Nanko Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Някой може ли да ми обясни за какво е този порт? До него имам още един com2 който също не знам за какво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Това е стар порт, който се ползваше преди доста време. Едно време в този порт се включваше един преходник, който се разкланяше на 2 отделни кабела, завършващи с 2 различни букси - в едната можеше да се включи джойстик с който да си играеш съответните игри, а в другата - миди кабел (който отново се разклонява на 2 за вход и изход)...това е за тези, които се занимават с музика и искат да включват различни уреди, поддържащи миди-протокола и разполагащи с вход/изход-петица. Другият COM порт е също стар порт и в него можеше да се включват напр. мишки, модеми или други уреди на сериен интерфейс. Като казвам "можеше" съвсем не значи, че и сега не може, а имам предвид, че от доста време компютрите вече ги правят без такива портове (най-много оставят един сериен и толкова). Сигурен съм, че след години някой ще попита "това CD/DVD за какво е", защото тенденцията е бъдещите машини да са без дисково устройство.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.