Jump to content
BulForum.com

Проблем след миграция

Recommended Posts

Значи в общи линии ще го обясня така:

Имам си аз Fedora Core 1 и си upgrade-вам kernel-а от 2.4.22 до 2.6.7. Ок, конфигурирам компилирам инсталирам и пускам. Тръгва всичко ама нямам NTFS поддръжка, еми забравил съм да я пусна, значи пускам make menuconfig и коригирам пропуска с NTFS и продължавам нататък, но какво става - получавам страннна грешка която гласи че не може да се инсталира системата на цилиндър на хард диска по-голям от 1023 (? как стана първия път?). Така разглеждам /boot и виждам някакви счупени линкове. Всепак ОС тръгва, като си избера старото ядро (ползвам LILO) ама всъщност няма такова старо ядро щото линковете са направени да сочат към файловете на новото. Никакви модули не се зареждат, при опит да прекомпилирам ядрото получавам грешка която гласи че всички loopback devices са заети ...

Шах и две пешки отгоре. Пускам инсталационния диск на Fedora 1, получавам съобщение че трябва да си затрия цялото hda защото някаква програма като правила partition-ите (коя да еба му майка) не била в час с BIOS-a и била върлувала по тея пусти partition-и. И така сега съм в някво безизходно положение - значи модулите от старата версия на ядрото явно са изчезнали и не мога да го пусна а пък новото ядро 2.6.7 и то не ще да работи като хората та направо съм в ситуация ХалиФакс и не знам кво да правя :)

ПОМООООЩ:)

Подозирах аз че ще е нещо такова ама нейсе, ще се форматираме явно.

wow, format i tn....

След като ще форматираш защо просто не си сложиш Федора 2. Мигрирането от 2.4 на 2.6 кърнел не е толкова лесно при товя случй. Дори и да успееш да инсталираш 2.6.7 на Федора 1 ще имаш проблеми защото АЛСА флиза в полза и няма да имаш звук, няма да ти работи и оптичната мишка. Федора 2 е доста по-бърза и стабилна....логично визирайки поредниа номер спрямо Федора 1. Последните ъпдейте на кърнел са 2.6.7.ххх и всичко е ок. Можеш да направиш ъпгрейд от едно към 2 аз лично ти препоръчвам да направиш фреш инстал.

Ами то е малко сложно щото има звук всъщност, пуснах си OSS вместо ALSA, но проблема се появи когато се опитах за втори път да компилирам ядрото, взе да ми реве че не може да се инсталира на цилиндър по-голям от 1023 в следствие на преебани партишъни, иначе не виждам какъв е проблема да си инсталираш 2.6 на Fedora 1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...