colio99 Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Търся букса за допълнителни вентилатори http://www.koolertek.com/computer-parts/pc/catalog/PY-1012-1.JPG Незнам дали има такава в България,ако някой може да намери,или просто знае в кой сайт се продава нека да помага Link to comment Share on other sites More sharing options...
BePaBG Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 за компютър ли са тези букси? върши ли ти работа от молекс към 3 пина? Link to comment Share on other sites More sharing options...
colio99 Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 За компютър са да,но тази букса за която говориш не ми върши работа.Иначе мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Такова доста лесно може да се направи/запои, трябва само да се намери от сервизи или др., мъжките буксички, примерно такива има на екстендерчетата които идват с повечето по-скъпи вентилатори (и не само), дето удължават един молекс и от тях излизат 2 жички с куплунг за включване на вента в случай че не ползваш дъното за целта. Мога и аз да ти направя/запоя ако си донесеш такива разни стари удължители с буксите. Обаче трябва да имаш 2 неща предвид. 1) един куплунг на дъното обикновено може да даде макс до 2 ампера, като ако е над един, аз не бих рискувал - в зависимост от вентилаторите, това означава максимум около 5-6 вентилатора на букса. Текущо на кутията си имам закачен един голям 10 вата Sunon 120х120х38мм широк с огромен airflow и статично налягане (150CFM, над 10мм воден стълб, 3200 оборота на 12V, презапасих се, и го пускам текущо на 8 волта лятото, че на повече ще премести кутията), на намалените обороти точи около половин ампер, но не бих сложил втори на куплунга. Че по принцип 2А не е малко за пистите на дъното, и каквото и да пише, ако искаш да изкара по-дълго, не е добре да се рискува с тия максимуми. 2) 3-тия пин на куплунгите е от тахометъра за мерене на оборотите, и е ясно че ако свържеш повече от 1 вент, трябва просто да се прекъсне жълтата жица към този пин за да не стават обърквания. Забележка: поне за моето дъно дават 2А от куплунг, при други може да е различно, отделно има общ ток, който може да отдаде дъното от всичките си такива куплунги, и ако пише 8А общо, и 2А на куплунг, а имаш 6 куплунга, ясно е че не можеш да разчиташ на пълни 2А от всеки ако навържеш мощни вентове навсякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colio99 Posted August 6, 2013 Author Share Posted August 6, 2013 Здрасти.Точно след като започнах тази тема се разрових и на тавана си открих две стари дънни платки от които взех това което ми трябваше.Успях да направя такава букса но накрая имаше място за три вентилатора.След като се разрових малко повече в интернет успях да намеря такава букса за 8лв,но и варианта да се направи такава също става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.