popodopolo Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Здравейте!Искам да се допитам до запознати дали захранване от 200W би ми свършило работа за тази конфигурация: MB:GIGABYTE GA-G31M-S2EL http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3485#ov CPU:Intel® Core™2 Duo Processor E7300 http://ark.intel.com/products/36463/Intel-Core2-Duo-Processor-E7300-3M-Cache-2_66-ghz-1066-mhz-fsbHDD:750GbRAM:4GB DDR2/800MHz/2x2GBДВД-то съм го прежалил и мога да се лиша от него Най-лесно е с проба но нямам подръка подобно захранване а идеята ми е да събера компютъра в малка кутия/SSF/!Нямам място за нормална кутия и единственото решение е малката кутия!Спрял съм се на тази кутия:http://nettopbulgaria.eu/kutii-mini-itx-case/nc-t01-black-200w и смятам че като размери ще събере дъното,охлаждането/боксово от ниските/ тъй като в описанието е дадено че събира и микро АТХ платки!пп.Ако някой има подобна кутия за продаване може да ми пише и евентуално да се договорим нещо!Благодаря предварително на всички отзовали се! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 С 200 вата ми се вижда доста рисковано да го ползваш. Винаги е добре да имаш поне малко резерв над стандартното черпене от компонентите, понеже по някое време ще се наложи да включиш в USB-тата 2-3 неща, вграденото видео също може да дръпне малко повече в някой момент, хард, процесор...и после ще се чудиш защо излиза тоя син екран или пък се рестартира цялата машина. Не знам, за мен 200 вата е малко, ако някой друг не мисли така, нека даде аргументи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
popodopolo Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 Цял ден чета по разни форуми,процесора ми е 65 вата,видеокарта/ако е отделна дърпала от 15Вт. до 60Вт. за мощните серии/!Търси се какво потребление има един хард и две плочки х2ГБ РАМ памет!Мога да жертвам големината на харда и да го смъкна от 750 на 120 или 80 ГБ!Гледах и магазините за кутии,тези SSF кутии повечето са с някакви 200Вт. захранвания!То най-лесно да купя една кутия и да пробвам но както каза ако започне да ми прави парчета системата тези 70 лева се явяват най-глупаво изхарчените пари Ако е от значение компа не се използва и никога няма да се използва за игри и програми изискващи сериозен ресурс!Единственото което правя с него е да разглеждам Фейса,да чета статии из форумите,черпене на информация от интернет и понякога някое друго клипче в Тубата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Ако караш с вграденото видео захранването ще ти е напълно достатъчно. Ако решиш да сложиш външно тогава вече нещата може да зазлеят и да ти изпляска нещо Не знам от къде си ги гледал тея цифри и има голяма вероятност да имаме леки разминавания, когато говорим за мощни видеокарти, но една проста сметка показва, че ако видеокартата е без допълнително захранване (т.е. е закачена само за дъното) би трябвало да консумира до 75w. От друга страна, ако закачиш нещо по-стабилно с допълнително захранване то нещата стават доста интересни! При 220w захранване сам можеш да си сметнеш какво се получава Давам ти и една картинка, за да добиеш представа за какво говоря: Link to comment Share on other sites More sharing options...
popodopolo Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 Ако караш с вграденото видео захранването ще ти е напълно достатъчно. Този отговор ми даде криле. А и сега се сетих че мога да си тествам системата с външно захранване 200Вт. Ако ползвам външно видео то ще е безобидна карта с изход HDMI че с вградената ми остават два сантиметра вляво на телевизора който Уиндоус не може да скрие а със скъпия кабел става пп. Катринката с потреблението на видеокартите леко ме стресира.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.