mandirimuniak Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Та значи пускам си аз играта(засега съм пробвал само на doom3 i mafia), играта си върви перфектно но след 2-3 минути примерно забива. Понякога трябва да рестартирам а понякога като забие и след 10-15 секунди си продължава но след известно време следва неизбежно "голямото забиване" и рестарт. С gigabyte radeon 9600 pro съм(драивера си го дръпнах от ati.com), другото е в сигнатурата ми. ЕДИТ: Абсолютно нищо не е клоквано, даже пробвах с всякакви настройки в игрите Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Toia draiver e falshiv i az go probvah.Sloji si draivera koito ti e ot instalacionnia disk i sa oprai.Ot tva e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 11, 2004 Author Share Posted August 11, 2004 Toia draiver e falshiv i az go probvah.Sloji si draivera koito ti e ot instalacionnia disk i sa oprai.Ot tva e. <{POST_SNAPBACK}> E da ama s draiverite ot diksa ne mi pi6e 4e kartata e pro ??? ama 6te probvam da vida kak varvqt igrite Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Vij toia draiver deto sa go dali ati e beta i ne garantirat dobra rabota na kartata-prosto ne si go pro4el tam go pishe.ATI ne sa iskarali nashia draiver o6te.Ne vazmojno bi triabvalo da e vsi4ko nared s originalnia drai ver probvai i pishi kvo e stanalo.Kartata ti e prevazhodna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 E da ama s draiverite ot diksa ne mi pi6e 4e kartata e pro ??? <{POST_SNAPBACK}> тва пък беше .. голямо изказване мене картата като ми пише на драивърите 9600 Series тва не значи ,че ми е про така ли !? недей се връзвай толкова на това което пише .. все пак картата си остава с честотите на Про като сложиш какъвто и да е драйвър ,нали ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 ShitHappen e prav taka e.Po prinzip sam zabeliazal 4e RADEONA smenia draiveri mnogo riadko samo na niakoi igri i to si go pishe v menuto im predi da ia instalnesh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 11, 2004 Author Share Posted August 11, 2004 i s draiverite ot diksa pak mi zabiiva 6te probvam s draiverite ot www.gigabyte.com.tw Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 пусни това exe за 20 мин. и ако забива по същия начин, значи не е от видеокартата ами ти прегрява процесора Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Това са пълни простотии с драйверите. Памет , захранване , дъно или прегряване. Така като гледам сигнатурата ти , на парво 4етене ми идва памет , двуканалния режим при АМД е капризен относно CAS , LAS GAZ и каквото там ти доиде до настройки. Другото , отовори си компа и виж дали не са ти изтекли кондензаторите , лятото е много 4есто срещано явление при дъната от ниския клас. Има и друг вариант здраво замазан Windowz. Друга засега не се сещам Относно Radeo-ите ка4вай последните драйвери винаги , тези по дисковете са от година стари и не варшат работа. Сложи си даже Catalyst 4.9 Beta , аз съм с него ниакакъв проблем нямам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 11, 2004 Author Share Posted August 11, 2004 @kicko Въобще не ми прегрява процесора защото имам датчици на кутията за следене на температурата и дисплей и като пусна някоя по-сериозна игра се вдига с 2-3 градуса,не повече (освен това съм с доста голям вентилатор + един вкарващ и два изкарващи вентилатора в кутията) ,а и радиатора ми е абсолютно студен @ abatt doom PC-то е на 2 месеца, видеокартата е на два дена, wina е на 2 часа и със старата видеокарта нямах абсолютно никакви проблеми (даже си цъках доом3) Поне на пръв поглед всички кондензатори са наред Относно драйверите пробвах и с тези на ати.ком и на гигабаит.kом и с оригиналните от сд-то и резултатът е един и същ А ето какво гласи грешката при по-лекото забиване (освен ако не забие тотално и се наложи рестарт): VPU Recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands Please tell ATI Technologies about this The generated error report contains only system information such as driver version,AGP seting,graphics frame buffer size,etc. that will be used to analyse the problem.This report will be treated as confidental and anonymous Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Съмнявам се да е видео в този случай , дъното схте е проблема. Сложи драйвери за KT-600. Другото си разгледай BIOS-a , има много настройки които може да базикат видеото евентуално AGP X4, X8. И последно което може да е , захранаването да кляка при натоварване. Виж за по-нов БИОС на дъното , много често оправят доста проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 11, 2004 Author Share Posted August 11, 2004 Ъпдеитнах биоса на дъното и май се оправи(а дано) 15 минути играх и не заби, а иначе на втората третата минута забиваше. Еи ся ша и скасам шортите на тая видеокарта Ба оправи са то, нищо не се е оправило Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Баш от видео картата си е.С коя версия на каталиста си последно ? Опитай с някоя друга версия, пробвай и с омега драйверите от www.omegacorner.com Може нещо да ти прегрява, пробвай като забие с пръст колко са горещи ядрото и паметите.Ако не се оправи иди да ти я сменят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Ti hubavo imash dat4ici v kutiqta i t.n. A da si clockval kartata? Zashtoto VPU recover ima nespirno jelanie da se poqvqva, kogato kartata pregree. Vij dali imash ventilator na kartata. Vij sashto, ako si q kupuval sacond hand, dali ne sa ti q prodali modnata, za neshto, koeto ne e(makar 4e mn stranno kakav mode moge da se napravi na karta ot roda na 9600). Otdelno toq error deto go vijdash moje da se izklu4i ot driverite, samo deto predpolagam pak shte stavat mizerii, koito prosto nqma da pita dali da dokladva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 А намен по принцип компа си ми работи както трябва ,но вчера реших да си инстална Toca Race Driver (да си я препомня ) и като пусна да зарежда някои писти ми ги пуска ,а друг път таман зареди и да тръгне и компютъра явно булкира показва син натпис и се рестартира (тва за секунда някъде става) ,реших че е от играта но като си дръпнах Legal street и нея никоя писта не ми пуска ,а направо преди да ме пусне пак синия натпис и рестарт . Пробвах настроиките на рама на Fast , Ultra тва онова ама нестана . Видеокартата ми е GeForce 2 MX400 с оригиналните драивери на XP (понеже като сложа други и монитора ми няма Stenby ,а спира само едните херцове а другите не и монитора показва черно но не се спира ,ама тва е отделен въпрос) . Сега ще пробвам да си сложа драиверите на дъното (к7C5а) както вие препоръчвате да видя дали ще се оправи . Захранването ми е 300W на 2 седмици така ,че няма да е то. Пишете какво друго да пробвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Инсталнах си за AGP -то някви работи ама пак не се оправя From: http://64.124.27.138/ecs/driver/mb/vga/sis/Agp_121.zip кво да няправя Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted October 27, 2005 Author Share Posted October 27, 2005 Ами той моя проблем беше доста отдавна и се оказа, че видеокартата ми не се разбира с дъното (независимо какви драйвери използвах или какъв уиндоус). Картата не забиваше само ако не и се инсталираха драйверите. Проблема се реши като смених видеокартата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Да ама на мен са ми работили преди тези работи ,а сега не6тат (само дето не съм бил на XP тогава) А дали е възможно да става така за6тото пробвах една друга видеокарта на компютра (GeForce MX400 8x AGP) и да се е прецакал Winowsa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Сложих си драивери на видеокартата и се оправи. (на някои ако има такива проблеми може да му е отполза) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.