Jump to content
BulForum.com

Купувам - кърпа от тензух

Recommended Posts

Здравейте.

Ако някой има забравено парче тензух в бабиния шкаф, ще се радвам да се сдобия с него. Става дума за онези парчета плат, които бабите по селата правят домашното сирене. На мен ми е хрумнала същата идея и ако някой може да помогне да пише на ЛС от къде мога да си взема или от кого да потърся.

Връзка с мен - Лс

Отиваш в някой магазин тип бебешки и търсиш пелени тензух или в някоя аптека - марля ама не от нарязаните на малки парчета за тампони, би трябвало да имат и големи.

Струва ми се, че съм виждал в Кауфланд комплект калций, мая за сирене и цедило (не тензух) в прозрачно пликче. Намираше се на рафта за мая, под маслото. Май имаше и някаква листовка вътре, оформена като с тъкани народни мотиви, но може и съзнанието ми да си донаглася подробности :).
Намирам го за полезно това всичко в едно. При всички положения внимавай с пропорциите на маята (това е сирищен ензим) и после калция спрямо количеството сурово мляко. При недостиг на калций се разваля структурата на сиренето и се губят ценни съставки, а при излишък сиренето става горчиво.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...