще го осъдят този и като му кажат присъдата и осъзнае какво се случва - ще му секне усмивката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Явно точно заради този случай са уволнили директора на полицията в Пловдив, както е разпоредена и пълна проверка на ОДМВР.Точно така заради този случай ви подаде оставката, въпреки че е малко пресилено според мен. А иначе това момче ще получи 4-5години, не повече, според мен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Като почти всички останали....ежедневни трагедии, но никой не си взима бележка....ама то с изпростял народ е така...по-зле сме и от Бангладеш сигурно.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 По-зле сме от Афганистан.Там на ден умират по-малко хора.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 (edited) Не мога да разбера как избират служителите, които приемат заявките на 112. Днес се обадих, за да съобщя за паднали тролейбусни жици, около минута и половина му отне на пича да ми запише името и фамилията и около 5 пъти да ми запише телефона (не знам дали им се изписва, но би трябвало, защото ако си пострадал и се обаждаш на пожар, едва ли ще ти е до това да си диктуваш номера).. И пак няма да има виновни - сега слушах по новините, някакъв госсин се обяснява, че телефон 112 е работил в 'режим Б - т.е. авариен режим'... Един млад човек си е отишъл без време, заради малоумната, алчна и безхаберна бюрокращина в България. Човекът имал автосервизче в гараж, при пороя сервизът почнал да се наводнява, влязъл да изключи захранването и бам - токов удар. Извадили го от сервиза съседи, пробвали да го реанимират, но линейката дошла след много време.. Според 'сМешна помощ' - от подаването на сигнала към тях, до пристигането на линейката до адреса, са минали 7 минути.. И пак няма да има виновни, пак няма да има наказани.. Човешкият живот в кочината, наречена българия, не струва нищо.. Мръсната мангалска измет, която изтезавала 2ма старци, си признава деянието и иска 'по-ниска' присъда. Каква по-ниска присъда, ваш'та майка изметска - сатъра и на дръвника! Режеш ръка, крак и така.. Око за око. Само така тая измет ще разбере, че има ред и за нея. Видяха някои алчни копелета, че газ-та за бита настъпва здраво и прас - искат да увеличат акциза за газьола - около 13 ПЪТИ - от 50 на над 600 лева. LPG от 0 лева, на над 300 лева.. Екстра. Искат да забранят да се носят повече от 40 свити цигари от човек.. Ако има над 40 цигари в себе си - глоба до 500 лева. Ако ги приемат всичките тия пеерастии, направо Х-а си го слагаме централно и безвъзвратно. Вече съм решил да емигрирам.. сериозно. Edited August 21, 2015 by dvdrw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Прекалено много вярваш на медиите и не обръщаш Фнимание на важните неща. Как не се научихте толкова години не знам, честно. Това пък за монтьора, как да ти кажа. Колко да си тъп да влезнеш в наводнен гараж, дето върви ток, а ? Колко да си тъп да не изчакаш да се махне водата и тогава да влезнеш, като се има на предвид, че най-страшното дето може да стане е да падне бушона. Даже да стане някакво късо, ще изгори някакъв не особено важен уред, няма да ти се подпали ебания гараж. Според тебе, дали само той е бил за Бърза помощ ? Дали линейката не е имала проблем в пороя или трябва да се приземява с парашут за 30 секунди ? Дали е било само това повикване според теб ? Харабия толкова ли нямаш глава на раменете да мислиш малко с нея. Верно ли вярваш на тия тъпотии за цигарите , а ? А за акцизите и на тия тъпотии ли вярваш ?? Честно ти казвам, без да те обиждам и без да искам да ти наранявам чувствата, ама ако толкова малко си я ползваш главата, направо емигрирай. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Не че нещо, но одеве точно къмто 17.30, баш когато на моста на Васил Априлов тапата е "най-красива", един мангал с каруца ми се пофлянкваше в колоната. От 112 ми вдигнаха на секундата, като подаването на сигнала приключи за няма и половин минута. Относно монтьорчето - еми много съжалявам за младия човек, но по-голяма глупост няма как да свърши: Младият мъж бил в автосервиза си, който се помещава в гараж. От всички страни заприиждала вода и напълнила помещението. Монтьорът на име Николай започнал да изгребва водата. Целият бил подгизнал. Тръгнал да гаси електричеството. Когато посегнал към контакта, станало късо съединение и токът го хвърлил на два метра. Представям си какво му е било таблото, предпазителите, шалтера... Рядко успешен начин да си намериш белята... