angelmr Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Продавам сбор от компоненти, от които някой с повече свободно време от мен да си сглоби компютър. След две седмици ще е налично всичко без хард диск и видеокарта. Това което е налично за момента е: Кутия - бяла. Захранване - 350w. При желание мога да дам и още едно 350 ватово захранване, повредено за резервни части, или ремонт. Оптични устройства: DVD четец asus 8* CD записвачка no name. 3.5 инчово флопи (по желание, но кутията си има вграден слот, който не може да се скрие така или иначе). Дъно: gigabyte p31-ds3l Дъното има нужда от лек ремонт, едно или две от крачетата на чипсета са изкривени и е нужна малко работа с лупа и пинсета на силна светлина. Нямам такива, иначе и аз бих го оправил. Дори не съм сигурен, че това е проблем. Процесор: Е2160 с фабричен охладител. Процесора в момента все още работи на друга конфигурация, след няколко дни като го сваля ще дам точния му номер. Памет за момента не е налична, но до няколко седмици ще добавя 2*2Gb ddr2 667 и ще актуализирам цената. Цената на всичко на куп е 50 40 лева. През следващите няколко дни при желание за закупуване на целия комплект е възможно да се окомплектова с процесор Е5700 SLGTH, който е работил съвсем кратко на офис машина. В този случай цената на всичко е 80 лева. При желание мога да добавя и една видеокарта GF8500 GT 512Мб на цена 45 лева, но това е отделно от комплекта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelmr Posted August 13, 2013 Author Share Posted August 13, 2013 Поради проявен интерес от няколко колеги, давам малко по-подробна информация за симптомите на дъното: Дъното рестартира два пъти подред и след това умря захранването. Това стана след смяна на процесора. В последствие видях изкривените крачета, които явно съм закачил по невнимание, по време на подмяната. Сменях и охлаждането, а фабричната му паста беше прекалено много и се наложи да я чистя от местата около сокета. Пробвах да оправя крачетата до колкото мога, но не разполагам с достатъчно добра лупа, за да видя дали все още са заплетени. В последствие купих направо комплект дъно и захранване и не съм пробвал дали проблема все още съществува. По въпроса за цените: Дъно-20 лева. Кутия с периферия-15 лева. Процесорите за сега ще ги спра, докато разбера кой от тях ще отиде на един друг компютър, а след това ще дам цена за останалия. Видеокартата ще я дам само след продажбата на останалите компоненти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelmr Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 Дъното го тествах и достигам само до развъртане на вентилаторите, може и да е изгоряло, може и да е възстановимо, но определено е над способностите ми за ремонт. Нови цени: Кутия със захранване (вече тествано и работещо) + двете оптични устройства които остават нетествани - 10 лева. Дъно + процесор Е2150 + стоково охлаждане - 30 лева. Забележка: На кутията не мога да открия едно от болтчетата повдигачи на дъното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelmr Posted April 9, 2014 Author Share Posted April 9, 2014 Всички компоненти с изключение на дъното си намериха собственик, или друго предложение. Обявата е за триене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.