Jump to content
BulForum.com

Китайски смартфони - Lenovo, Xiaomi, Jiayu, Zopo, Huawei, ZTE и др.

AssassiN

Recommended Posts

• Replies 627
  • Created
  • Last Reply

Айде, айде, не се прави на интересен - цената му била неоправдано висока...признай си, че просто си скръндза. :lol:

А иначе по второто оцветено - за 55 долара...толкова. Ето ти друг с подобен дизайн (безрамков), с доста по-добра камера и пак няколко пъти по-евтин от цената на тия телефони, дето ги бистрим тука. Предлагам обаче да спрем да бистрим китайската политика точно в тази тема, защото я разводняваме.

Изобщо не е безрамков тоя. :) Съвсем нормален си е. Виж долу клипчето, в което един човек го държи. Различен е от това на снимките.

А дизайна му е 1:1 с този на iPhone 6/6S

Еми всички...гнусмас, айдъска, сони-мони, и т.н....Или ги сглобяват в Тайван, Камбоджа, Индия, Виетнам...то все си е Китай това...процесори, платки, рам и т.н. не се ли произвеждат в Чайна? И не се ли опаковат и доокомплектоват пак там?

Има значение кой прави дизайна, кой прави сглобката, кой контролира качеството и т.н. Без значение, че всичко се прави в Китай. Това не означава, че частите им са еднакви или са сложени по един и същи начин.

Това не означава и че марковите телефони са много по-добри от другите, но ако нещо се случи се вдига много повече шим, отколкото ако нещо се случи с безименен китайски телефон без никакво бъдеще относно софтуерните ъпдейти.

А и китайския телефон го виждаш чак като дойде. За по-известните има толкова много ревюта и мнения, че направо все едно си си го държал в ръцете. Ако събереш 100 китайски телефона и имаме време да ги разгледаме обстойно, най-вероятно ще има читави, но до тогава, аз биг се доверил единствено на Xiaomi и Meizu.

харесах си два модела на Teclast - http://www.tinydeal.com/teclast-x98-plus-ii-97-android-51-z8300-2gb-32gb-tablet-pc-w-hdmi-p-160924.html - X98 Plus II

http://www.tinydeal.com/teclast-tbook-10-101-win10-dual-os-z8300-4gb-64gb-tablet-pc-w-hdmi-p-161026.html - Tbook 10

... вторият ме привлича не толкова с повечето RAM и по-големия ROM, а с това че като му се вземе оригиналната клавиатура, става кат малък лаптоп :)

....като му се вземе оригиналната клавиатура, става кат малък лаптоп :)

Понеже и аз имам Teclast, да ти кажа, че даже и да не му вземеш оригиналната, а някаква друга - пак ще си работи като малък лаптоп...аз поне моя си го ползвам по същия начин с един комбиниран калъф & поставка & клавиатура. :)

....като му се вземе оригиналната клавиатура, става кат малък лаптоп :)

Понеже и аз имам Teclast, да ти кажа, че даже и да не му вземеш оригиналната, а някаква друга - пак ще си работи като малък лаптоп...аз поне моя си го ползвам по същия начин с един комбиниран калъф & поставка & клавиатура. :)

Какъв модел е твоя?

Turn off this option! iPhone Turn off this option!

А и китайския телефон го виждаш чак като дойде. За по-известните има толкова много ревюта и мнения, че направо все едно си си го държал в ръцете. Ако събереш 100 китайски телефона и имаме време да ги разгледаме обстойно, най-вероятно ще има читави, но до тогава, аз биг се доверил единствено на Xiaomi и Meizu.

Xiaomi и Meizu -и пак е несигурно.Напоследък предпочитанията ми са към Huawei - дори към скъпия понеже го водят върхов модел P9.Но пък гаранцията е бетон-  3 годишна.

...Това е и първия модел на компанията, който ще се предлага в България с VIP поддръжка - 3-годишна гаранция, 3-месечна гаранция на дисплея и 3-месечен срок, в който при проблеми телефонът може да се замени с нов.

Няколко дни хвалех моята бракма MI3 колко е здрава и след хилядите падания и снощи я изпуснах и си счупих дисплея... Някой има ли представа къде в България могат да ми го оправят и горе-долу колко пари ще е???!

Няколко дни хвалех моята бракма MI3 колко е здрава и след хилядите падания и снощи я изпуснах и си счупих дисплея... Някой има ли представа къде в България могат да ми го оправят и горе-долу колко пари ще е???!

около 30$ е частта - LCD+digitizer ... за работа вече не знам колко ще ти вземат, но като го гледам е елементарен за смяна.

Xiaomi и Meizu -и пак е несигурно.Напоследък предпочитанията ми са към Huawei - дори към скъпия понеже го водят върхов модел P9.Но пък гаранцията е бетон-  3 годишна.

Huawei е далеч от китайските брандове, които обсъждаме тук. :) Все пак са произвели Нексус телефон вече. П9 има един колега и изглежда супер. Бих го препоръчал на всеки.

около 30$ е частта - LCD+digitizer ... за работа вече не знам колко ще ти вземат, но като го гледам е елементарен за смяна.

А имаш ли представа къде в Пловдив могат да го сменят?

А имаш ли представа къде в Пловдив могат да го сменят?

предполагам, че навсякъде ще ти го сменят ... но ако разгледаш 2-3 клипчета в youtube, съм сигурен, че ще се престрашиш и ти да го направиш. тъча и дисплея си вървят заедно с рамката, така че не се налага използването на станция за горещ въздух, така че само разглобяваш и сменяш частта.

http://www.dragon-tt.com/Products.aspx?gid=95

От тука дисплей и след тва някъде из Пловдив да ти го сменят :) 

http://www.dragon-tt.com/Products.aspx?gid=95

От тука дисплей и след тва някъде из Пловдив да ти го сменят :)

А това някакъв официален сайт ли е и задължително от там ли, защото тук е почти наполовина цената?Цък  цък

Не е официален, просто е проверен, не от мен а от някви типчета от Androidbg. Съмнява ме да има ментета екрани. Поръчвай най-евтиното пък кото излезне :) 

Не е официален, просто е проверен, не от мен а от някви типчета от Androidbg. Съмнява ме да има ментета екрани. Поръчвай най-евтиното пък кото излезне :)

То аз си взех S7 вече, ама ще го оправя и този да стои за резервен :)

То аз си взех S7 вече, ама ще го оправя и този да стои за резервен :)

Само гледай да не го натискаш и огъваш много, че допреди малко разглеждах клиповете дето се самоподпалва при различни обстоятелства. Всъщност като изключим интервенциите върху Li-ion-ната батерия (което важи за всяка една такава батерия и всеки производител), имало е случаи да се пали и когато е оставен да се зарежда, така че му хвърляй по един поглед. ;) Може и да звуча като параноик, но определено нещо не е догледано с батерията в новия модел...

Само гледай да не го натискаш и огъваш много, че допреди малко разглеждах клиповете дето се самоподпалва при различни обстоятелства. Всъщност като изключим интервенциите върху Li-ion-ната батерия (което важи за всяка една такава батерия и всеки производител), имало е случаи да се пали и когато е оставен да се зарежда, така че му хвърляй по един поглед. ;) Може и да звуча като параноик, но определено нещо не е догледано с батерията в новия модел...

Запалват се S7 Note, аз си взех обикновения :)

• 2 weeks later...

някой случайно да има iwown v6? ugprade-нах я с последния firmware, след което престана да ми вибрира и да показва входящите обаждания.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...