samkijot Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 картата е ето тази - http://www.hisdigital.com/un/product2-40.shtml там е посочено, че поддържа HDMI HDTV ... което аз го разбирам като "звук и видео по един и същи кабел". тъй като е с два DVI изхода, трябва преходник DVI-to-HDMI(на 4850 съм така и нямам проблеми от такова естество). като закача обаче HDMI кабела изписва, че трябва да свържа с отделен аудио кабел компа към телевизора, за да имам звук.... при инсталирането на драйверите, в Device Manager-a е налично AMD High Definition Audio Device при звуковите контролери, но в опциите за звук в падащото меню(WIndows XP) присъства като източник за звук единствено вградената звукова карта. при Windows 7 положението е идентично - HDMI Audio е маркирано като забранено. в интернет намирам много противоречива информация ... уж поддържа, но на доста места хора се оплакват, че няма звук. кой как е решил проблема, не става ясно .... та, ако някой има подобна карта, може ли да сподели малко опит благодаря предварително п.п. едно уточнение, значи тази видео карта бях я отписал, тъй като преди време почна да вади артифакти и я смених, като я забутах в шкафа. преди няколко дни обаче ми потрябва такава, която да е на PCI-E и да поддържа HDMI, та се сетих за нея и попаднах на метода с "пекане във фурна". въпреки, че ми се виждаше несериозно, нямаше кво да губя и пробвах ... взе, че се оправи(не е ясно за колко време) - вече не изкарва артифакти. мисълта ми е ... при въпросното "пекане", възможно ли е да се е прецакало нещо свързано с това аудио през HDMI, защото пък от друга страна всичко друго си е наред - вади образ, не грее ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 На посочения линк ясно пише: Built-in HDMI and 5.1 surround audio По далечни спомени ot 4670 за XP, мисля че имаше и още някакъв драйвер от Майкрософт без който аудиото не тръгваше. EDIT:Ето този Microsoft UAA HDMI Audio Class Driver, но бил за версии преди SP3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 26, 2013 Author Share Posted September 26, 2013 това не може да се инсталира на SP3 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Защото вече е част от SP3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Ако не си го оправил. Виж дали ще стане така - даваш на колонката с дясното копче (където регулираш звука на Прозореца) - Sounds - Play Back - Digital audioHDMI - дясното копче - Set as Default Device. Пробвай това, но всеки път ще трябва да го сменяш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 19, 2013 Author Share Posted October 19, 2013 тц, цялата работа е в dvi-hdmi преходника. трябва да е оригиналния за тази серия, а той е с точно определена маркировка - 6140063500G, и при преноса на видео сигнал посредством hdmi кабела, се прави проверка на въпросния преходник(за видео карти, които нямат HDMI вход), тъй като HDMI сигнала(звук и видео по един кабел) може да се предава единствено чрез него. Переходники для видеокарт серий HD2000, HD3000, HD4000 — разные. Виды переходников:а) для карт серии HD2000 — черного цвета, код 6141054300G, на переходнике надпись — Rev.A, на пакетике — ATI 6141054300G и Rev.Aб) для карт серии HD3000 — серого цвета, код 6140063500G, на переходнике надпись — 6140063500G, на пакетике — ATI 6140063500G и Rev.Bв) для карт серии HD4000 — серого цвета, код 6140063501G, на переходнике надпись — 6140063501G, на пакетике — ATI 6140063501G и Rev.A (или http://forum.radeon.ru/viewtopic.php?t=18807 ... можело и с модифицирани драйвери, но на мен не ми се занимаваше да пробвам, та си намерих оригинален преходник за тази карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marsianec Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 ето какво беше решението при мен . http://www.reviversoft.com/bg/blog/2013/09/fixing-hdmi-audio-issues/ десен бутон на иконата на спикарс .. устройства за възпроизвеждане .. пак десен бутон на иконата и излизат опции за всички налични устройства .. работи това устройство , което е по подразбиране .. преди да стане което и да е от устройствата по подразбиране , трябва да се разреши .. обикновено когато са забранени ... по дифолт са с по блед цвят .. на бледото десен бутон .. персонализирай или разреши и вече имате звук .. измислено е супер зле .. отне ми 4 часа докато стопля за какво иде реч .. ама не ми стигаше акъла да цъкна с десния бутон на ред който за мен няма смисъл да отваря допълнителни опции .. успех на всички Link to comment Share on other sites More sharing options...
popodopolo Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 А някога вадила ли е звук през HDMI тази карта? Защото имам смътни спомени че съм чел, че някои серии въпреки изхода HDMI не вадят аудиото.... /мисля че ставаше дума за АТI картите до 2ххх серия включително/ пп. Сега видях че си се справил с проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.