Jump to content
BulForum.com

Sound Recording---

play_me

Recommended Posts

priatel, prav si za tova che dobar mastering ne se postiga v tija uslovija koito predlaga balgarskata industrija.Ima si hardwerni mastering mashini koito sa dosta skapi4ki i te pravat neshtata s tova nivo koeto nie slushame po radioto./i ne samo tva de/. Chuh idejata ti,kojato si shernal! tuikato i  az se zanimavam s takav ....

Ами мен ми беше целта за чуеме звука как е ,неискам да обсъждаме концепцията на песента ,това си е "pure demo" има още доста работа върху нея :) надявам се скоро да я завърша и след тва и аз незнам какво ще стане :)

Иначе работя най вече със "cool edit pro" просто свикнах с нея още от самото начало и ми се видя лесно и така..:) много семпли от кухнята на SONY ,фрути то също го исползвам за тракер ,че нема как да се сбърка там ,reFX специално плъгина vanguard (ATB прай хит след хит ,викам си абе яяя :) )

Наистина като идея е добро! Ама защо не е цялото ами до някъде?

Ами реших да отрежа някой пиков момент ,мисля не е необходимо цялата :)

-----

BTW досетихте ли се на кой ремикс е ,аджаба това което сте чули :)?

Интересува ме какъв хардуер ще ми е нужен за записване на звук на открито. Също с какъв софтуер мога да изчистя нежеланите звуци.

Ами зависи ,смисал ако си от публиката т.е един вид буутлег да прайш е малко по специална работата ,прочети тук .Най добре ще е да се вържеш лайн некаде и с един двд рецордер щи свърши перфектна раота :)

Ами зависи ,смисал ако си от публиката т.е един вид буутлег да прайш е малко по специална работата ,прочети тук .Най добре ще е да се вържеш лайн некаде и с един двд рецордер щи свърши перфектна раота :)

И ако си мислеш, че разбрах нещо :wir . Няма да съм в никаква публика, ще записвам звуци в полеви услоия, не музика. Интересува ме какъв микрофон и записващо устройство ще ми трябва, нещо допълнително...

И ако си мислеш, че разбрах нещо :wir . Няма да съм в никаква публика, ще записвам звуци в полеви услоия, не музика. Интересува ме какъв микрофон и записващо устройство ще ми трябва, нещо допълнително...

Ами следващия път бъди по специфичен ,искал звук на открито аз съм некаф предксазател и знам кяво ти е в главата..

дано тоя път съм уцелил

можеш да будеш и още по спесифик..

BTW досетихте ли се на кой ремикс е ,аджаба това което сте чули

@vinyl_master, ами то само ако си глух няма да се сетиш....достатъчно явно се провежда мелодията на песента. :) Ама нещо не си спазил нотните стойности и паузите в оригинала и затова ти се разминава с твоята структура... ;)

@Aquila, с много неща можеш да си запишеш звук на открито, зависи само от това какви са ти претенциите за качеството на крайния материал и какво точно ще записваш (има разлика дали ще запишеш как минава влакът или как пеят щурците в полето... :) ). Най-евтиният вариант е да ползваш нещо дето имаш - някой свестен касетофон с вход за външен микрофон, само трябва да си вземеш някакво динамично микрофонче за 20-тина лв. Но резултатът няма да има "студийно" качество, разбира се....По-качествен вариант е да вземеш някакъв цифров рекордер (MD, някой стар DAT или нещо от по-новите неща с вградена или външна памет и др. подобни), но качествен микрофон отново ще ти е нужен. Най-добър резултат естествено ще постигнеш с някоя специализирана машина за запис на открито (може да е аналогова или цифрова + кондензаторен микрофон), но не ме питай за цената на комплекта....не ми се иска да ти развалям настроението... :D

