Ton4o Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Здравейте, една сутрин компютъра ми работеше, а нямаше нито картина, нито системния звук при стартиране. -Четох доста и двама човека ми видяха компа, махаха ми рамта и пак нищо и заключението беше едно - заминало дъно. - Купих си ново дъно и пробвах с рам и без, вече системните звуци са си налице, НО отново нямам картина... Къде бъркам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 VGA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 И с друга видеокарта и захранване пробвах, но пак същото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Кабел на монитора или лош контакт на някой компонент. Друг вариант е захранване, на което някоя линия я няма или не е в нормални стойности. Имах случай с един Фортрон преди години - пускаш го, пали всичко, хард върти, но видео йок. След 2 часа го хванах, бяха някакви кондензатори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted November 29, 2013 Author Share Posted November 29, 2013 Отворих, гледах, няма подути кондензатори, нито прегоряло някъде. Как да замеря с мултицет захранването и какви трябва да са му стойностите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Щом системните звуци са налице и си пробвал с друга видеокарта, проблема е в кабела или монитора. Може да е хлътнал или изкривил някой пин. Виждал съм кабел, успешно "включен" обратно (на 180 градуса) въпреки трапецовидната форма Това и да го видя ще ми е трудно да го повярвам...струва ми се невъзможно за осъществяване. Факт. Профила беше станал почти правоъгълен, имаше няколко смачкани пина. А най-любопитното е, че с подръчни средства успях да ги поизправя без да ги счупя и монитора заработи! Някакво чудо просто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Виждал съм кабел, успешно "включен" обратно (на 180 градуса) въпреки трапецовидната форма Това и да го видя ще ми е трудно да го повярвам...струва ми се невъзможно за осъществяване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Дъното си беше заминало и го смених с ново, но ядовете продължиха. Става въпрос за дъно BIOSTAR, soc.775, nforce4 Постоянно се рестартира малко след появата на логото на УИН7. Не иска и не иска да буутне който и да е от двата диска и пробвахме с какво ли не, с флашка и с диск и нищо. Сменях освен първо буутващо устройтво и поредността на устройстват и пак нищо. виждам, чеги разпознава като IDE дисковете, а те са SATA. Каква нстройка да нправя по биос-а, че се видях в чудо вече.. Или ми изписва DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 http://www.memtest.org/ http://www.memtest86.com/ Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Тончо, няма и да можеш да подкараш ВЕЧЕ инсталирания Windows, защото си сменил дъното с различно. Единствения ти шанс да подкараш системата без колизии е бил да намериш АБСОЛЮТНО СЪЩОТО дъно (вкл. ревизия) и то да е изправно. Което общо взето е невъзможна мисия.Какво се случва: ОС се опитва да подкара хардуера със старите драйвери, което няма как да стане и естествено крашва. Изход - преинсталиране. Според мен невъзможността да заредиш системата идва от лош bootable диск. Намери си някой читав дистрибутив, изпечи го на диск на бавна скорост и опитай пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Тончо, няма и да можеш да подкараш ВЕЧЕ инсталирания Windows, защото си сменил дъното с различно. Единствения ти шанс да подкараш системата без колизии е бил да намериш АБСОЛЮТНО СЪЩОТО дъно (вкл. ревизия) и то да е изправно. Няма такова нещо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.