UzITo Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Изгледай клипчета и мисля, че ще добиеш обща представа за какво са изчисленията. И на мен не ми бяха ясни защо се използва ресурса, но лека полека се изясва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Смисъл и приложение има в криптовалутите и все повече ще набират популярност, но ценообразуването е доста далече от логиката или "Всичко ново е добре забравено старо". В момента докато пиша това гледам, че гони 5000 долара - защо не знам. Само знам, че някои има полза от това да е така и не се случва от самосебе си. Според мен е балон или нека си припомним, а който не знае да научи за тулипманията през 17-ти век. http://www.investor.bg/drugi/128/a/maniiata-po-laletata-kato-primer-za-finansov-balon-41681/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Мда има такива прогнози сега е балон, който ще се спука и биткойна ще падне до към 2000$. Сега в този пик няма смисъл да се инвестира.Факт е, че всеки ден излизат нови и нови криптовалута.Въпросът е коя си заслужава инвестиция и коя ще е следващата златка кокошка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 А турците имат една много хубава поговорка, точно за този и подобни случаи. Преводът и на български обаче доста и окастря смисъла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Сега в този пик няма смисъл да се инвестира. При пазарите можеш да печелиш и когато пада цената. Трябва да следиш тенденциите и да се възползваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Вземете поне гледайте ZEITGEIST. Сериозно ли гледаш такива филми, мисире? Между другото, доста смях има в последните страници на тази тема, като черешката на тортата разбира се е "златното" покритие на соц лева дето било гарантирано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Сериозно ли гледаш такива филми, мисире? Ти гледал ли си ги, та се подхилкваш? Или пак квото е нудобно за щатските боклуци се прескача? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Ти гледал ли си ги, та се подхилкваш? Или пак квото е нудобно за щатските боклуци се прескача?Гледал съм го. Толкова глупости се изприказват вътре. Всеки разумен човек може да провери. В petel, bradva, blitz и другите места на които разчиташ, няма да намериш достоверна информация. Винаги можеш да се допиташ и до агент димитър. Той ги разбира нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Гледал съм го. Толкова глупости се изприказват вътре. Всеки разумен човек може да провери. В petel, bradva, blitz и другите места на които разчиташ, няма да намериш достоверна информация. Винаги можеш да се допиташ и до агент димитър. Той ги разбира нещата. Това само доказва, че вроятно всяка дума във филма е истина. Спокоен съм. Чети си Бедров там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Това само доказва, че вроятно всяка дума във филма е истина. Спокоен съм.Нали, и един мърмот завива шоколада в станиол. Толкова глупости има в този филм, че не е истина. Още от началото започва с безкрайни глупости за християнството и египетската култура. И това ти го казвам като атеист. Хич и не ми пука за религии, просто приказват тотални лъжи и си ги нагласяват както на тях да им харесва. Нещо подобно на медиите които четеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Първо откъдеаснеш ти какви медии чета аз? Не помня да съм споделял с тебе. И второ тук говорехме за финанси, не за религии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Теб цитирах как всяка дума била истина. Филма започва с християнството. Още от там започват глупостите. На там ги доразвиват същата глупост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Между другото, доста смях има в последните страници на тази тема, като черешката на тортата разбира се е "златното" покритие на соц лева дето било гарантирано.Това го пише официално на всяка една банкнота. Очевидно, ти имаш друга информация. Та, ако може да я споделиш. Имам в предвид официална информация, а не задокеански слухове и митове. Покажи един официален документ, без значение какъв и кой го е подписал, който да докаже че това не е вярно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Това го пише официално на всяка една банкнота. Верно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Айде успокойте се - според уикипедията и двамата сте прави. В периода до 1989 г. левът на теория има златно покритие, като на банкнотите има текст, в който се посочва: "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката ". А който му се чете повече за т.н. златно покритие на лева след 1944-та и нататък - ето една кратка статия за разширяване на общата култура. Само се чудя тая тема тук за лева ли беше...за биткойна ли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Верно? Страхотен довод. Научно обоснован и от никого неоспорен! Айде успокойте се - според уикипедията и двамата сте прави. А който му се чете повече за т.н. златно покритие на лева след 1944-та и нататък - ето една кратка статия за разширяване на общата култура. Само се чудя тая тема тук за лева ли беше...за биткойна ли... Димитър Събев е икономист, журналист и писател. Христо Стоянов Христов (р. 1967 г.) е български разследващ журналист и документалист. И какво може да се научи от тези хорица? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Страхотен довод. Научно обоснован и от никого неоспорен! Нещо ти убягва елементарната логика, което не е изненада изобщо. Това не е никакъв довод а проста реакция на демонстрираното тотално невежество и неразбиране на реалността от миналото плюс не толкова сложни конструкции на български език. Да започнем с второто. Дори да допуснем, че надписа на банкнотите по онова време е отразявал на сто процента истината в цялата си същност, я се опитай отново да схванеш какво точно означават думите "банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката". Това дали е еквивалентно на "банкнотата е обезпечена изцяло със злато" или в това "и всички активи на банката" се крие нещо друго, което ти убягва не само на теб, ами и на всички заблудени ентусиасти, последователи на "златния" цоциалистически лев? А сега да се върнем на първото. Имаш ли някакво обяснение как е въжможно този иначе обезпечен с толкова злато лев да се срине по такъв драстичен начин през онези години, след като цената на златото (относително в сравнително дълги периоди) винаги е вървяла нагоре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 ---- Определено смятам, че разговорът приключи Почваме приказаки за ланският сняг, което въобще не е по темата. Все едно да спориш с дървена глава като Каролев. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Определено смятам, че разговорът приключи Може и да си изненадан, но точно по този въпрос сме на пълен консенсус! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Нещо ти убягва елементарната логика, което не е изненада изобщо. Това не е никакъв довод а проста реакция на демонстрираното тотално невежество и неразбиране на реалността от миналото плюс не толкова сложни конструкции на български език. Да започнем с второто. Дори да допуснем, че надписа на банкнотите по онова време е отразявал на сто процента истината в цялата си същност, я се опитай отново да схванеш какво точно означават думите "банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката". Това дали е еквивалентно на "банкнотата е обезпечена изцяло със злато" или в това "и всички активи на банката" се крие нещо друго, което ти убягва не само на теб, ами и на всички заблудени ентусиасти, последователи на "златния" цоциалистически лев? А сега да се върнем на първото. Имаш ли някакво обяснение как е въжможно този иначе обезпечен с толкова злато лев да се срине по такъв драстичен начин през онези години, след като цената на златото (относително в сравнително дълги периоди) винаги е вървяла нагоре? Не си прав, но както каза Пламен - тук говорим уж за Биткойн... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Имаш ли някакво обяснение как е въжможно този иначе обезпечен с толкова злато лев да се срине по такъв драстичен начин през онези години, след като цената на златото (относително в сравнително дълги периоди) винаги е вървяла нагоре? Не си прав Момчиле, за всичко са виновни Сорос и евреите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Не си прав Момчиле, за всичко са виновни Сорос и евреите! Евреите със сигурност, тате новоизлюпен! Още една причина да се въоръжиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 И той ли е (Veno) вече в DADD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Преди седмица мисля, баш в разгара на турския форОмен сериал. Любо също е за втори път баща - всички да са живи и здрави, чудесни хора. И двамата момичета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Ей тва да се чува, живи и здрави да са всички! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.