@Aquila, с много неща можеш да си запишеш звук на открито, зависи само от това какви са ти претенциите за качеството на крайния материал и какво точно ще записваш (има разлика дали ще запишеш как минава влакът или как пеят щурците в полето... :) ).  Най-евтиният вариант е да ползваш нещо дето имаш - някой свестен касетофон с вход за външен микрофон, само трябва да си вземеш някакво динамично микрофонче за 20-тина лв. Но резултатът няма да има "студийно" качество, разбира се....По-качествен вариант е да вземеш някакъв цифров рекордер (MD, някой стар DAT или нещо от по-новите неща с вградена или външна памет и др. подобни), но качествен микрофон отново ще ти е нужен. Най-добър резултат естествено ще постигнеш с някоя специализирана машина за запис на открито (може да е аналогова или цифрова + кондензаторен микрофон), но не ме питай за цената на комплекта....не ми се иска да ти развалям настроението... :D

Мерси много. На първо време не ми трябва чак толкова професионална техника, но и да не е касетофонче.

Аз се пооправих с програмата. То не било толкова трудно. Само да си взема китарата тея дни и... няма да излизам от нас!

Осъзнах, че тая държава за нищо не става! Как може да нямаш пари да си купиш инструмент, а когато вече имаш - няма това, което търсиш! Някой знае ли друг магазин, където дават китари на изплащане "left handed" без Койчев(има само най-ниския клас на Фендер) и Бозов(Там няма на изплащане)?

v igs imat lizing, obache toi ne e ot magazina ami e s dogovor s njakva banka,i se iska trudov dogovor i njakvi drugi neshta i kato vzemesh stokata hodish veche v bankata da si plashtash vnoskite.to tva si e vse edno da vzemesh zaem ot banka i da idesh da si kupish kitara! :D no moze popreincip

Ами днес ходих - казаха ми, че по принцип може, но зависи за какъв инструмент става въпрос и като им казах - китара, човека каза че не става. Баси тъпнята. Ся трябва да ходя до София и там не е сигурно, че ще има това, което търся. Някой да знае сайт на български магазин?

Белия шум не идва от записа ,а от неправилно свързване на озвучителните тела ,но трудно бих казал че е 'шум' в истинския смисал на думата.

"Един и същи звук може да заема различно широка честотна лента. Ако покрива всички честоти в слуховия диапазон на човека, това е т.нар. “бял шум”. Човек може да чуе такъв, когато постави стар телевизор на канал, на който в момента няма сигнал. На другия полюс е чистият едночестотен шум, с максимално тясна лента - това е класическият “електронен писък”, който обикновено може да се чуе от високоговорителя на звуковия канал на осцилоскоп."

А не може ли да се премахне? Искам да стане качествен записа - както на студийните записи (поне горе-долу).

Може - с алгоритъм за бял шум. :music

Шернах го в ДЦ++ под името Glupost.wav, ама не обръщайте внимание на отвратителния звук, без всякаква настртойка и нескопосаното изпълнение с разстроена китара. Важен е шума! :)

Какъв е този алгоритъм?

Шернах го в ДЦ++ под името Glupost.wav, ама не обръщайте внимание на отвратителния звук, без всякаква настртойка и нескопосаното изпълнение с разстроена китара. Важен е шума! :)

Какъв е този алгоритъм?

Ти пък си намерил къде да го шернеш...Всичко останало имам само не и DC++ :( Ами качи си пакета на Waves (Restoration), отвори X-Noise и ще видиш в презетите White Noise. :)

Едит: После ще ти го потърся и ще ти кажа откъде да го дръпнеш (или направо ще ти го пратя на пощата), че сега ме чака изключването и пренасочването на около 50 токови кабела и още към 500-600 аудио кабела (не друго, ами днес ми е единствения ден в който мога да си направя профилактиката и оптимизацията на студиото :rolleyes: ). Тъй че след 5 мин. трябва да изключвам и компа. :)

От къде мога да го дръпна? Търсих в Гугъл и т.н. ама няма фрий.

B Гуугъл малко неща има фрий. www.twins-torrents.com там е истината има всичко/без изключения/ ако пък ли не аз ще го кача. Давай!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...