samkijot Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 ... някакви отзиви за т.нар. мини компютри за телевизор, които са с андроид. общо взето представлява ей това: ... и след като се закачи за телевизора през HDMI порта, ще имате напълно функционален Android OS на телевизора си. мисля да си поръчам нещо подобно от китайците, защото телевизора ми не е от новите, пък ми се иска да имам възможност да гледам в интернет клипове, да стриймвам през домашната wifi мрежа филми и т.нат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 за момента съм се спрял на ей това ... http://www.aliexpress.com/item/New-IPTV-MK809-III-with-Bluetooth-RK3188-Quad-Core-1-6Ghz-Android-4-2-Mini-PC/1014053326.html ... но се чудя дали моделите с външна антена са по-добри откъм безжично свързване с домашната мрежа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Мисля, че Кръстника ползва такова...и принципно на мен също ми е интересно дали мога да пъхна 2 такива в 2 "глупави" телевизора и какви екстри точно ще ми добавят (понеже досега не съм имал никакъв досег с нещо, ползващо Андроид). П.П. А иначе тоя, дето е писал онова с големите букви определено е имал дислексия. Plase check following Pictuer, it shows 4.69GB, many people will say it is fake 8GB, but i will tell you it is ture 8GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 ами ... удобството за мен ще е главно гледане на филми от компютъра, които се стриймват по домашната мрежа. ползвам един таблет и съм го пробвал тоя фокус, даже от vbox7 гледах последния епизод на "под прикритие", при това HD и съм доста впечатлен, тъй като самия таблет е от най-слабите - едноядрен процесор и 512MB RAM, пък представям си какво ще е с тоя RK3188 и 2GB памет. другото е глезотийки - разглеждане на интернет сайтове, игрички и т.нат. но за мен най-вече е стриймването на видео - дали ще е на някой филм през домашната мрежда или на някой мач в интернет, все е от кяр, а и удобството да не се занимаваш с кабели е голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Декември месец доста почетох за тези джаджи и за другите андроид боксове, защото смятах да си поръчвам. Но в последствие след много умуваме, се отказах, защото имаше бая оплакали се от бъгове и проблеми с туй чудо. Медикс , Кръстника няма такова, а имаше бокс и като цяло изказа противоречиво мнение. samkijot, ако поръчваш стика, гледай да има гаранция или money back опция при възникнал проблем. Също е добре да помислиш за някакво дистанционно за управление или wireless keyboard + pad. В краен вариант, ако не ти се дават пари и имаш умен телефон, се запознай по-обстойно с програмата wireless mouse и другите подобни . Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 и като имам "умен" телефон, но нямам "умен" телевизор ... как по-точно ще стане врътката между другото досега с китайците проблем съм нямал с гаранции, връщане на пари и т.нат. точни са в това отношение. единственото, че пътуват около месец с обикновена поща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 ...смятах да си поръчвам. Но в последствие след много умуваме, се отказах.... Абе най-вече си скръндза, та затова си се отказал. А между другото аз, като един вече утвърден чайна-гуру, онова от горния линк, нищо че е в един от най-евтините сайтове (алиекспрес)...ако се напъна малко, спокойно мога да го намеря нейде в жълтата ми база данни с поне $20+ надолу - говоря за абсолютно същото със същите данни от-до... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Медикс , Кръстника няма такова, а имаше бокс и като цяло изказа противоречиво мнение. Имам такова, но отдавна не го ползвам и събира прах някъде из боклуците. Основният проблем на тези устройства според мен е липсата на адекватна развойна дейност по отношение на фърмуера. А тези джаджи все пак не са като PC-та за да си качваш каквото си поискаш, включително и ОС. Естествено бъговете са сериозен проблем, както вече се каза и като се комбинира това с липсата на редовни ъпдейти (на практика почти никакви) за фърмуера, картинката става ясна. Преди време бях споменал, че си взех Gigabyte Brix и смея да твърдя, че това е един от най-добрите варианти в момента за Media Center. Добавил съм 128GB SSD за ОС-а (Windows 7 Home) и 8GB RAM. Към него има закачен 4TB USB 3.0 външен диск с медия съдържанието. За дистанционно може да се ползва всяко налично такова (аз използвам дистанционното на Onkyo рисивъра ми), стига да му бучнеш във фронталното USB тази ценна джаджа - Flirc. Разбира се цената на подобно решение никак не е сравнима с цената на тези стикове с Андроид, но както е известно, кефа цена няма. Едит: Забравих да спомена, че по едно време ползвах и Egreat R6S за пускане на 3D ISO имиджи, но след като минах на Гигабайтската машина и това замина в графата разпродажба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 Абе най-вече си скръндза, та затова си се отказал. А между другото аз, като един вече утвърден чайна-гуру, онова от горния линк, нищо че е в един от най-евтините сайтове (алиекспрес)...