w00x Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Затова те питах, колко ти е Screen-on времето. Не може да не можеш да го видиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Написах ти 2 часа Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 2 часа за 2 дни използване? И какво толкова му ползваш на тоя телефон? Тая сутрин го взех на 100% от зарядното, използвах го 58 минути без да го оставя и излезнах от вкъщи на 91%.На моя телефон проблема му е в standby режим, защото има нещо, което го държи буден и не оставя процесора да падне в най-ниските стойности на честотата. И от там идва страшно голям разход без телефона да се ползва. Надявам се новия Андроид да оправи проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Еми Ангеле по-малко циклаж на телефона повече с хора Или вместо да цъкаш 58 мин на него можеш да спиш през тва време. Не знам аз съм със същия процесор и проблеми със standby не съм имал. Но всичко е от Софта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Мда. Софтуера е. Не е хардуера.Аз щом съм хванал телефона, значи съм се събудил вече. Не си прекъсвам съня, за да си гледам телефона все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Абе пак се чудя...или пък не се чудя, щото знам отговора и просто ме е яд на ситуацията в страната - защо цените тук са в пъти по-високи? Стандартът ли ни е по-висок....на Марс ли се намираме, та пътните идват скъпи.... Пример - гледам в EMAG Xiaomi Mi3 за 550 лева и понеже ми се стори доста, реших да проверя за колко най-ниско го продават тук. Оказа се, че има оферта за 420 лева. Разбира се после го потърсих при китайците и го намерих за $150, което както и да го смятам прави към 260 лева...и даже и да си платя ДДС-та и др. простотии, пак съм със 100+ лева напред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Всички търсят лесна печалба Иначе телефона е чук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Абе пак се чудя...или пък не се чудя, щото знам отговора и просто ме е яд на ситуацията в страната - защо цените тук са в пъти по-високи? Стандартът ли ни е по-висок....на Марс ли се намираме, та пътните идват скъпи.... Пример - гледам в EMAG Xiaomi Mi3 за 550 лева и понеже ми се стори доста, реших да проверя за колко най-ниско го продават тук. Оказа се, че има оферта за 420 лева. Разбира се после го потърсих при китайците и го намерих за $150, което както и да го смятам прави към 260 лева...и даже и да си платя ДДС-та и др. простотии, пак съм със 100+ лева напред. Да не гледаш някаква реплика или refurbished? Аз го намирам за $210 без shipping и другите му такси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Ммм не, новичък, оригинал. На едно място, дето има намаление - за по двайсетина долара са пуснали 4 инчови Андроиди (KitKat)...е вярно, двуядрени и с кофти резолюция на дисплея, ама пък и цената е като за несмарт телефон даже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 То си е мъка да се работи с по-слабите. Аз не бих взел. Xiaomi Mi3 за 260лв обаче си е супер оферта. Направо го взимай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Ако ще взимаш гледай да не е с Tegra 3, че няма да имаш 3G Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 http://www.androidbg.com/Xiaomi-Redmi-Note-3-announced Мм доста добре телефон с 3GB рам и 4000mAh батерия за 230$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Искам да питам нещо странично...и го питам тука, защото касае най-вече работата с китайски телефон/таблет. Бях се зарекъл, че в скоро време няма да си взимам телефон, дето ще ми се прави на умен, но покрай неотдавнашните китайски намаления се изкуших и сега чакам да дойде един нов модел с интелски процесор. Понеже започнах да се оглеждам за подходяща SD карта, питането ми е - какъв трансфер към външната памет всъщност ползва един среден клас телефон с 4-ядрен процесор, защото разнообразието от марки и модели SD карти е огромно (респ. и цените им) и се чудя доколко е подходящо да взимам супербързодействаща карта, която телефонът даже няма да може да оползотвори като бързодействие? Насочил съм се към EVO серията на Самсунг, защото PRO-то ми идва доста скъпа за по-големите им гигабайти - всъщност не само "доста скъпа", ами и по-скъпа от цената на самия таблет/телефон. ...а то като гледам за 128 GB (колкото максимално мога да сложа), даже EVO-то ги продават за повече, отколкото го купих тоя телефон, но не мисля, че ще имам нужда от чак толкова голяма карта. Въпросът е EVO+ ли да взема или само EVO? Първата я дават 80 MB/s на четене, а втората 48 MB/s...цитирам само за четенето, защото от нея най-вече ще се чете и по-малко ще се пише. Знам че ползвате там разни андроидни приложения за тестване - предполагам, че някое от тях измерва и максималния трансфер към външната памет, та ще съм благодарен да ме ориентирате колко е горе-долу... