Good_God Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Interesuva me dali ima xora koito se interesuvat ot nai-qkata nauka...Astronomiqta ? Ima li zaribeni astrosoftwaremaniacs ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 винаги ме е зарибявало и с интерес съм глердал по тв-то някви предавания и винаги сум искал да имам някви телескопи яки но никога не съм се занимавал сериозно за съжаление Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 15, 2004 Author Share Posted August 15, 2004 винаги ме е зарибявало и с интерес съм глердал по тв-то някви предавания и винаги сум искал да имам някви телескопи яки но никога не съм се занимавал сериозно за съжаление <{POST_SNAPBACK}> Pri4ina nqkakva da kaje6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 15, 2004 Author Share Posted August 15, 2004 E kato po-malyk bqx po zariben po teleskopi i nabliudeniq i takiva raboti... No vremenata se menqt i v momenta dvata mi teleskopa pra6asvat u nas a az po cql den ( e kogato imam svobodno vreme ) 6trakam po klaviaturata i vtren4eno se vziram v monitora razsledvaiki poredniq interesen astrosoftware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Pri4ina nqkakva da kaje6 ? <{POST_SNAPBACK}> ми ся не се сещам просто не почнах да се занимавам нз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 15, 2004 Author Share Posted August 15, 2004 Interesuva me nai-ve4e ima li takiva saitove ot kadeto da moga da si svalqm astronomi4eski software koito po sy6testvo e platen...??? Kato primerno v warez-a namerix Starry Night Pro koito smeq da kaja e edin ot nai-profesionalno napravenite astrosoftware-i... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Fizikata i po to4no astrofizikata mi beshe lubimiqt predmet i vse oste e no za sujalenie nqma da u4a tova zanapred.Imam kupishta knigi otnosno vselenata , planetite , zvezdite i t.n V u4iliste materiala koito vzemahme beshe kraino nedostaty4en da zadovoli interesite mi. Stivun Hoking - vselenata v orexowa 4erupka i kratka istoriq na vremeto sa zaduljitelni za 4etene ot fenovete na astronomiqta i po prinzip na fizikata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 15, 2004 Author Share Posted August 15, 2004 Fizikata i po to4no astrofizikata mi beshe lubimiqt predmet i vse oste e no za sujalenie nqma da u4a tova zanapred.Imam kupishta knigi otnosno vselenata , planetite , zvezdite i t.n V u4iliste materiala koito vzemahme beshe kraino nedostaty4en da zadovoli interesite mi. Stivun Hoking - vselenata v orexowa 4erupka i kratka istoriq na vremeto sa zaduljitelni za 4etene ot fenovete na astronomiqta i po prinzip na fizikata <{POST_SNAPBACK}> Steven Howking si e Steven Howking... Toq 4ovek si e jiva legenda i spored men Einstein e na malko po nisko stypalo ot Howking... E da me pro6tava gorkiq Einstein...( dano ne se preobyrne v groba )... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Eee s ainstein nikoi ne moje da se sravnqva.Hoking naistina ima ogromen prinos za fizikata no ainstein puk e polojil osnovite,edni naistina solidni osnovi Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Interesuva me nai-ve4e ima li takiva saitove ot kadeto da moga da si svalqm astronomi4eski software koito po sy6testvo e platen...??? Kato primerno v warez-a namerix Starry Night Pro koito smeq da kaja e edin ot nai-profesionalno napravenite astrosoftware-i... <{POST_SNAPBACK}> за кво по-точно служи тая програма ? а да и използвай бутона ЕДИТ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 15, 2004 Author Share Posted August 15, 2004 Eee s ainstein nikoi ne moje da se sravnqva.Hoking naistina ima ogromen prinos za fizikata no ainstein puk e polojil osnovite,edni naistina solidni osnovi <{POST_SNAPBACK}> Ne sporq ,no Hoking vse pak e stypil nagotovo na tezi solidni osnovi... Koi znae dokade 6te dokara fizikata sled izvestno vreme..??? I o6te ne6to Einstein edva li si e predstavql takiva ne6ta kato 4ernite dupki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Vsi4ko s vremeto si...za da e mojel da si gi predstavi e trqbvalo da budat napraveni drugi otkritiq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 16, 2004 Author Share Posted August 16, 2004 Eto link kym Starry Night Pro... http://www.warez.ru:8083/Win_Appz/Starry.Night.4.5.2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra4eto Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 спомням си че ме оставиха на изпит по астрономия,тогава я мразех но след като прочетох учебника разбрах колко сам била тьпа щото се оказа много интересно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Ето тук и тук качих две малки, но изключително приятни програмки за любителите на астрономията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Благодарско Харесаха ми.Ама Keyhole си е друго.Само крак да имаше Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted August 28, 2004 Share Posted August 28, 2004 Einstein edva li si e predstavql takiva ne6ta kato 4ernite dupki... emi osven 4e znael za gravitacionnite anomalii na umira6tite zvezdi(kakvito sa 4ernite dupki) i 4e te sa klu4at kam patuvaniata vav vremeto(tova go e kazal samiqt Alfred) drugo ne moga da ti kaja. Peace Kolega I ne isto6tavai CLARKE. OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 28, 2004 Share Posted August 28, 2004 Einstein edva li si e predstavql takiva ne6ta kato 4ernite dupki... ...emi osven 4e znael za gravitacionnite anomalii na umira6tite zvezdi(kakvito sa 4ernite dupki)... Взе ми думата от устата....много се дразня, някой дето е прочел 2-3 книги(Good_God не се засягай...нищо лично, говоря по принцип за всички теми) почва да дава мнения по всякакви въпроси. Аз в такива случаи (като не разбирам от материята) предпочитам да си мълча (затова съм и със стотина поста за толкова време). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted August 28, 2004 Share Posted August 28, 2004 Absoliutno pravilno.Niki po4eti malko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 29, 2004 Author Share Posted August 29, 2004 Narode narode narode... Astronomiqta mi e xobi ot pone 7-8 godini taka 4e predi da kazvate 4e ne sym 4el si napravete truda da pro4etete tova... Ne se obijdaite no znam pove4e za tea ne6ta ot vsi4ki vas vzeti zaedno... Istoriqta za 4ernite dupki e dosta dylga... Pyrvoto predpolojenie za 4ernite dupki se e poqvilo okolo 150 godini predi Einstein ! No dori i Einstein ne e bil mnogo naqsno za kvo e stavalo vapros... A samiqt termin 4erna dupka e mnogo po-mlad...Termina 4erna dupka e izmislen ot John Weeler prez 1969 g. Ne si mislete 4e na Einstein pyrvi mu e do6la ideqta za 4ernite dupki... Gre6ite kato si mislite 4e kato e otkril ob6tata teoriq na otnositelnostta e izmislil i 4ernite dupki...Dori moga da vi kaja 4e samiqt Einstein ne e vqrval na rezultatite na edin u4en koito pryv e otkril sledstviqta na tova kakvo 6te stane ako edna zvezda dostata4no masivna (1.44 slyn4evi masi) kolapsira... Tozi u4en se kazva Subraxmanqn 4andrasekxar... Otkritieto mu e prez 1928 godina...A Einstein e predlojil teoriqta na otnositelnostta prez 1915 g. Taka 4e vijdate sami 4e gi delqt edno 13 godini ... Ta nqkoi be6e kazal 4e ne sym 4el a ? AA i midex moito mom4e knigite deto sym gi pro4el po vaprosite na astronomiqta moje bi sa kym 60-70...I vse pak sa malko nali ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAGOTA Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 I na men mi e interesna astronomiata.Imah edno malko meteoritche,no go zagubih.Naistina astronomiata e interesna nauka.No da se zahvashtam seriozno da ia izochavam ne iskam... E kato malka imah goliam merak ,no veche ne. I za programkite-neshto ne bachkat Opa SORY...Bachkat...Komputera e zacepil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
