Jump to content
BulForum.com

Virtual Dub Problem

w00x

Recommended Posts

Проблема е следния. Лоадвам филма в VirtualDub, зареждам филтъра за ТексСуб. избирам субтитрите, шрифта. пускам Preview да видя как върви. и по едно време (до 5 минута) субтитрите излизат от синхрон. избързват. фрейм рейта на филма си остава същия при кодирането, така че не е тва проблема. става на всички филми. някой да има някаква идея?

не ми трябва за VCD. трябва ми да си сложа субтитрите на файла в DivX формат и да се запази AC3 звука, за да мога да си го гледам на DVD-то.

• 3 months later...

И аз имам същия проблем. Значи в момента искам да си направя "хрониките на ридик" на VCD, обаче в началото субтитрите както си вървят нормално, по средата започват да избързват с около 5 минути и накрая пак си вървят нормално. Изтеглил съм вече незнам колко различни субтитри за този филм и никой не става. Да не би това да е от филма.

VCDHelper.hit.bg вече незнам колко пъти сам го препрочел но там такова нещо не е обяснено. Някой знае ли за какво става въпрос. :(

da ne bi subs da sa ti s razlichen frame rate ot filma ? ako e taka shte gledash normalno 5-10 minuti i posle pochva da se skapva.

Оказа се че субтитите не са синхронизирани. CD1 на филма е 1 час и 3 мин. а субтитрите бяха до 53 мин., но намерих в @Replace субтитри точно като за него, а не тези които са в +subtitles. Благодаря ви все пак :smile:

П.П. Всъщност това че на края субтитрите си вървят пак нормално, само така съм си мислел, защото ги гледах със виртуал дуб без звук и като увелича фреймовете на филма така че субтитрите да свършат на края на филма и за това по средата ми се е разминавало. Съжалявам че и вас ви обърках :blush:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...