Jump to content
BulForum.com

кинти = ъпгреид

Recommended Posts

така значи сабрал съм 160лв и смятам да си правя ъпгреид на компа но не знам какво да сменя,затожа се обръстам към вас за съжет.това ми е компютъра-

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 1

Internet Explorer 6.0.2800.1106 (IE 6.0 SP1)

Компютър 2-0S8SSCXYRISN3

Име на потребителя 1

Домейн 2-0S8SSCXYRISN3

Дънна платка

Тип централен процесор Intel Celeron 4A, 2400 MHz (6 x 400)

Дънна платка Albatron PX865PE Lite (Pro) (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)

Чипсет на дънната платка Intel Breeds Hill i848P

Системна памет 512 MB (PC2700 DDR SDRAM)

Тип BIOS Award (10/03/03)

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт Communications Port (COM2)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Дисплей

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce FX 5200

Монитор LG Flatron 795FT Plus (11101509)

Мултимедия

Звуков адаптер Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller

Съхранение на данни

Флопи-дисково устройство Floppy disk drive

Дисково устройство ST3120026AS (120 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150)

Оптично устройство SONY CDU5211 (52x CD-ROM)

Оптично устройство TEAC CD-W552E (52x/24x/52x CD-RW)

Какво да сменя за тези пари

Вземи си Celeron D на 2.53ГХц ще ти се повиши доста производителноста на системата. Ама лошото е че тия пари янам да стигнат :( Или вземи някавка видео карта нова, продаваш старата и за около 15*$ си взимаш някавка друга. И от двете ще се осети разлика :D

Вземи си Celeron D на 2.53ГХц ще ти се повиши доста производителноста на системата. Ама лошото е че тия пари янам да стигнат  :(  Или вземи някавка видео карта нова, продаваш старата и за около 15*$ си взимаш някавка друга. И от двете ще се осети разлика  :D

Moga da dobava:Vsemi si sa6to taka i pove4e ram da kajem 512 DDR,no tezi pari nqma da stignat.Sas 160 lv samo procesora ne moje6 da kupi6 ta kamoli ram i video :(

а колко сте ми излезе моиа процесор + 160-те лж.стигат ли за един на 3.0GHz

За 2.53 ще трябва да добави 10-15лв още. Обаче си заслужава според мен. Процесора е коренно различен от сегащните, лек П4 :P

Procesora e 95.00$ no si zaslujava spored men,ima vazmojnost za overclock,golqm ke6 i po dabar kato proizvoditelnost.Problema e 4e temperaturata na koqto raboti e malko visoka 45-50 gradusa.No tova da ne ti pre4i :) :punk

а мислите ли дали дъното му потдържа такова нещо? според мен за 160 лева можеш да си земеш някоя глезотийка. я клавиатура хубава.. я мишка... кормилце... Joystick ... хубава кутия (това и температурата ще понижи), съраунд колонки... такива работи. няма смисъл да купиш нещо колкото да отчетеш.

Няколко предложения:

1 Водно олаждане - future-case би трябвало да може да ти се стъкми нещо за толкоз пара.

2Не видях тонколони дали имаш - ако не едни 5.1 никога не са излишни

3 ПРоцесора изглежда добра покупка също

Но водното ще ти стой постоянно с малък упг ще охлаждаш и видиото като ще удължиш "живота" на ПС то чрез клок и ще даваш по рядко за друг хардуер.

Ех ама много спецове по тия форуми :P

Лично мое мнение, но един ъпгрейд зависи много от това за какво ползваш ПЦ-то, ако го ползваш за сърфиране в нета или текстообработка, или гледане на филми сериозно се замисли дали ти трябва ъпгрейд изобщо. Ако го ползваш за игри и зависи за какви игри го ползваш, може една смяна на видео картата да ти се отрази добре ;) . От друга страна ако се интересуваш от професионални приложения (3D графика CAD и т.н.), парите могат да се окажат недостатъчни.

До колкото знам Win-a има инструменти, които ти показват каква част от ресурсите използваш, но за съжаление не ми се е налагало да ги използвам и немога да те упътя кое къде е :( . Друго нещо на което бих искал да ти обърна внимание е факта че при нормани условия (сърфиране в нета, повечето игри и други) не използват процесора напълно или по-точно няколко процента. Още повече, че и процесора ти е бърз, може да не е най-великото постижение на науката и техниката, но все пак е на 2,4 ако не се лъжа.

