Unknown user Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 За какво става въпрос? Имам DVD което е взето от чужбина и е кодирано. Как мога да го разкодирам. Казаха ми, че ставало със CD със софтуер, който се пускал на DVD-то. Ще съм благодарен на всякаква информация. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Kakvo ste reche kodirano? Imash predvid regionalnite nastroiki li? Shtoto imashe niakakvi programki deto praviad DVD-to da e region free. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Трябва да се обнови firmware на устройството, ако правилно съм разбрал. Кодирано, предполагам, се има предвид, че регионалният код е различен от 2, т.е. не е за Европа и не възпроизвежда дискове с код 2. Обикновено в сайта на производителите има нов firmware, но трябва да се изтегли такъв за регион 2. Процедурата по обновяването я описва производителя - обикновено файлът се записва на празно СD и се слага в устройството. Ако имаш късмет, има и хакнат firmware за всички региони, с който DVD-то става свободно за всички региони. Виж например във www.dvd.box.sk или в някоя търсачка пусни модел на DVD плюс firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k-otixxx Posted August 11, 2004 Share Posted August 11, 2004 Напиши точно модела и марката и ще помогнем,а иначе ако искаш сам да се справиш погледни:Dvd Hacks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user Posted August 11, 2004 Author Share Posted August 11, 2004 Много Ви благодаря за информацията. Ще опитам Дано да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 Не знам точно как се вика, но проблема е следния: дадоха ми ДВД произведено за САЩ(Канада), което естествено не чете тукашни дискове, които нямат означение 1 върху тях. Знае ли някой дали това ДВД може да се отключи(разкодира)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 Имаше някъде вече такава тема, но трябва да намериш фърмуеър от производителя за регион 2 или за всички региони. Препоръчвам ти да потърсиш в интернет за форуми на такава тема. Има пичове в тези форуми, които знаят кой фърмуеър е подходящ за теб, независимо че в Щатите този плеър се продава под друга марка и/или модел. Програмирането на новия фърмуеър става лесно - просто го записваш на диск и го вкарваш в плеъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.