k-otixxx Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 Гледах много 5.1 канални тонколонки,някой имат за аудио вход само два жака,значи ли че ще разделят сигнала на 5 + 1 канала от стерео сигнала.Или е пак стерео ама през 5 колони Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 По принцип и с един жак става, като системата разпределя сигнала (стерео) към различните колони, всяка от които е с различен филтър (за ниски, високи,..). --Или ти имаш предвид два чинча? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 По принцип и с един жак става, като системата разпределя сигнала (стерео) към различните колони, всяка от които е с различен филтър (за ниски, високи,..).--Или ти имаш предвид два чинча? не е верно тва. доколкото разбирам , човека казва че вместо 3 жака (предни, задни, център и вуфер) има само 1. това означава че толколоните са дигитални. звука става още по-хубав. самоче идеята е дали ти имаш такъв изход на взуковата карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Е нали е написал 2 жака. Объркването може да настъпи, ако е имал предвид 2 чинча. Но не знам дали чинч става за конектор за дигитален вход . Link to comment Share on other sites More sharing options...
k-otixxx Posted August 14, 2004 Author Share Posted August 14, 2004 Въпроса ми е тъй като имам Dvd Player обаче нямам ресивер може ли да си взема някви тонколонки които да разделят стерео сигнала(аналогов) на 5 канала или ако има такива колонки с дигитален вход още по-хубаво ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 зависи от ДВД-то. какъв модел е? а 5.1 колони за PC с дигитален изход ще ти свършат работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k-otixxx Posted August 14, 2004 Author Share Posted August 14, 2004 Dvd Player Ми ето как изглежда отзад Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 DVD-то ти е от евтините, които нямат собствени декодери. От тях излиза само стерео звук (ляв - десен канал) и цифрови изходи -SPDF и светлинен в случая. По-хубавите си имат декодер и от тях излизат 5.1 аналогови изхода. Значи ти трябва усилвател (колони) с декодер т.е. от цифровия сигнал да ти направят 5.1 канала. От стерео сигнала (двата чинча) на твоето DVD истинско 5.1 не става (става съраунд, но не и DTS). Това мисля че е достатъчно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
k-otixxx Posted August 14, 2004 Author Share Posted August 14, 2004 DVD-то ти е от евтините, които нямат собствени декодери. От тях излиза само стерео звук (ляв - десен канал) и цифрови изходи -SPDF и светлинен в случая. По-хубавите си имат декодер и от тях излизат 5.1 аналогови изхода. Значи ти трябва усилвател (колони) с декодер т.е. от цифровия сигнал да ти направят 5.1 канала. От стерео сигнала (двата чинча) на твоето DVD истинско 5.1 не става (става съраунд, но не и DTS).Това мисля че е достатъчно! <{POST_SNAPBACK}> Благодаря,затвърди се и моето мнение.Сега ми остава да си намеря такива тонколони ,което няма да е лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 може да потърсиш дали ще намериш преходник от коаксиалния ти изход на видеото да направи жак за слушалка (защото с такъв жак, но не стерео, са дигиталните съраунд комплекти 5.1) например Creative Inspire 5500. жака който трябва да се вкара на външен вид е като обикновен, който се включва в Speaker изхода на звуковата карта. моето ДВД вади 2W звук, незнам твоето какви възможности има Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Благодаря,затвърди се и моето мнение.Сега ми остава да си намеря такива тонколони ,което няма да е лесно. <{POST_SNAPBACK}> ти няма ли да се научиш първо да питаш приятелите си ве!!! Аре звънни утре - ще ти дам и цена / като за теб / Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 А я и аз да питам за мойто проблемче.Имам си DVD Home Theatre.Чудя се,ако от Sound-картата пусна кабел,дали ще излезе 5.1 звук.Щото от картата излизат само ляв и десен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 А я и аз да питам за мойто проблемче.Имам си DVD Home Theatre.Чудя се,ако от Sound-картата пусна кабел,дали ще излезе 5.1 звук.