Jump to content
BulForum.com

няма звук през HDMI

samkijot

Recommended Posts

картата е ето тази - http://www.hisdigital.com/un/product2-40.shtml

там е посочено, че поддържа HDMI HDTV ... което аз го разбирам като "звук и видео по един и същи кабел". тъй като е с два DVI изхода, трябва преходник DVI-to-HDMI(на 4850 съм така и нямам проблеми от такова естество). като закача обаче HDMI кабела изписва, че трябва да свържа с отделен аудио кабел компа към телевизора, за да имам звук.... при инсталирането на драйверите, в Device Manager-a е налично AMD High Definition Audio Device при звуковите контролери, но в опциите за звук в падащото меню(WIndows XP) присъства като източник за звук единствено вградената звукова карта. при Windows 7 положението е идентично - HDMI Audio е маркирано като забранено.

в интернет намирам много противоречива информация ... уж поддържа, но на доста места хора се оплакват, че няма звук. кой как е решил проблема, не става ясно .... та, ако някой има подобна карта, може ли да сподели малко опит :)

благодаря предварително

п.п. едно уточнение, значи тази видео карта бях я отписал, тъй като преди време почна да вади артифакти и я смених, като я забутах в шкафа. преди няколко дни обаче ми потрябва такава, която да е на PCI-E и да поддържа HDMI, та се сетих за нея и попаднах на метода с "пекане във фурна". въпреки, че ми се виждаше несериозно, нямаше кво да губя и пробвах ... взе, че се оправи(не е ясно за колко време) - вече не изкарва артифакти. мисълта ми е ... при въпросното "пекане", възможно ли е да се е прецакало нещо свързано с това аудио през HDMI, защото пък от друга страна всичко друго си е наред - вади образ, не грее ...

На посочения линк ясно пише:

• Built-in HDMI and 5.1 surround audio

По далечни спомени ot 4670 за XP, мисля че имаше и още някакъв драйвер от Майкрософт без който аудиото не тръгваше.

EDIT:
Ето този Microsoft UAA HDMI Audio Class Driver, но бил за версии преди SP3.

• 3 weeks later...

Ако не си го оправил.

Виж дали ще стане така - даваш на колонката с дясното копче (където регулираш звука на Прозореца) - Sounds -  Play Back - Digital audioHDMI - дясното копче - Set as Default Device. Пробвай това, но всеки път ще трябва да го сменяш.

тц, цялата работа е в dvi-hdmi преходника. трябва да е оригиналния за тази серия, а той е с точно определена маркировка - 6140063500G, и при преноса на видео сигнал посредством hdmi кабела, се прави проверка на въпросния преходник(за видео карти, които нямат HDMI вход), тъй като HDMI сигнала(звук и видео по един кабел) може да се предава единствено чрез него.

Переходники для видеокарт серий HD2000, HD3000, HD4000 — разные. Виды переходников:
а) для карт серии HD2000 — черного цвета, код 6141054300G, на переходнике надпись — Rev.A, на пакетике — ATI 6141054300G и Rev.A
б) для карт серии HD3000 — серого цвета, код 6140063500G, на переходнике надпись — 6140063500G, на пакетике — ATI 6140063500G и Rev.B
в) для карт серии HD4000 — серого цвета, код 6140063501G, на переходнике надпись — 6140063501G, на пакетике — ATI 6140063501G и Rev.A (или B)

http://forum.radeon.ru/viewtopic.php?t=18807

... можело и с модифицирани драйвери, но на мен не ми се занимаваше да пробвам, та си намерих оригинален преходник за тази карта.

• 4 months later...

ето какво беше решението при мен .

http://www.reviversoft.com/bg/blog/2013/09/fixing-hdmi-audio-issues/

десен бутон на иконата на спикарс .. 

устройства за възпроизвеждане .. 

пак десен бутон на иконата и излизат опции за всички налични устройства .. 

работи това устройство , което е по подразбиране .. 

преди да стане което и да е от устройствата по подразбиране , трябва да се разреши .. 

обикновено когато са забранени ... по дифолт са с по блед цвят ..

на бледото десен бутон .. персонализирай или разреши и вече имате звук ..

измислено е супер зле .. отне ми 4 часа докато стопля за какво иде реч .. 

ама не ми стигаше акъла да цъкна с десния бутон на ред който за мен няма смисъл да отваря допълнителни опции ..

успех на всички 

• 2 weeks later...

А някога вадила ли е звук през HDMI тази карта?

Защото имам смътни спомени че съм чел, че някои серии въпреки изхода HDMI не вадят аудиото.... /мисля че ставаше дума за АТI картите до 2ххх серия включително/

пп. Сега видях че си се справил с проблема :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...