Jump to content
BulForum.com

Разкодиране на DVD Player

Recommended Posts

За какво става въпрос? Имам DVD което е взето от чужбина и е кодирано. Как мога да го разкодирам. Казаха ми, че ставало със CD със софтуер, който се пускал на DVD-то. Ще съм благодарен на всякаква информация. Благодаря.

Трябва да се обнови firmware на устройството, ако правилно съм разбрал. Кодирано, предполагам, се има предвид, че регионалният код е различен от 2, т.е. не е за Европа и не възпроизвежда дискове с код 2. Обикновено в сайта на производителите има нов firmware, но трябва да се изтегли такъв за регион 2.

Процедурата по обновяването я описва производителя - обикновено файлът се записва на празно СD и се слага в устройството. Ако имаш късмет, има и хакнат firmware за всички региони, с който DVD-то става свободно за всички региони. Виж например във www.dvd.box.sk или в някоя търсачка пусни модел на DVD плюс firmware.

• 2 months later...

Не знам точно как се вика, но проблема е следния: дадоха ми ДВД произведено за САЩ(Канада), което естествено не чете тукашни дискове, които нямат означение 1 върху тях. Знае ли някой дали това ДВД може да се отключи(разкодира)?

Имаше някъде вече такава тема, но трябва да намериш фърмуеър от производителя за регион 2 или за всички региони. Препоръчвам ти да потърсиш в интернет за форуми на такава тема. Има пичове в тези форуми, които знаят кой фърмуеър е подходящ за теб, независимо че в Щатите този плеър се продава под друга марка и/или модел. Програмирането на новия фърмуеър става лесно - просто го записваш на диск и го вкарваш в плеъра.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...