future Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Неприятна история. От 11-ти август Мтел едностранно променя условията по тарифирането на Прима картите: таксуването става на 1 минута. Явно са решили да спрат с тази услуга, защото на практика разговорите поскъпват двойно и ще откажат много от киентите на Прима. Говориш минута и 1 секунда - плащаш 2 минути. И една подробност: ако не презареждате след 11 август 2013-та година, оставате на старите условия. Презаредите ли, минавате автоматично на новите. Честито на печелившите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Ще повдигна темата, защото мисля, че е най-подходяща за моето питане. Такааа, значи имам прима-карта, чиито срок на валидност изтичаше в края на този месец. Миналата година по това време М-тел направиха сериозна промяна по условията на Прим-ите : Тогава по някаква случайност разбрах за готвените промени преди посочената дата и презаредих картата си преди 27-и. Така изкярих една година Сега обаче онзи ден баща ми презаредил картата с ваучер за 10лв. Когато я проверих, ми изписва вече "Валидност на сумата по картата - 3месеца от датата на зареждането". А не ми дава колко е валидна самата карта, от горните снимки се подразбира, че трябва да е 1 година, но официално нямам никакво известие. Явно съм бил един от последните ползуватели на Прима, за които започват да важат новите им условия, които всъщност са влезли в сила от преди една година! Получих и съобщение, че съм бил станал потребител на някакъв техен план Прима Универсален, каквото и да значи това ?? Във връзка с това основното ми питане е сега след това презареждане дали картата автомично продължава да важи за още 1 година ? За мен е важно да си запазя номера. Картата даже може и въобще да не се ползва или съвсем малко. В тази връзка, примерно, ако след 3 месеца не презаредя с нова сума, ще загубя парите в картата, но самата карта ще остане валидна, нали така ? Интересува ме кога трябва да презаредя с 6лв, за да си удължа картата за още 1 година ? По мои сметки трябва да е 1/2 април догодина? Дали съм прав или бъркам някъде ? Още нещо, мога ли да презаредя Прима-та от друга карта, която е на абонаментен план ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 ------------------- Тия промени първо ги направиха Глобул, в момента в който се преименуваха на Теленор и най-гадното - в абсолютна тишина и никакво предизвестие нито на сайта, нито където и да е другаде. Значи - зареждаш си ваучер и едва после разбираш, че вече са те прехвърлили на някакъв нов план, в който на всяко тримесечие (или двумесечие ако си заредил между 6 и 10 лева) трябва отново да презареждаш и няма значение дали си заредил примерно 10 или 1000 лева - след 3 месеца просто си горят без значение дали си ги изговорил или не. Сега, по твоя случай - прехвърлили са те на универсалния прима план с автоматично активирана оферта U1 (никой не те е питал, а те така са решили , че ще е). Първо да ти обясня за U1 - при всяко презареждане на примата вече ти удържат 2.50 и ти дават някакви безплатни минути към М-Тел, които важат 1 месец. Ако не са ти необходими тия минути и не искаш на всяко тримесечие да ти удържат по 2.50, можеш да откажеш офертата с изпращане на SMS на един номер, но първия път винаги те цакат. Толкова за офертата U1 ; сега за валидността...ще ти го обясня с примери, че да ме разбереш по-лесно. Примерно зареждаш 6 лева в картата (а ако не си дезактивирал U1, всъщност ще получиш само 3.50) - тия 6 лева стоят в следващите 3 месеца и после горят ; когато обаче си ги заредил, автоматично си удължил срока на валидността на примата с 1 година. Надявам се разбра, че тримесечното горене на парите няма никаква връзка с валидността на примата - просто и едните и другите симулират абонаментен план на примата...пак си плащаш регулярно, пък макар и по-малко, отколкото ако си на план. Още нещо, мога ли да презаредя Прима-та от друга карта, която е на абонаментен план ? Можеш, срещу такса от 50 ст. - вчера прехвърлях пари между 2 карти, но вече са затворили вратичката за удължаване срока на картата (в началото не се бяха сетили за този вариант), тъй като сега може да прехвърляш само 1, 2, 3 или 4 лева най-много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Значи в моя случай Прима-та вече е валидна до началото на април следващата година. А може ли да ми кажеш за дезактивиране на тая оферта на кой номер трябва да се прати СМС и какво трябва да пише ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Изпращаш SMS (безплатен) на номер 789 със съдържание Stop U1, като между "Stop" и "U1" оставяш интервал. Ако впоследствие все пак прецениш, че ги искаш тия безплатни минути срещу 2.50, винаги може отново да изпратиш безплатен SMS на 789 с текст U1 и отново ще активираш офертата. А иначе минутите, както споменах, важат в рамките на 1 месец и са 50 (ако заредиш 6, 7, 8 или 9 лева) или 120 (ако заредиш над 10 лева). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.