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 (edited) Не че нещо, но одеве точно къмто 17.30, баш когато на моста на Васил Априлов тапата е "най-красива", един мангал с каруца ми се пофлянкваше в колоната. От 112 ми вдигнаха на секундата, като подаването на сигнала приключи за няма и половин минута. Относно монтьорчето - еми много съжалявам за младия човек, но по-голяма глупост няма как да свърши: Представям си какво му е било таблото, предпазителите, шалтера... Рядко успешен начин да си намериш белята... Те хората си слагат елмарк или чинт за предпазители и дефектнотокови. Редовно има питания тва табло малко да го оправим - поглеждам таблото то леш - кое къде отива като кабел, загадка. Като им кажа цена - ама много. Баси като се запалите или ви тресне по-малко ли ще е? Edited August 21, 2015 by naka_g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Те хората си слагат елмарк или чинт за предпазители и дефектнотокови. Редовно има питания тва табло малко да го оправим - поглеждам таблото то леш - кое къде отива като кабел, загадка. Като им кажа цена - ама много. Баси като се запалите или ви тресне по-малко ли ще е? Така и никога не отчитат, че много често щетите там са един път... Само един. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Прекалено много вярваш на медиите и не обръщаш Фнимание на важните неща. Как не се научихте толкова години не знам, честно. Това пък за монтьора, как да ти кажа. Колко да си тъп да влезнеш в наводнен гараж, дето върви ток, а ? Колко да си тъп да не изчакаш да се махне водата и тогава да влезнеш, като се има на предвид, че най-страшното дето може да стане е да падне бушона. Даже да стане някакво късо, ще изгори някакъв не особено важен уред, няма да ти се подпали ебания гараж. Според тебе, дали само той е бил за Бърза помощ ? Дали линейката не е имала проблем в пороя или трябва да се приземява с парашут за 30 секунди ? Дали е било само това повикване според теб ? Харабия толкова ли нямаш глава на раменете да мислиш малко с нея. Верно ли вярваш на тия тъпотии за цигарите , а ? А за акцизите и на тия тъпотии ли вярваш ?? Честно ти казвам, без да те обиждам и без да искам да ти наранявам чувствата, ама ако толкова малко си я ползваш главата, направо емигрирай. Емигрирам, Roger that, Houston! На медиите рядко обръщам каквото и да е внимание. Одеве по случайност слушах с едно ухо новините. Важните неща за един са едни, за друг - други. Факт! Ако малко беше обърнал внимание на това, което съм написал, вместо да ме съветваш да емигрирам и да ме питаш дали си ползвам главата, щеше да разбереш, че не обвинявам сМешна помощ, а се ядосвам на тези от тел. 112. Писах и защо ме изнервиха по-рано през деня. Хората цял ден могат да си подават сигнали и тези сигнали да не стигат до никъде или да стигат с голямо закъснение. Дали линейката има проблем в пороя или има 5 линейки, които да обслужват целия град, не трябва да е проблем на пациентите и хората, които имат нужда от спешна/смешна помощ! НО за жалост, винаги този в нужда духа супата! Това дали вярвам или не на тия или ония тъпотии, си е лично моя работа. Не казах, че вярвам, а че са простотии, както и това за акцизите. Ако прочетеш, ще видиш, че пише 'АКО ГИ ПРИЕМАТ'. Та, за толкова години как не се научихте да четете първо какво е написано, а не НАЙ-НАПРЕД да съветвате който и да е да емигрира и да го питате дали си ползва главата... Но в българските форуми е така. Главата дали си я ползвам или не, има кой да го прецени. Но за мое щастие, тук има достатъчно врачки, които да го установят и то само по изказано мнение във форум. Не се чувствай длъжен да ми отговаряш. И без това достатъчно 'нарани чувствата ми'.