w00x Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 Проблема е следния. Лоадвам филма в VirtualDub, зареждам филтъра за ТексСуб. избирам субтитрите, шрифта. пускам Preview да видя как върви. и по едно време (до 5 минута) субтитрите излизат от синхрон. избързват. фрейм рейта на филма си остава същия при кодирането, така че не е тва проблема. става на всички филми. някой да има някаква идея? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 ako ti trqbwa za vcd probwai s ffdshow i tmpgenc s towa stwa 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 13, 2004 Author Share Posted August 13, 2004 не ми трябва за VCD. трябва ми да си сложа субтитрите на файла в DivX формат и да се запази AC3 звука, за да мога да си го гледам на DVD-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 vcdhelper Виж тук,имаше накакъв момент,в който се обяснява за избягване на това разминаване Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 И аз имам същия проблем. Значи в момента искам да си направя "хрониките на ридик" на VCD, обаче в началото субтитрите както си вървят нормално, по средата започват да избързват с около 5 минути и накрая пак си вървят нормално. Изтеглил съм вече незнам колко различни субтитри за този филм и никой не става. Да не би това да е от филма. VCDHelper.hit.bg вече незнам колко пъти сам го препрочел но там такова нещо не е обяснено. Някой знае ли за какво става въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 ако си гледаш филма както си му е реда (на компютъра) избързват ли субтитрите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 da ne bi subs da sa ti s razlichen frame rate ot filma ? ako e taka shte gledash normalno 5-10 minuti i posle pochva da se skapva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Оказа се че субтитите не са синхронизирани. CD1 на филма е 1 час и 3 мин. а субтитрите бяха до 53 мин., но намерих в @Replace субтитри точно като за него, а не тези които са в +subtitles. Благодаря ви все пак :smile: П.П. Всъщност това че на края субтитрите си вървят пак нормално, само така съм си мислел, защото ги гледах със виртуал дуб без звук и като увелича фреймовете на филма така че субтитрите да свършат на края на филма и за това по средата ми се е разминавало. Съжалявам че и вас ви обърках Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.