SinFromParadise Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Като за начало-за един климатик Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Мечтая си за дяволско червено гумено патенце. P.S. може също и садо-мазо пате както и умряла патка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 Знаеш ли, че за да си щастлив, трябва да вземеш решение да си щастлив? Не е нужно да чакаш нещо си да стане, за да те ощастливи - можеш да се чувстваш щастлив където си, както си - сега... Защо все още битуват такива идеи сред хората? Не разбирате ли, че такова решение човек може да вземе само ако животът му се развива що годе нормално и всичко е на мястото си? А ако има много проблеми и нередности в живота ти, а ти все още се убеждаваш, че си щастлив, това е повече внушение и още повече - вредно внушение. Предполагам ще е така докато се правят филми като The Secret, от екрана на които загладили косъма масони греят от просперитет и щастие и убеждават зрителите си как "просто трябва наистина да поискаш да си щастлив". Nigga please. Има едно нещо наречено "обективна реалност", хората които я пренебрегват или отказват да я приемат такава каквато е обикновено ги вкарват в лудница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 Според мен истината е някъде по средата. Трябва да има все пак някакво вътрешно желание... един вид да се побутнеш малко Освен това какво значи проблеми и нередности в живота?! Забелязал съм че едно 80% от проблемите могат лесно да бъдат преодоляни... просто ние си мислим че са кой знае какво. Примерноо... жената която си харесвал не споделя чувствата ти... и ти съответно изпадаш в някаква депресия Внушаваш си че това е някакъв много страшен проблем и че си най-нещастния човек на света. Реално погледнато обаче това не е никакъв проблем, веднъж щом човек разбере че жените на тоя свят не се броят на пръстите на левия крак и че съществуват далеч по-близки до тебе жени, от тази която в момента си си внушил че е перфектната Друго друго... примерно са те уволнили от работа. Ок да кажем че наистина има голям процент от безработица и че всички са на един хал - тогава съм съгласен нали че една голяма част от населението е нещастно. Но това пак не е... лично нещастие. В смисъл ... регистрирай се в mail листата на jobs.bg и виж че всяка седмица излизат нови обяви. (само избягвайте тези на пирамидата SiteGround ) и такам... Нядявам се че схвана идеята ми Колкото до това някакви загладили косъма да ме убеждават по телевизията че само да поискам мога да се чувствам щастлив - дам... това си е чисто промиване на мозъка. Идеята на моето изложение е че всеки сам трябва да намери своя път Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 Да отида на мач на Селтикс Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 Защо все още битуват такива идеи сред хората? Не разбирате ли, че такова решение човек може да вземе само ако животът му се развива що годе нормално и всичко е на мястото си? А ако има много проблеми и нередности в живота ти, а ти все още се убеждаваш, че си щастлив, това е повече внушение и още повече - вредно внушение. освен всичките му там неща необходими за "що годе нормално " развитие на тоя живот,се иска и нещо друго- внушение вредното внушение се нарича хипохондрия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 Щастието мили мои е твърде абстрактно понятие, за да го разглеждате по този начин. За различните хора щастието означава съвсем различни неща. Докато за един да си щастлив означава да успее да си осигури вечерята, за друг означава да има жена, деца, добра работа и хубава кола, а за трети просто да има някой до себе си с когото да споделя живота си. Това е така, защото хората ..първо са различни по характер. Второ, защото ужасно голяма роля играе социалното положение в живота - хората имат приоритети (за справка - пирамидата на Маслоу ). Що се касае до телевизията и идеята "Можеш да бъдеш щастлив, стига да го поискаш". Мисля, че по-скоро това е казано в ред на мисли от типа "Не се отчавай", "Гледай напред" и т.н. отколкото да става дума за някаква грандиозна телевизонна промивка на мозъка. И ако мога да си позволя да перифразирам Ричард Бах ... наистина не можем да си позволим "щастието" ни ( каквото и да значи това ) да зависи от някой друг, защото в такъв случай се обричаме, поради това, че ставаме зависими и в този момент губим тъй наречената "Свобода", която пък е първата предпоставка за щастието ни. Дано сте схванали идеята... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 Хеее, чак се замислих и аз. Прав си абсолютно - нямат значение подробностите, важно е да се чувстваш щастлив. Някой от Индия може да е щастлив, спейки в кашон, а друг да не е щастлив в огромно имение със стотици слуги... Знаеш ли, че за да си щастлив, трябва да вземеш решение да си щастлив? Не е нужно да чакаш нещо си да стане, за да те ощастливи - можеш да се чувстваш щастлив където си, както си - сега... дрън-дрън дай имението, пък нека ми е лошо аз сега си мечтая утре да си зема последния държавен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myxa-TePoPuCT Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Аз пък искам пари ... много пари.. както се казваше в една песен "... защото всичко на тоя свят се купува с пари..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Аз пък искам пари ... много пари.. както се казваше в една песен "... защото всичко на тоя свят се купува с пари..." ако не с пари то с много пари искам само една прегръдка Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Искам плюшен розов заек - достатъчно голям за гушкане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Мечтая си да имам човек, който да ритам по задника. Който е чел "Гъркът" ще ме разбере Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 мечтая да имам една карбонова пръчка дето си харесах в един магазин ама е малко скъпа,някой може ли да ми каже къде най евтино да си намеря риболовни такъми Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Мечтая си да имам човек, който да ритам по задника. Който е чел "Гъркът" ще ме разбере Весо - изчаткал си пиленце, вземи се свържи с онзи индивид и вземи прийста, че като те гледам колко много глупости вечер сътворяваш и си мечтая да ти подаря един Бърнинг Крусейд И за още нещо си мечтаех, то пък се изпълни - майсторите ми почнаха апартамента след 100 години застой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Не си чел книгата затова не можеш да ми разбереш мечтата А оня индивид така се е покрил, че си мечтая да се появи някой от тия дни, но не знам дали тази мечта няма да ми дойде прекалено неизпълнима. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelfordRoxo Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Мечтая за една България, пълна само с щастливи и доволни хора. За една София без просяци, без озлобени хорица, без намусени лица,... Мечтая само за усмивки. А сега даже и доволните се преструваме на неудовлетворени, защото има някакво неудобство, че срещаме толкова много "прецакани от съдбата" хора. Като че ли в чужбина този феномен се срещаше далеч по-рядко, но пък е чужбина... (въздишка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Мечтая да отида в Северна Африка и да летя. Е мечтата другия месец ми ще се сбъдне и отивам в Тунис на море Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 напоследък предимно за Варна Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted July 2, 2007 Author Share Posted July 2, 2007 Напоследък си мечтая да мога поне един ден да се наспя като хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 За турбо................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Напоследък си мечтая да мога поне един ден да се наспя като хората. Да, майма му стара! От известно време, както си седя и си пуша най-често, щото тогава ми става по-лежерно и философско, ми идват такива идеи. Стоя си примерно на балкона в лееко сънливо състояние и си мисля, "Нямаше ли да е чудесно ако никога вече не ми се спеше! Ако имах сили и енергия през целия ден и не трябваше да правя толкова неща с усилие, тогава, майма му стара, светът щеше да е друг, а животът щеше да е съвсем идеален!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Да имам време да изляза с приятелите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.T. Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 I dream of rain I dream of gardens in the desert sand Взимайки пример от Стинг и аз си мечтая за един хубав летен дъжд, който да разхлади и освежи всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 А.D.I.D.A.S. И както каза BelfordRoxo - за повече усмивки и по-малко злоба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.