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Не е по темата(и по-добре). Хубав град си избрал. Аз го мисля като вариант заедно с Остин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 dvdrw, както казах нямах за идея да ти наранявам чувствата или да те обиждам, но виж си прочети сам мнението и пробвай да помислиш върху това дето си го написал. Не знам кой и какво обвиняваш. Колко според тебе идиотски случая е имало по време на пороя и колко точно стотин линейки ще са необходими за да ги покрият ? Както и да е, няма да продължавам тоя точно спор, че не ми е важен като цяло. Успех за там закъдето си тръгнал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 (edited) които имат нужда от спешна/смешна помощ! НО за жалост, винаги този в нужда духа супата! Не ми се намесваше в хубавия ви спор, но гледам си с нагласата, че все някой някому е длъжен и че тоя или оня ако си свършат работата ще цъфнем и вържем. Съжалявам, че ще те разочаровам, но този свят не е устроен така. Нито тука нито където и да било другаде. Верно нещата са по-подредени и ако това според теб е най-важното замисли се да емигрираш в Япония. И се приготви да бачкаш ЯКО ама не просто яко по нашите стандарти - яко по немските стандарти - и то доста повече от това, което германците приемат за яко бачкане. Иначе гледам всички смятат, че след като се обадят на спешна помощ те ще дойдат в рамките на 5 минути... не знам има ли го някъде написано това и кога колко бързо са идвали, но имам спомени като малък сме чакали и по 1 час да дойдат и след това майка ми е била съвсем любезна с лекарите... Edited August 22, 2015 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 (edited) Явно точно заради този случай са уволнили директора на полицията в Пловдив, както е разпоредена и пълна проверка на ОДМВР. Като го уволнили голям праз - колкото уволниха и наказаха ония двамата нещастници от София дето ги хванаха, че бият онова момче и момиче, после полицая сам си скъса униформата и обвиниха момичето, ама забравили да изтрият записите от районното. Уволнение, наказание и след няколко месеца единия шеф на полицията във Варна другия помощник... Тия уволнения са за замазване на очите, колкото да се покаже, че уж се прави нещо... 90% от полицията са за дисциплинарно уволнение и пращане на полето да копаят защото друго едва ли ще могат! Edited August 26, 2015 by NEO_DDT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Не ми се намесваше в хубавия ви спор, но гледам си с нагласата, че все някой някому е длъжен и че тоя или оня ако си свършат работата ще цъфнем и вържем. Съжалявам, че ще те разочаровам, но този свят не е устроен така. Нито тука нито където и да било другаде. Верно нещата са по-подредени и ако това според теб е най-важното замисли се да емигрираш в Япония. И се приготви да бачкаш ЯКО ама не просто яко по нашите стандарти - яко по немските стандарти - и то доста повече от това, което германците приемат за яко бачкане. Иначе гледам всички смятат, че след като се обадят на спешна помощ те ще дойдат в рамките на 5 минути... не знам има ли го някъде написано това и кога колко бързо са идвали, но имам спомени като малък сме чакали и по 1 час да дойдат и след това майка ми е била съвсем любезна с лекарите... Ники, не съм с нагласата, че НЯКОЙ е длъжен на НЯКОЙ. А съм с нагласата, че както аз си плащам като поп данъци, осигуровки, пенсионни и какви ли не още удръжки (както и много други хора), очаквам от другата страна (така наречената държава), да има някаква адекватно отношение (дали ще е бърза помощ, дали ще е обслужване в държавните учреждения и прочие). Не съм казал, че линейката трябва да пристигне за 5 минути. Четете малко, де. Ядосва ме това, че никой не поема отговорност за нищо.. Както аз нося отговорност и поемам отговорност за нещата в работата ми и животът ми, така очаквам и отсреща да поемат отговорност за нещата, които правят, в случая - бърза помощ и някои служители на 112. 4 000 000 човека да плащат данъци всеки месец, едва ли бърза помощ има 4 000 000 повиквания на месец. Като гледам на много хора изобщо не им пука какво се случва около тях - приходите вървят, хладилника е пълен, жената и децата са доволни и това е.. С това се изчерпва всичко. А далеч не е така! И в тоя ред на мисли - НИКОГА няма да цъфнем и вържем. Отклоних се от темата за катастрофите, съжалявам за което, може да ми изтриете поста. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts