Jump to content
BulForum.com

Продавам: AMD Phenom X4 955BE + MA790FX-DQ6 + 2x2Gb Transcend DDR2

Recommended Posts

Продавам :

AMD Phenom II X4 955 Black Edition - информация за процесора
Бойният кон, служил вярно :) Не е шампион в овърклока, но има много приятно поведение - държи прилични честоти при ниско напрежение;
ползвал съм го на 3750 MHz с 1,37 волта, като при това никога не е минавал 52-55 градуса, позволява охлаждане с непретенциозен охладител (конкретно при мен - SonicTower с две полъхващи перки). Не харесвам високите напрежения никак, и съответно не съм го мъчил да се стабилизира на по-висока честота. А и просто не ми е било необходимо. За спорта - валидация на 4100 MHz, но както казах - не се чувствам комфортно при такива напрежения. Естествено, за стабилност не става дума при тази честота - зареждане на Уин, валидация, браузване...
Процесорът е tray, няма охладител и гаранция.

GigaByte MA790FX-DQ6 - информация от производителя
69329_main_large.jpg
Старо поколение, но висок клас дъно. Какво да кажа... отлична изработка и работа, никога никакви проблеми с каквото и да било по него (е, мааалко е шаренко :)).
Много качествено медно охлаждане, което си върши работата отлично; стабилно захранване;
поддръжка на Thuban X6 1100T, един камион екстри - 4 PCI-E слота (2х16 и 2х8), два Lan-порта, IEEE 1394a, eSATA и т.н. ... позволява доста интелигентен контрол на вентилаторите -
през SpeedFan си контролирах с профил охлаждането на видеото - Gelid Icy... какво още? А - претеглено на ръка е към... 1,85 пъти по-тежко от z77 Extreme4 :)
Гаранцията е изтекла, няма кутия, книжка и задна планка (не съм аз мърлячът, който ги е загубил - така дойде от гаранционна подмяна). Ще го сложа в кутия от друго дъно за транспорта, както и ще дам IDE, SATA кабели; задна планка няма как.

Transcend JetRam 2x2 GB DDR2 800 - повече информация има в тази тема, където се обсъжда конкретната памет.
Паметта е "оборудвана" с Powerchips, фабрично без охладители, но както казват: "running great under low voltages".
При мен е работила на 930 MHz (някъде, по спомен) на Интел система, и на 884 с АМД. Не съм търсил колко може максимално - така си работеше тихо и кротко без проблеми.
В кутийка, търся гаранцията в момента, помня че беше 10 години, от които са изминали май 3; значи има още 6 или 7 години гаранция.

Всичко това е досегашната ми система, работи напълно стабилно и безпроблемно, продава се поради обновяване.

Цената в комплект е 230 лв.

Пловдив
Контакти и пазарлъци: скайп bmitakw ; тел. Глобул 0898446376 Димитър

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...