Jump to content
BulForum.com

Проблем с IrDA

Shiro

Recommended Posts

Значи взех един инфрачервен порт и се мъча да си вържа телефона през него към компа (телефонът е Нокиа 3200). Ето какво правя и какво става:

Слагам порта в USB-то и уиндоусът веднага си му слага някакви драйвери (с Windows XP съм). След това активирам инфрареда от телефона и го доближавам до инфрачервения порт. Уиндоусът веднага го хваща и казава, че "Another computer is nearby", "Fashion phone - Nokia 3200". Няколко секунди след това: "Wireless link interrupted" .. И там, че телефонът е може би извън обхват (а той си седи на 10 см от порта). Веднага след това се конектва наново и пак го засича. Така връзката се разпада на всяка половин минута (горе долу де) и пак се конектва. Интересното е, че ако дам да пратя някакъв файл той започва да си се праща и телефонът го получава. (това става много, ама много бавно и през това време връзката не се разпада). Но така да пращам файлче по файлче чрез уиндоус и после посредством телефона да си го слагам на мястото ми е много неудобно.

Oxygen Phone Manager въобще не ми засича телефона, когато и както и да го поставя до порта.

На Нокиата PC Suite също не може да го хване, с тази разлика, че в момента, в който уиндоус даде, че връзката се е разпаднала, той хваща телефона за няколко секунди и пак го губи.

Пробвах първо да пусна или OPM или Nokia PC Suite и след това да активирам инфрареда от телефона, но работата си стои пак същата.

м ?

Opitaj slednoto:

Deinstaliraj Nokia PC Suite, i q instaliraj nanovo, oba4e ukaji vrazkata da ti e po IrDA, a ne po COM (RS 232). Vav vseki slu4aj ostavi samo edin soft instaliran. Za primer davam PC Suite <-> Logomanager za moq telefon (6210) se karat za porta i stava boza. Iskam da kaja - opitvaj softuerite edin po edin.

Значи взех един инфрачервен порт и се мъча да си вържа телефона през него към компа (телефонът е Нокиа 3200). Ето какво правя и какво става:

Слагам порта в USB-то и уиндоусът веднага си му слага някакви драйвери (с Windows XP съм). След това активирам инфрареда от телефона и го доближавам до инфрачервения порт. Уиндоусът веднага го хваща и казава, че "Another computer is nearby", "Fashion phone - Nokia 3200". Няколко секунди след това: "Wireless link interrupted" .. И там, че телефонът е може би извън обхват (а той си седи на 10 см от порта). Веднага след това се конектва наново и пак го засича. Така връзката се разпада на всяка половин минута (горе долу де) и пак се конектва. Интересното е, че ако дам да пратя някакъв файл той започва да си се праща и телефонът го получава. (това става много, ама много бавно и през това време връзката не се разпада). Но така да пращам файлче по файлче чрез уиндоус и после посредством телефона да си го слагам на мястото ми е много неудобно.

Oxygen Phone Manager въобще не ми засича телефона, когато и както и да го поставя до порта.

На Нокиата PC Suite също не може да го хване, с тази разлика, че в момента, в който уиндоус даде, че връзката се е разпаднала, той хваща телефона за няколко секунди и пак го губи.

Пробвах първо да пусна или OPM или Nokia PC Suite и след това да активирам инфрареда от телефона, но работата си стои пак същата.

м ?

Виж сега аз на ХР не съм пробвал , но на 98 първо инсталирам драйвера от диска който са дали и чак след това го връзвам за USB-то . Пробвай така що то ако тук го инсталирам по друг начин просто не става. Възможно е просто да има проблем с драйверите.

Успех :devil :devil :devil

Mi az sam s nokia 6100

PC Suita vaob6te ne mi zasi4a tela oba4e s OPM 2.2 Build2

si ba4ka perfect. :D

V na4aloto i na men XP mi sloji nqkvi drivers ama ne ba4ka6e.

Namerih si v neta i proraboti.

Samo da te predopredq ako go podkara6 ne polzvai phonebook managera

na OPM! Garmi software na telefona.Ot opit znam ;)

alchemy: опитах сичко едно по едно .. се си седи тая мизерия

Black Knight: не са ми дали диск с драйвери

SiriuS: драйвер за какво, за телефона или за инфрачервения порт ? И плс кажи откъде си го свалил ако се сещаш, сигурно и за 3200 ще има там.

alchemy: опитах сичко едно по едно .. се си седи тая мизерия

Black Knight: не са ми дали диск с драйвери

SiriuS: драйвер за какво, за телефона или за инфрачервения порт ? И плс кажи откъде си го свалил ако се сещаш, сигурно и за 3200 ще има там.