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Операционната система няма да ти позволи да сложиш важна информация, до която трябва да има бърз и чест достъп, на SD карта. Всичко ще е на вътрешната памет на телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Няма да качвам там важна информация - възприемам тая SD карта не като SSD, a като външен по-бавен хард диск (образно казано), на която ще качвам странична информация, с която не искам да запълвам основната памет на телефона. Телефонът е с Андроид 5.1 (модифицирана разработка на производителя на устройството) - предполагам, че все ще са ми оставили възможност да кача на тази карта разни работи (главно информация, аудио и видео файлове), към които да се обръщам когато стане нужда... П.П Съжалявам, че звуча като лаик, но досега съм нямал досег с каквото и да е андроидно устройство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 И освен ако нямаш 4К видео в тази информация, не виждам да даваш големи пари за бърза карта, като ще я ползваш за архив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Няма да качвам там важна информация - възприемам тая SD карта не като SSD, a като външен по-бавен хард диск (образно казано), на която ще качвам странична информация, с която не искам да запълвам основната памет на телефона. Телефонът е с Андроид 5.1 (модифицирана разработка на производителя на устройството) - предполагам, че все ще са ми оставили възможност да кача на тази карта разни работи (главно информация, аудио и видео файлове), към които да се обръщам когато стане нужда... П.П Съжалявам, че звуча като лаик, но досега съм нямал досег с каквото и да е андроидно устройство. Под "важна" информация нямах предвид важна информация за теб, а важна информация за операционната система. Основни файлове на приложенията, разни уиджети, други неща, до които трябва да има постоянен достъп. Идеята е: 1. Външната карта, дори да е най-бавнта, да не бави бързодействието на операционната система. 2. Като изкараш СД картата, все пак да можеш да си ползваш програмите на телефона, а да не става неизползваем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 И освен ако нямаш 4К видео в тази информация, не виждам да даваш големи пари за бърза карта, като ще я ползваш за архив. Най-вероятно повече от FullHD няма да имам. И не е точно архив, защото да правя архив на карта нещо не ми се връзва, а да речем когато не си нося лаптопа да пусна някой видеофайл през HDMI-то и т.н. Под "важна" информация нямах предвид важна информация за теб, а важна информация за операционната система. Основни файлове на приложенията, разни уиджети, други неща, до които трябва да има постоянен достъп. @Ангеле, аз пък точно това имах предвид - важна за мен информация (която си я имам архивирана другаде), а не важна за операционната система - всяк'ви приложения и т.н. И казваш, че ако картата е бавна, няма да бави OS - това добре, но какво става със самия файл, ако самият той има завишени изисквания към трансфера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Взимаш си тази карта и няма да имаш никакви дертове. Сандиск са идея по-бързи от самсунг Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 @Ангеле, аз пък точно това имах предвид - важна за мен информация (която си я имам архивирана другаде), а не важна за операционната система - всяк'ви приложения и т.н. И казваш, че ако картата е бавна, няма да бави OS - това добре, но какво става със самия файл, ако самият той има завишени изисквания към трансфера? Няма да имаш проблем с медиа файловете на външната памет. Не са достатъчно големи, за да усетиш разлика. Няма и да ги използваш толкова често. Момента, в който ще усетиш разликата е процеса на буфериране. Като тръгне видео файла - няма да имаш проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Взимаш си тази карта и няма да имаш никакви дертове. Сандиск са идея по-бързи от самсунг Да, още повече че мога да я взема на доста по-приятна цена от дадената на линка. Но нали сам каза, че ако няма да проигравам примерно 4к видео, няма да ми е необходима чак такава скорост - за какво тогава ще ги ползвам тия 95MB/s, след като вероятно повече от 30-40 няма да ми трябват? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Защото е по-добра от аналога на самсунг, от теб зависи, може да вземеш и по-бавна пак на сандиск, която пак ще е по-добра от аналога на самсунг. Определи си бюджет и вземи най-доброто, това е моя съвет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 ОК, ориентирах се горе-долу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Аз в камерата имам няква самсунгска Evo 48мб/с За сега проблеми с 2к видеата съм нямал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 И аз към тая се ориентирах, пък Румен каквото ще да си говори. ...още повече че EVO+ само удвоява скоростта на четене, но не и скоростта на запис, пък и 'устройството" ми не е някакво хай-енд, че да иска майка си и баща си. Edit: Поръчах една, сега ще ми е интересно кое първо ще дойде - картата или телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.