F22Raptor Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 "No dori i Einstein ne e bil mnogo naqsno za kvo e stavalo vapros..." Offf aman ot Razbira4i v tiq forumi vij kakvo shte ti kaja hubavo si hvanal da se zanimavash sas Astronomiqta az li4no q uvajavam mnogo no ne zabravqi 4e imenno zaradi fizikata e naprednala tolkova . Sled tova iskam da ti kaja oshte neshto tva 4e se zanimash 7-8 godini s neshto ne zna4i 4e go razbirash pove4e ot nqkoi drugi. Imam kolegi deto sa Injenerna fizika 4 -ti kurs i znaqt po malko ot nqkoi hora sas Sredno obrazovanie kadeto sa ponau4ili neshto. A dali Ainshtain e bil na qsno aide molqti se obqsni mi nqkoi koito da e mnogo na qsno po tozi vapros. Ako ne znaesh poradi fakta 4e si propusnal da se pozanimavash sas Fizika pokrai Astronomiqta. Neka da ti obqsna s 2 dumi kvo e napravil Ainshtain 4oveka e obedinil osnovni zakoni koito na prav pogled sa iglejdali nevazmojni da se opisvat 4rez obsht zakon i toi gi e obidinil ne vsi4ki no pove4eto. Tova go e interesuvalo na parvo mqsto mislish li 4e otkrivaneto na obsht zakon na vsi4ko e po malko vajen ot edin obekt kato 4erna dupka. Plus tova ima i dosta trudnosti okolo 4ernite dupki kato kakvi da budat razglejdani Kakto znaesh ima Kvantova mehanika Znaesh sas kakvo se zanimava ima i Zakon na Niuton kakto znaesh 100% nqdqvam se da znaesh 4e pri ednoto se govori za Platnost na Veroqtnosta da se namira nqkoi obekt a pri drugoto takiva raboti nqma . Ima hora koito kazvat 4e s Kvantovata mehanika planetite v kosmosa sa tolkova mnogo a kosmosa e tolkova golqm 4e te mogat da se razglejdat kato dostata4no malki za da se raboti s kvantova mehanika oba4e Rezultatite sa razli4ni pri tova korenno vapreki 4e Kvantovata mehanika se e dokazala vav opisanieto na malkite 4astici tova ne dava adekvaten rezultat pri takova prilagane.Mislq da ne prodaljavam ako ti unificirash si4ko v edin zakon koito da raboti i za golemi tela i za malki shte moje da se razbere kak e vazniknal Kosmosa i t.n. Shte bude golqmo otkritie za vsi4ki vklu4itelno za astronomiqta. Togava nqkoi moje da se iskaje adekvatno moje bi i za 4ernite dupki do sega samo teorii ama realno nishto koi znae kakvo ne se znae sorry ama e taka i ako ti prodaljavash da tvardish koi kolko razbiral shte bade mnogo jalko . I edin moil li4en savet seki si ima idol i t.n Ne podcenqvai horata bez koito tezi nauki izobshto nqmashe da sashtestvuvat . Predstavi si navremeto sa nqmali nikakva informaciq i bukvalno nqkoi e reshil da opisva dvijenie s matematika i t.n Sega horata znaqt 4e rabotite mogat da se opisvat taka primerno i eto na Po dobrite matematici i da ne razbirat mnogo ot fizika malko im trqbva i moje i da naglasqt neshto interesno.Vaprosa e koi e po genialen tozi koito se e setil parvi za tova i teparva e zapo4nal bukvalno ot nulata ili nqkoi sega i da zapo4ne tolkova mnogo matematika i eksperimenti mislq 4e e dosta po lesno. Umni hora vinagi shte ima no nedei da se izqvqvash koi e po umen edin e umen za edno drug za drugo ne moje si4ki da razbirame si4ko. za men Ainshtain e bil mnogo golqma li4nost i se e dokazval v momenti koito mnogo veliki mozaci ne sa se spravqli kato Teoritq za "Etera" i "Eterniq