Jump to content
BulForum.com

6-пинов молекс кабел за PCI-E видео карта

Recommended Posts

3lfz.th.jpg

имам ей такова захранване, но тъй като съм го купувал втора ръка и нещо пича беше запилял въпросните кабели за PCI-E, а пък сега ще ми се наложи да ползвам два преходника  заради картата, бих искал да си взема "оригиналните". предполагам, че са стандартни. става въпрос за ето тези(на които има стикерче pci express)

box4-8.jpg

Колега, пиши модела на захранването. Те стандартни стандартни... ама производителите имат навиците да си слагат техни си стандарти на модулните в началните букси. Дори е възможно при даден производител в различните модели да има разминавания. Аз не бих рискувал освен ако не е то същия модел и марка. А и с тези кабели всичките в черно... е добре ако не е от същия модел да си примерил всичко и да си сигурен че е точно... за да няма повреди по картата.

Объркал си. Това не е 'молекс'. Трябва ти модулярен PCI-E кабел, ако искаш да е 'оригинално'. (не са от най-еветините)

благодаря за разяснението. ще помоля някой модератор да смени думата "молекс" в заглавието с "модулярен".

http://www.ebay.com/itm/Silverstone-PP06-8-Pin-to-2-x-6-2-Pin-PCI-E-550-150mm-Modular-Power-Supply-Cable-/121299421536?pt=US_Power_Cables_Connectors&hash=item1c3e024960#shpCntId

... нещо подобно предполагам, само където това от линка е 8-пинов към 6-пинов, а на мен от двете страни ми трябва да е 6-пинов?

иначе захранването е cooler master real power m700

Трябват ти два такива: http://www.cmstore.eu/power-supply/6-pin-to-pci-e-6-8-pin-modular-flat-cable/

защото не се знае pinout-а на захранването какво е и къде е 12в жицата, къде нулата. При положение, че не разбираш да си ги напаснеш и моднеш ако трябва сам -  търси кабел(и) спеицално за куулер мастър да не си окъсиш машината и да гръмне нещо.

Освен това гадовете са направили всички жици черни, нарочно да не знаеш кое къде отива.

Колкото и "страшно" да звучи направата / напасването на такъв кабел, всъщност е елементарно... Обикновено част от 20/24 пинова букса за захранване на дъното има скодна конфигурация на пиновете влизащи към захранването ти. Пак там (на буксата в захранването ти) с обикновен мултицет си намираш 3-те +12V и респективно 3-те маси и си ги поиш с едно обикновено кабелче от молекс към 6/8 пинова букса, на мястото на молекс-а.

Елементарно е - повярвай ми. 

НО slick и muhaha са прави, ако не знаеш как се работи с мултицет - по-добре си купи кабелче от е-bay.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...