Jump to content
BulForum.com

Купувам палатка

Recommended Posts

Здравейте, колеги :D

В разгара на лятото ми хрумна, че е време да се сдобия с палатка за този сезон. Ако някой има в наличност и реши да се раздели с нея, нека пише на ЛС. Търся от двуместна нагоре :)
Поздрави

Здравейте, колеги :D

В разгара на лятото ми хрумна, че е време да се сдобия с палатка за този сезон. Ако някой има в наличност и реши да се раздели с нея, нека пише на ЛС. Търся от двуместна нагоре :)

Поздрави

Добре ще е да пишеш и какъв бюджет имаш ;) За по 30-40лв се намират идеални палатки за хубаво време. Ако очакваш кофти атмосферни условия - приготви 130-140лв.

Също има значение дали очакваш дълги преходи или такива, дето колата ти е до задника, защото на дълъг преход не е готино да помъкнеш 10кг палатка :D

Евтини можеш да намериш във всеки строителен магазин, включително и в Метро и Карфур. Говоря за триместни палатки. На опаковката пише 2000mm воден стълб, но не очаквай да е толкова за тея пари.

Ако си готов да се разделиш с повечко - отиваш в някой специализиран магазин и търсиш Zajo Montana 2 или Montana 3. Учудващо добри двуслойни палатки, при това доста леки за тоя нисък клас с добра водоустойчивост.

Лично аз ползвам палатка от 30лв, взета преди 3-4 години. Вече взе да се разпокъсва тук там, та скоро трябва да я сменям. При по-продължителен валеж, от шевовете прокапва, там където са поразкъсани връзките, но нищо по-сериозно. Единствено гледаш, когато я разпъваш, да е някъде в гората, под някое дърво, за да помага при евентуални валежи. Подчертавам дебело - гледай да не е единственото дърво наоколо!

http://www.bgsport-shop.com/nproducts.php?id=30&o=1&p=924 - следващата ми палатка ще е тази или триместният вариант. Това е просто пример, ако се разтърсиш из нета, можеш да я намериш и на по-ниски цени.

И един съвет - ако вземеш еднослойна палатка и завали, НЕ пипай стените ;)

EDIT: http://www.zajo.net/bg/montana-2-blue.p884-10.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...