vqtar" Nqma da se vpuskam da obqsnqvam dano da znaesh za kakvo stava vapros ako ne pro4eti i fizika pove4ko nqma da e losho.Ako si mislish 4e kogato e zastanal tozi problem samo toi e imal potencial se lajesh no s godini horata sa mislili i bukvalno nishto ne sa izmislili. Mojem do utre da si govorim. P.S. Ako sam te obidil sas neshto sajalqvam no ponqkoga mnogo se draznq na takiva izkazvaniq za Edi koi si i edi kvo si.Plus tova seki moje da citira toq i onq no tova ne ozna4ava 4e e gotov da navleze v dalbokoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 AA i midex moito mom4e knigite deto sym gi pro4el ... Vij k'vo dragi - ne ti otiva da mi kajesh "mojto momche" poneje sam na 40 godini i ti za men si mojto momche. A se zanimavam s astronomia (i imam 4 teleskopa, 6 binokala i specialen aparat za noshtni snimki prez teleskop) ot vremeto, kogato oshte ne si bil proektiran da se pojavish na tozi svjat. Bibliotekata mi s nauchni pisania po temata astronomia prosto trjabva da dojdesh da ja vidish. I ne mi govori za slancheva masa 1.44 i cherna dupka, shtoto shte ti se smee njakoj. (tova e savsem druga istoria) EDIT: I predi da govorish za Ainshtain vzemi procheti edno dosta izvestno "knijle" s jalti korici i mnogo stranici, posveteno na jivota mu. Vse pak govorim za poznania za genialni lichnosti, a ne za tova koj procesor e po-dobar - AMD ili Intel. EDIT2: ...znam pove4e za tea ne6ta ot vsi4ki vas vzeti zaedno... A tova gornoto veche sam go chuval I sinat mi si misli, che e naj-dobar po matematika, che naj-dobre sviri na piano i che e naj-velikiat igrach na WC3FT shtoto imal njakolko hiljadi natrupani chasove....ama az na negovata vazrast veche bjah razbral, che kolkoto poveche chetesh, tolkova po-malko znaesh(zaradi vseizvestnia razshirjavasht se krag na poznanieto), ta zatova go prashtam chesto na olimpiadi, resp. koncerti i zali - da mu se smachka malko samochuvstvieto i mislja, che veche dava rezultat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Ne se obijdaite no znam pove4e za tea ne6ta ot vsi4ki vas vzeti zaedno... Malko me samnqva. tva 4e se zanimash 7-8 godini s neshto ne zna4i 4e go razbirash pove4e ot nqkoi drugi Napalno vqrno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted August 29, 2004 Author Share Posted August 29, 2004 Malko me samnqva.Napalno vqrno. <{POST_SNAPBACK}> Ama mnogo se saglasqva6 bre dragi kolega... Izvinqvam se na midex za "moito mom4e"... Qvno az sym po-malkiq A ina4e i moqta kolekciika tuka e prili4na... Ta zna4i imam binokyl 10x50, teleskop 60 mm refraktor, teleskop 76 mm reflektor tip Niuton...i suma ti knijleta... Da ne zabravqme dostapa do Internet... A kolkoto do znaniqta mi...az si znam nai-dobre dokolko sym navlqzal v dalbokoto... A ina4e toq forum go otvorix za da razbera dali ima liubiteli koito se interesuvat predimno ot software-a koito moje da se nameri v Internet... Moje bi trqbva6e da sym po konkreten no specialno me interesuva software-a prednazna4en za Efemeridi na telata ot Slyn4evata sistema i po specialno estestvenite spytnici na planetite... "S godinite" interesyt mi kym astronomiqta se fokusira to4no vyrxu tezi "malki" tela koito "vse o6te" ne sa dobre izu4eni... Taka 4e ako nqkoi spodelq to4no tezi moi interesi da pi6e tuk !!! P.S. I ne se syrdq na nikogo... Ponqkoga "malko" se izxvyrlqm... P.S.S. A kolkoto do midex i zabelejkata ti za 1.44 Msol moga samo da kaja 4e dnes granicata se smqta za 1.46 Msol i svezda s masa po golqma ot tazi granica ne moje da kolapsira do neutronna zvezda...Rezultata vinagi 6te e 4erna dupka... Koito iska - da proveri... v net-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.