Щото от картата излизат само ляв и десен... ??????????????????????? я обясни по-точно защото аз лично нищо не разбрах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 зависи от ДВД-то. какъв модел е? а 5.1 колони за PC с дигитален изход ще ти свършат работа. <{POST_SNAPBACK}> Колони с ИЗХОД я пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 ??????????????????????? я обясни по-точно защото аз лично нищо не разбрах. <{POST_SNAPBACK}> Ами имам си DVD Player с вграден усилвател и 5+1 тонколони-така съм го купил,готов комплект.Искам да му пусна звук от Sound картата на компа.И понеже отзад на входа на DVD-то има само два входа-ляв и десен,се чудя дали в действителност ще изкара 5.1 звук или обикновено стерео.Това имах предвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 Колони с ИЗХОДя пак e объркал съм се де. Вход Ами имам си DVD Player с вграден усилвател и 5+1 тонколони-така съм го купил,готов комплект.Искам да му пусна звук от Sound картата на компа.И понеже отзад на входа на DVD-то има само два входа-ляв и десен,се чудя дали в действителност ще изкара 5.1 звук или обикновено стерео.Това имах предвид. ами... щом на DVDто имаш входове.. какви са те? ако са червен и бял (ляв и десен канал).. звуковата ти карта ще вкара само ляв и десен канал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 OK де,ами ако използвам оптичния вход?Всъщност той за какво точно е-за видео ли,за звук ли,или за двете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 OK де,ами ако използвам оптичния вход?Всъщност той за какво точно е-за видео ли,за звук ли,или за двете? <{POST_SNAPBACK}> Звук Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 Звук <{POST_SNAPBACK}> Тогава има ли вероятност,ако пусна такъв кабел от звуковата до ДВД-то да изкара 5.1 звук? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 Тогава има ли вероятност,ако пусна такъв кабел от звуковата до ДВД-то да изкара 5.1 звук? <{POST_SNAPBACK}> За да изкараш 5.1 канален звук от DVD -то ти (неразбрах какво е линка не мога да го отворя доколкото разбрах има само стерео изход) най-доброто е с оптичен кабел от DVD -то до минимум 5.1 канален ресивър/усилвател подържащ Dolby Digital, DTS Dolby Pro Logic декодери и от него към колоните Тактиката от поста ти нещо не я разбирам Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 Тогава има ли вероятност,ако пусна такъв кабел от звуковата до ДВД-то да изкара 5.1 звук? не можеш. освен ако не притежаваш звукова карта от висок клас, която има оптичен изход. тогава можеш, но пък оптичния кабел е на доста солени цени и изисква грижи Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_I_T_A_K_A Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 a na moq problem 6te se nameri li razre6enie az imam bufer s vgraden usilvatel i vhodove i izhodi za 5+1 koloni kakva sound cart-a mi trqbva za da slu6am 5.1 kanalez zvuk moq souns cart e 4 kanalen AC97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 ми трябва ти 5.1 саунд карта. и според зависи.. дали woofer-a ти е с дигитален вход или с аналогови... трябва да я свържеш в съответния изход на звуковата карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEXECUTOR Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 ми трябва ти 5.1 саунд карта. и според зависи.. дали woofer-a ти е с дигитален вход или с аналогови... трябва да я свържеш в съответния изход на звуковата карта. <{POST_SNAPBACK}> НЕ Е ВЯРНО!!! Аз имам Dolby Pro Logic система със 2 чинча (1 стерео вход) . Звуковата ми карта е обикновена, дънна със стерео жак. Пиниза е другаде. Всичко опира до настройките на Control Panel>Sound and Multimedia Натискаш Advanced и избираш съответния тип - 5.1 Surround Sound ВЪПРЕКИ, че имаш стерео жак на изхода на саунд картата и стерео жак или 2 чинча на входа на DVD-то, DirectSound-a разпределя 5.1-звука в стерео сигнала, а DVD-то го разпределя измежду колоните. 5.1 означава 5 цели канала(цяла честотна лента: център, ляв, десен, surround ляв, surround десен) и 0.1 канал(ниски честоти само: subwoofer) При мен, ако е избран неподходящ тип настройки не се получават surround-ефектите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_I_T_A_K_A Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 ami woofer-a mi ima i stereo vhod s dolbi decoder no az iskam da polzvam drugite 6 vhoda za6toto prez stereo vhoda se 4uva po slabo a vurosa mi be6e dali trqbva da imam sound blaster ili stava i s obiknovenna soun carta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.