magare Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 1. Sony Xperia tipo dual Цена – 130 лв. Снимки: http://valchev.info/sell/sony/ Ревю на телефона:http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tipo-review-819.php Телефонът е на 4 месеца. Купен е от Germanos. Гаранцията му изтича септември 2015 г. Версия на Андроид 4.0.4. В отлично състояние. Симпатичен малък смартфон с 2 сим карти. Има доста добра батерия и малък екран, което ми позволява да го зареждам средно на 3 дни. Ако някой иска да пробва андроид, но не му се дават много пари и търси телефон с 2 сим карти, този ще му свърши работа. Разбира се не са активни и двете, но който се е интересувал от 2-симови телефони знае какво означава това – накратко, можете да пропуснете някое друго обаждане. Аз лично ползвам 1-вата за говорене, а втората за мобилен интернет и я включвам само когато се налага, примерно го ползвам като hotspot - 3G към лаптоп. 2. Nokia N8 Цена – 150 лв. 140 лв. Продаден Снимки: http://valchev.info/sell/n8/ Телефонът е на 2 години. Купен е от Vivacom. Ползван е само от мен. Преди няколко дена му изтече 2-годишната гаранция. В отлично козметично и функционално състояние, с изключение на 1-2 счупени парченца пластмаса от единственото място, където има пластмаса по телефона и които се виждат на снимките. Продавам го пълен комплект с кутия и всички кабели, като само за слушалките не съм сигурен кои са, защото имам 3-4 слушалки от нокии и не ги различавам. А data кабела за връзка с РС не мога да го намеря в момента, но ще го намеря ако се стигне до продажба. В краен случай мога да дам на негово място HDMI кабел от ТВ към телефона, който съм купувал отделно. Предимства и за какво става: Здрав хардуер - алуминиев корпус, горила стъкло, Amoled screen, А-GPS, HDMI и т.н. Снимки и видео - изключителна камера – 12 mp и Xenon flash – логично най-използваната от мен функция. Твърдя, че камерата на този телефон прави по-добри снимки от голяма част от фотоапаратите-сапунерки. Навигация – A-GPS с качени карти на България и Франция. Медия – 16 gb. пространство за снимки и видео, HDMI-out към TV – много е удобно да се пусне филм или заснето видео директно от телефона на телевизора. FM трансмитер – готина ектра, чрез която на дадена честота си слушам цялата музика качена на телефона през радиото в колата. USB on the go – екстра, която съм ползвал няколко пъти и която рядко се среща при телефоните. Говорене – може и да е маловажно за някои, но телефонията на тази нокия е доста по-добра в сравнение с евтините смартфони. Говоря за чуваемост в шумна среда например и т.н. Освен това ако телефона се ползва само за говорене, батерията може да кара по 2-3 дена – нещо немислимо за модерните смартфони. Недостатъци и за какво не става. Операционна система, която вече не се поддържа, макар и напълно функционална – Symbian BELLE – последен update – някъде в края на 2012 г. Приложения – също като горното. Примерно браузърът – не че не става, но с времето нещата ще се влошават, защото Opera-та и оригиналния браузър на телефона вече не се обновяват. За сметка на това всичко, което е качено на телефона е тествано и работещо – имам дори някои купени приложения лично от мен и всички са обновени до последната възможна версия. Бързодействие – процесорът и паметта са на ниво 2010 г. CPU – 600 mhz, памет 256 mb. - колкото и да е оптимизиран Symbian, телефона не може да се сравнява с днешните смартфони. Сигурно има и много други неща, за които не става, но които хората очакват от телефоните – примерно не става за сваляне на мацки, защото не е iPhone ;-) 3. Nokia E51 Цена - 20 лв. Продаден Телефонът е на повече от 5 години и е в лошо състояние. Ползван е само от мен. Все още става за говорене, но се чува един неприятен тенекиен звук от слушалката, който се появи след поредното изпускане. Предполагам, че ако му се смени панела ще се оправи. Батерията му държи поне 1-2 дена. Има отчупени парчета пластмаса по него и екрана е понадраскан. Мога да дам дата кабел към него и кутията със слушалките, както и резервна клавиатура, която не съм сменил. Зарядното не мога да го намеря към момента. Снимки: http://valchev.info/sell/e51/ Предаване - за Пловдив – лично, за страната – Еконт. Цените не се коментират. Ако има промяна, ще го отразя в темата. За връзка – на лични или в темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitko84i Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 отлично описание ..... браво Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted January 13, 2014 Author Share Posted January 13, 2014 Nokia E51 - продаден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted January 17, 2014 Author Share Posted January 17, 2014 Добавям едно Sony и намалявам цената на Nokia N8. п.с. Ако може модераторите да променят заглавието на "Продавам 2 телефона - Nokia N8 и Sony Xperia tipo dual". Ако не може, здраве да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted January 22, 2014 Author Share Posted January 22, 2014 Nokia N8 - продаден. Остана Sony-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted February 4, 2014 Author Share Posted February 4, 2014 Sony-то се сваля от продажба. Темата е за затваряне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.