Tai-Pan Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Здравейте, имам едно старо компютърче и се чудя, да му правя ли ъпгрейд (и дали е възможно изобщо) или директно да се ориентирам към нов ( за когото мога да заделя максимум 300-320 лв. , колкото и е бюджетът ми за евентуален ъпгрейд на старата система).Характеристиките на сегашния комютър са:Mainboard : Gigabyte M61SME-S2LChipset : nVidia GeForce 6100VProcessor : AMD Sempron LE-11520+ @ 2000 MHzPhysical Memory : 2048 KB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )Video Card : NVIDIA GeForce 6100 nForce 405Hard Disk : ExcelStor Technology J340 (41GB)Network Card : NVIDIA nForce Networking ControllerРеално разбирам, че всичко е бая старичко и трябва да се смени, повече въпросът ми би бил, мога ли да задържа нещо от сегашната система, за да не се налага да харча допълнителни пари. И каква би била евентуалната конфигурация за толкова парички. С цените долу-горе съм запознат, но нямам идея коя марка с коя се погаждат.п.п. Не знам дали темата е за този раздел, така ми се стори удачно, ако съм сгрешил, моля някой модератор да ме коригира. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 А какво не ти харесва в сегашната конфигурация? Т.е. кое ти идва слабо? То това е основния въпрос. Оттам ще дойде и отговорът. То почти всичко е доста слабо по принцип. Проца със сигурност може да се сложи доста по-добър, примерно някой Х2 4800+ или 5600+, за 40-50-60 лв какъвто се намери. Паметта поне 4ГБ, но ще трябва да продадеш твоята. Там 4ГБ ще легнат поне 70 лв, ако извадим твоята, към 40. Видеото е доста слабо, общо взето всяко което вземеш, ще тръгне, и ще можеш да си го запазиш при бъдещ ъпгрейд на дъно и каквото и да е. Диска няма нужда от коментар - подмяна и пак - ще можеш да си го ползваш и в бъдеще. Имаш САТА, а тоя хард сигурно е АТА. Размер и марка - по предпочитание. Сигейтите над 1ТБ са доста чупливи и много гърмят, не бих взел такъв над 1ТБ. Но пък тоя чипсет последно като гледах май има някакви проблеми с Win7, нещо дали му идва стар, но ако сменяш и дъно, то сменяш направо всичко. Ако смениш всичко, естествено най-добре, и ддр3 е по-евтина, но пък така или иначе ще ти дойде малко по-скъпо. Другите неща както казах ще можеш да си ги ползваш и после, а само проца и рама дето ще са такива дето няма да можеш. Зависи изцяло от нуждите ти. Ако един хубав двуядрен проц и 4ГБ (дъното гледам поддържа до 8 ) ще ти стигнат за дълго време, може да е по-добрия избор, от ново дъно, проц и рам. На кантар е малко, защото твоето дъно не е ясно колко живот има и как е коландрено, но пък новите по подразбиране са боклуци така че... поне по-евтините. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tai-Pan Posted August 9, 2013 Author Share Posted August 9, 2013 А какво не ти харесва в сегашната конфигурация? Прекалено стара е вече. Процесорът ми е слаб, видеото, харда... Надявах се да запазя рама и дъното евентуално. А 1 ТБ хард ми е много и на 320 би ми бил повече от достатъчен, процесорът също не искам да е извънземен, но да е повече от 2 гхз.. Ще ми се някаква средна работа, не се целя високо с оглед на факта бюджета ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.