Трябва ти драйвер за IrDa-то и за телефона!

Аз съм с XP и имах 6100 , без проблем, но ти трябва драйвер за инфрареда!

Обаче на мен ми се струва че има проблем в самото устройство

Също имам 6100, струва ми се че проблема е точно от ХР-то. Получава се точно така както каза широ. На лаптопа с 98 и вграден инфраред нямам проблеми с телефона нито с ПЦСюит нито с Оксижена

Ami de da znam ve4e kakvo da ti kaja...

PC Suite, koeto ima6, poddyrja li tvoq telefon? Ako iska6 pusni tyrsa4ka za naj-novite versii.

Drugo kakvo... Ima6e nqkva podrobnost za kalibrovkata na Ir diodite po intenzitet, no tova maj vaje6e samo kogato se vyrzvat direktno na dynoto.

Kolko struva toq IrDA? Kabel nqma6e li da ti legne po-evtino?

Na4i pogledni si proizvoditelq na infrareda,nameri site i si drapni driverite.

Za tela ne ti trqbvat takiva.

A i zabravih da ti kaja:

1.Install drivers

2.Paha6 USB-to

3.Sled tova telefon

Ina4e ne6te da ba4ka.

Tva e.Uspeh! B)

S toq IRXpress .. s nego i bez nego se taq. Qvno ne e takyf infrareda. Be az go zeh ot kicko, dano toi da dade draiveri .. :)

I q da pitam neshto pokrai tiq raboti. Kym horata deto sa obadiha s nokiite. Pratih .jar i .jad fail do telefona. Kak da gi "napravq" na igra. Shtoto na simensite si gi slagam v edna papka, slagam papkata v Games i gotovo. A tuka kato nqma filesystem (meniu govorq) i kak stava ?

пратих ти ги драйверите

за Нокия не става като при Сименс, ползва се софт, дори в началото Oxygen PM не можеше да качва игрите в папката Games ами се появяваха в Applications или Extras... само програмата MobiMB можеше да ги слага в Games тогава, виж дали тя може да се вързва по IR, аз само с кабел съм я ползвал

• 5 months later...

Такааааааааааа ето го и моя проблем ПРОБЛЕЕМ Моля ви помогнете сичко засича софтуера свалям НО КАТО ИСКАМ ДА КАЧА ЕДИН К*Р :angry1 :angry1 :cry :cry

а телефона си е до ирда сичко е 6 не ще да приема :cry

Edno vreme imah nokia 7210 i do kolkoto si spomnqm za da e stabilna IR vraskata mai trqbvashe da ima postoqnen trafic na informaciq ( kakto ti vikash vraskata ne ti e prekasnala dokato si kachval nqkaf fail). A za igrite mislq che se instalirvat prez PC Suit-a (pone az prez tam si gi slagah)

I`GoT`Da`PoWeR =>

menu-to na telefona ti na angliiski li e ?

6toto na moq ako e na bg ne moje da se ka4va i dava sy6tiq problem !

Ами да на английски ми е.. и пак не иска... :confused :confused :cry :cry за кфо така стаа ве :cry :angry1

:: Аве аз май го оправих ве пробвах с обикновенното копи енд пейст и станааа :punk :punk :punk :punk

• 2 weeks later...

irda moje li da se polzva za ne6to drugo osven obmen na informaciq? Naprimer za distancionno :rolleyes:

I moje li da se precaka ako raboti postoqnno <kompa ne se izkliu4va izob6to a irdA-ta se izkliu4va ili 4rez uninstal na drivera ili s durpane na kabela ot usb-to>

irda moje li da se polzva za ne6to drugo osven obmen na informaciq? Naprimer za distancionno :rolleyes:

I moje li da se precaka ako raboti postoqnno <kompa ne se izkliu4va izob6to a irdA-ta se izkliu4va ili 4rez uninstal na drivera ili s durpane na kabela ot usb-to>

Да, може да се ползва за дистанционно и не, няма да му стане нищо :bgrin:

Няма ли някой който може да помогне?

Търсих из нета и попаднах на един руски plugin за winamp но той не тръгва :angry1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...