Jump to content
BulForum.com

Продавам Правец16 -за ценители

Recommended Posts

Компютъра е в стандартна десктоп купия (капак ,който се орваря на панти).

флопи 360К Shinon (от най-хубавите)

HDD Seagate 251 MFM

дънна платка не е оригинална,тунингован на 286

цена:15лв.

...еххх Кире!

Дали някой ги помни или само се е слушало за тях...

Като се сетя за BASIC (Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code - многоцелеви език от символни инструкции за начинаещи) - език за програмиране от високо ниво......и нямам думи!

Дай някоя актуална снимка,че множко ми е далеч за спомени 83година....!

Иначе съжалявам за спам-а и късмет!

Е, как да не си спомни човек "легенда" като "Правец-16" :laughing:  Това бяха най-яките машини за времето си родно производство. Преди тях бяха "Правец-82" ... "Правец-8Ц" (изписваше се с "С") .. а "Правец-8М" бяха най-тунингованите 8-битови компютри. "Правец-16" си бяха 16-битови и тях само ни ги показваха по празниците :laughing: в ТНТМ-та и ако измолиш учителя да те пусне за една "Каратека" :laughing: си беше екстремно преживяване. Дискетите бяха 5,25 инчови без защита на прозорчето за трансфер. Ей, подмладихте ме с има-няма 30 години :laughing:

BASIC-a не беше кой знае какъв език,по-скоро беше най-разпространения от изучаваните тогава (то и затова го напъхаха Майкрософт във "Visual BASIC" както сегашният HTML .. до скоро пазех софтуер за Уиндоус 3.** ... имаше и LOGO, а сериозните езици си бяха Фортран, Асемблер и машинен код ... изобщо "ентусиастко" време си беше.

Аз не съжалявам, ако ме накажат за спам - човек винаги трябва да помни какво е било и да споделя със съмишленици. Ако модераторите сметнат, че с нещо съм накърнил правилата ще си понеса 20-те %.

Аз не съжалявам, ако ме накажат за спам - човек винаги трябва да помни какво е било и да споделя със съмишленици. Ако модераторите сметнат, че с нещо съм накърнил правилата ще си понеса 20-те %.

Ако бях на годините на тези, дето само са чували за Правец 16, сигурно щях да ти дам процент, но тъй като помня и даже съм работил на това, дето имаше преди Правец 16, пък и днес съм в добро настроение, ще ти дам само едни виртуални 20%, един вид предупреждение, за да не продължавате със сантименталностите и спомените за младините точно в този раздел. :))

Използвам, че темата е най-отгоре, и с риск за бан ще напиша, че

търся 8 битови компютри

Имам малък музей на 8-битовите, около 10 бройки. Скоро ще ги изложа при мен за да се виждат, само подготвям помещението :-)

Весели празници :santa:

Камене, пусни си отделна тема в раздел "Купува".

П.П. За съжаление всичките Правец (82,8М,8С) ги разкарах преди няколко години, иначе щях да ти ги подаря.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...