Jump to content
BulForum.com

продавам почти компютър

Recommended Posts

Продавам сбор от компоненти, от които някой с повече свободно време от мен да си сглоби компютър. След две седмици ще е налично всичко без хард диск и видеокарта. Това което е налично за момента е:

Кутия - бяла.

Захранване - 350w. При желание мога да дам и още едно 350 ватово захранване, повредено за резервни части, или ремонт.

Оптични устройства:

DVD четец asus 8*

CD записвачка no name.

3.5 инчово флопи (по желание, но кутията си има вграден слот, който не може да се скрие така или иначе).

Дъно:

gigabyte p31-ds3l

Дъното има нужда от лек ремонт, едно или две от крачетата на чипсета са изкривени и е нужна малко работа с лупа и пинсета на силна светлина. Нямам такива, иначе и аз бих го оправил. Дори не съм сигурен, че това е проблем.

Процесор:

Е2160 с фабричен охладител.

Процесора в момента все още работи на друга конфигурация, след няколко дни като го сваля ще дам точния му номер.

Памет за момента не е налична, но до няколко седмици ще добавя 2*2Gb ddr2 667 и ще актуализирам цената.

Цената на всичко на куп е 50 40 лева. През следващите няколко дни при желание за закупуване на целия комплект е възможно да се окомплектова с процесор Е5700 SLGTH, който е работил съвсем кратко на офис машина. В този случай цената на всичко е 80 лева.

При желание мога да добавя и една видеокарта GF8500 GT 512Мб на цена 45 лева, но това е отделно от комплекта.

Поради проявен интерес от няколко колеги, давам малко по-подробна информация за симптомите на дъното:

Дъното рестартира два пъти подред и след това умря захранването. Това стана след смяна на процесора. В последствие видях изкривените крачета, които явно съм закачил по невнимание, по време на подмяната. Сменях и охлаждането, а фабричната му паста беше прекалено много и се наложи да я чистя от местата около сокета. Пробвах да оправя крачетата до колкото мога, но не разполагам с достатъчно добра лупа, за да видя дали все още са заплетени. В последствие купих направо комплект дъно и захранване и не съм пробвал дали проблема все още съществува.

По въпроса за цените:

Дъно-20 лева.

Кутия с периферия-15 лева.

Процесорите за сега ще ги спра, докато разбера кой от тях ще отиде на един друг компютър, а след това ще дам цена за останалия. Видеокартата ще я дам само след продажбата на останалите компоненти.

• 2 months later...

Дъното го тествах и достигам само до развъртане на вентилаторите, може и да е изгоряло, може и да е възстановимо, но определено е над способностите ми за ремонт.

Нови цени: Кутия със захранване (вече тествано и работещо) + двете оптични устройства които остават нетествани - 10 лева.

Дъно + процесор Е2150 + стоково охлаждане - 30 лева.

Забележка: На кутията не мога да открия едно от болтчетата повдигачи на дъното.

• 5 months later...

Всички компоненти с изключение на дъното си намериха собственик, или друго предложение. Обявата е за триене.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...