ако се напъна малко, спокойно мога да го намеря нейде в жълтата ми база данни с поне $20+ надолу - говоря за абсолютно същото със същите данни от-до... ... заинтригува ме с жълтата си база данни и -$20 иначе сега май клоня към ей това - http://www.tronsmart.com/Item/46 ... което пак го намирам на цена около 60$, та виж там в тая база данни какво ще изкочи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Еееее...за $60 две такива ще вземеш. 永春县, 福建省 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 и като имам "умен" телефон, но нямам "умен" телевизор ... как по-точно ще стане врътката Е, ти не каза нищо . Връзката е между андроид стика и телефонЯ ти. Телевизора никой не го бръсне за слива . Преди няколко дена открих тази програма и съм доста радостен, че ми спести 20 долара за безжична клавиатура с пад! Мидекс, ти си лош чичко и повече няма да си играя с теб! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 ... а аз съм разбрал, че искаш да ми спестиш парите за стикчето, а то било за дистанцията @Midex, чакам линче Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Мидекс, ти си лош чичко и повече няма да си играя с теб! Стига си плакал, ще пратя и на теб линкче... @Midex, чакам линче Имаш го след малко на ЛС. Btw, ще пратя на Сотбиса такъв линк, ама неговият ще е с $20 повече от твоя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 ... цената(най-ниската) на въпросната джаджа - MK908, определено ще да е около 60$, но ся чета разни негативни коментари, та за сега ще продължа да се информирам кво и що ... MK908ii май е по-добра версия, поне откъм wifi свързаност. т'ва дет' го е намерил Midex в ebay много мирише на fishing Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 И аз имам такава джаджа, изключително е удобна да се кьопнеш пред телевизора и да гледаш филми от самбата. Като цяло правиш всичко каквото правиш на таблета. Моето е стар модел и му е слаб WiFi-я и прави проблем с някой tplink рутери. Много е удобно в комбинация с wireless мишки и клавиатури. Както е написал Godfather ако си решил да я чоплиш джаджата както телефон , да я ъпдейтваш и тн - ще ти е много трудно. Ако си се надъхал вземи си удобно е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 т'ва дет' го е намерил Midex в ebay много мирише на fishing Тъй си е, ама карай бе - ще го пратим на Сотбиса, че да го набутаме с $30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 някой да е по-наясно с приложението xbmc? защото доколкото чета, това е едно от най-използваните приложения при тея джаджи, а когато нямало хардуерно декодиране(зависело от версията, от ROM-а), тогава възпроизвеждането на HD съдържание е мъка. аз вчера пробвах на едноядрения таблет(свалих го директно от сайта - xbmc.org) и явно няма, тъй като супер много насича, а пък същите файлове(HD), като ги пусна през мрежата с mx player-a(който има хардуерна декодировка), вървят нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ами ползвам тази дистрибуция, но на Raspberry Pi и за момента си работи без грешка само с дистанционнот на телевизора. Pi-то е вързано към домашната мрежа и си пускам филми през шерната папка на Win-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 явно няма, Има, но трябва да го включиш от видео настройките в System менюто: Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 Има, ... няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 ... няма.Възможно е да не поддържа този чипсет. Аз поне досега не съм се сблъсквал с липса на хардуерна акселерация на XBMC в моите платформи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 чипа се води ARM7 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 чипа се води ARM7 ... Мдам, май това е причината. Чипсета на Raspberry Pi се води ARM 11 и той е на "ръба" на поддръжката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 30, 2014 Author Share Posted January 30, 2014 Мдам, май това е причината. Чипсета на Raspberry Pi се води ARM 11 и той е на "ръба" на поддръжката. да, ама не ... това е от nexus 7, който е с nvidia tegra 3 и според страницата на разработчиците: A NEON compatible ARM processor (for example: Tegra 1/2 probably won't be supported. Tegra 3 is okay.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.