Jump to content
BulForum.com

Търся преходник DVI-D to VGA

Recommended Posts

Здравейте, търся преходник DVI-D to VGA: снимка - Като тези от дясната страна, без 4те пинчета.

Вероятно искаш да кажеш конвертор. Понеже DVI-D е чисто дигитален стандард докато VGA е чисто аналогов. И ти трябва нещо да ти конвертира сигнала от дигитален към аналогов (точно тези четирите пинчета при DVI-I пренасят аналоговия сигнал и за това там има преходници от DVI-I към VGA). В този ред на мисли преходник не става. И в този ред на мисли цените не са като за преходници 3~7 лв а скачат с нули зад числата ;)

В този ред на мисли: http://www.ebay.com/itm/Male-DVI-D-DVI-24-1-Pin-to-Female-VGA-Converter-Adapter-Free-Shipping-/231105583659?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item35cef75a2b

става, защото съм виждал видеокарти, които имат такива преходници, но в момента ми трябва, а нямам.

ЕДИТ:

Sothbiss - нямат, първо прозвъних където се сетих :). Този преходник съм виждал в Куадро видеокартите и работни станции.

dvdrw, преди време и аз търсих такъв преходник и на мен ми казаха, че няма да стане, но така или иначе не намерих и си взех кабел. Звънни в ерата и виж дали имат налични, като специално питаш за DVI-D to DVI-D (ако търсиш такъв). По спомен - 5-6 лева струваше.

В този ред на мисли: http://www.ebay.com/itm/Male-DVI-D-DVI-24-1-Pin-to-Female-VGA-Converter-Adapter-Free-Shipping-/231105583659?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item35cef75a2b

става, защото съм виждал видеокарти, които имат такива преходници, но в момента ми трябва, а нямам.

Пробвал ли си или мислиш, че става. Защото и в описанието му пише:

"This Male DVI-D(24+1) to Female VGA Adapter is designed for digital-to-analog converter machine only. And it can not change digital

data to analog data directly. "

Не ми е много добър английския, та може и да не съм разбрал правилно. Но не става да пуснеш с него от R9 290 карта сигнал към монитор с VGA вход.

Надявам се не мислиш, че се заяждам или нещо подобно. Опитвам се да помогна, като помощта никой не ми я  е искал и ако кажеш спирам да досаждам ;)

П.П. А и от както пробвах дигиталните входове избягвам VGA просто ;) има разлика. Ако имаш вариант не мисли а ползвай дигиталните входове изходи

Не мисля, че се заяждаш.

Няма начин да пробвам дигиталните входове, защото монитора просто няма DVI. А за преходника съм сигурен, защото картата вади картина през дисплейпорт към dvi-d и с преходника става работата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...