А и още нещо, винаги съм смятал за излишно едното от двете CD-та.

Ех ама много спецове по тия форуми :P

Лично мое мнение, но един ъпгрейд зависи много от това за какво ползваш ПЦ-то, ако го ползваш за сърфиране в нета или текстообработка, или гледане на филми сериозно се замисли дали ти трябва ъпгрейд изобщо. Ако го ползваш за игри и зависи за какви игри го ползваш, може една смяна на видео картата да ти се отрази добре ;) . От друга страна ако се интересуваш от професионални приложения (3D графика CAD и т.н.), парите могат да се окажат недостатъчни.

До колкото знам Win-a има инструменти, които ти показват каква част от ресурсите  използваш, но за съжаление не ми се е налагало да ги използвам и немога да те упътя кое къде е :( . Друго нещо на което бих искал да ти обърна внимание е факта че при нормани условия (сърфиране в нета, повечето игри и други) не използват процесора напълно или по-точно няколко процента. Още повече, че и процесора ти е бърз, може да не е най-великото постижение на науката и техниката, но все пак е на 2,4 ако не се лъжа.

А и още нещо, винаги съм смятал за излишно едното от двете CD-та.

тва в началото някакво иронизиране ли беше?

все пак според мен.. най-добре е наистина да си вземеш или някаква глезотийка, или водно охлаждане както каза nEx. водното охлаждане наистина е хубаво нещо.

Аз бих изчакал да остарее малко този компютър, и чак когато почнат да насичат игрите и да бавят програмите, да си направя ъпгрейд, тъкмо ще имам повечко пари :)

Но, ако си твърдо решен да си взимаш нещо, моят съвет е още 512 RAM. :punk

• 2 weeks later...

хора сабрах 230лв.какво ще ми предложите за тях

Ако дъното ти поддържа Целерон Д си смени процесора с такъв.

С останалите пари си смени видео картата или си купи още рам памет.

Мисля да си взама един CELERON D 2800Mhz, S478, 256k, 533Mhz, BOX - 129$ +

5+1 Speakers Luxeon j5.1 - 62$ или

512MB DDR 400MHZ 78$,но не знам дали 6те ми стигнат парите и стария ми процесор.Вие какво мислите?

Мисля да си взама един  CELERON D 2800Mhz, S478, 256k, 533Mhz, BOX - 129$ +

5+1 Speakers Luxeon j5.1 - 62$  или

512MB DDR 400MHZ 78$,но не знам дали 6те ми стигнат парите и стария ми процесор.Вие какво мислите?

МИ зависи колко пари ще успееш да вземеш на стария ти процесор и колко имаш - иначе според мен е добър ъпгрейдм ще осетиш доста голяма разлика. Каи цената за процесорчето което ще продаваш :)

ми ж момента имам 240 лв а процесора сам го писал какав ,но не знам колко пари да му взема

Ako sum na tvoeto mqsto bih si prodal CPU-to i dunoto. Parite ot tqh i tezi koito imash shte ti stignat za AMD Barton 2500+ i edno svqtno duno. Ako shte e intel trqbva a e Pentium 4 - no tui kato nqmash mnogo apri, a iskash da usetish proizvoditelnost, oshte poveche shtom stava vupros za domashna sistema BARTON e otgovora. Uspeh ;)

• 2 months later...

Значи събрал съм 200$ и смятам да си взимам нова видео карта и смятам това да е FX 5900XT.Та въпроса ми е какъв вид да е точно видео картата имам предвид 128bit или 256bit и т.н.И още искам да ви попитам на коя фирма са най-хубави? :unsure: :unsure: :unsure:

Значи събрал съм 200$ и смятам да си взимам нова видео карта и смятам това да е FX 5900XT.Та въпроса ми е какъв вид да е точно видео картата имам предвид 128bit или 256bit и т.н.И още искам да ви попитам на коя фирма са най-хубави? :unsure:  :unsure:  :unsure:

FX 5900XT си е 256bit-а, друга няма ;) а за това кава да е марката мисля, че има доста хора във форума с такива карти и можеш да прегледаш тестовете(3D Mark 2001,2003 и 2005), които са правили и да видиш коя се "държи" най прилично, но разликата едвали ще е голяма :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...