samkijot Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 не знам к'во му стана на тоя лаптоп, но ме хвърли в размисъл ... на мой приятел е и от 3-4 дена се хванахме да го мъчим. симптомите ... значи давал е бял екран, което на първо четене ме насочи към лентовия кабел. добре, ама след разглобяване вече нямаше и бял екрана ... прибавихме и инвертора към възможните проблеми. купихме инвертор, купихме и лентов кабел. резултат - 0 ... и почнахме да изключваме един по един елементите: пробвахме матрицата на друг лаптоп - работи; пробвахме инвертора на друг лаптоп - работи; лентовия кабел нямаше как да го пробваме на другия лаптоп, защото буксата не е същата, но все пак го поръчахме от магазин(laptopremont) и предполагам, че е ОК. като свържем лаптопа за външен монитор - има образ, лаптопа си зарежда и работи без проблем ... та, ако видеото е проблемното, единствено може да се търси някаква нередност в пистите/кондензаторите по дънната платка, тъй като двата видео сигнала де факто се разделят .... но платката на външен оглед си е ОК. та, голямото чудене е ... 'що матрицата не изкарва картина, след като няма симптоми или дефектирала част? ще съм благодарен на малко(или много) АКЪЛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.