Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

Не смятам, че съм от тия 70% в измислената ти стъкмистика.
И ако някой има склонност да изкривява информацията, това със сигурност не съм аз. Все пак ти направи показно с цитираните (без източници ОТНОВО) проучвания.

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 hour ago, w00x said:

Не смятам, че съм от тия 70% в измислената ти стъкмистика.
И ако някой има склонност да изкривява информацията, това със сигурност не съм аз. Все пак ти направи показно с цитираните (без източници ОТНОВО) проучвания.

:) Значи - шест източника сред които Йейл, МИТ , Юнеско ... - са измислена статистика.   Да - много обективно, затапи ме признавам ! ;)

Ти не смяташ че си .... - Дали ще те изненада - никой, който е от тези 70% не смята , че е от тях ;)  И го пиша защото навремето и аз бях от тези 70%.
Просто ми се наложи да се образовам по психология, техники на манипулация и тнт - защото ясно ми показаха ,че съм в тези 70%.

Изкрияване на информация: виж тази картина и кажи има ли го в нея - НАИСТИНА искам да знам твоето обективно мнение. 

2025-02-27 (1).png

Edited by dubo

Това не са източниците ти, защото ти този текст си го копирал от някъде. Мястото, от което си копирал текстовете са твоя източник. Сега разбра ли ме?

И тъй като си направих труда да прочета в детайли едно от проучванията, които ти не си прочел, а даваш като "източник", то мога да смея да твърдя, че изкривяваш информацията. И ако не е умишлено, то е защото си част от тези 70% и в написаното от ИИ ботовете, които ползваш, си прочел това, което си искал да прочетеш. Защото аз виждам и други нюанси.

Образовал си се по психология, техника на манипулациите и пак си в тия твои 70%, мислейки си, че не си. Иронично.

Не виждам изкривяване на информацията. Ти си ми написал, че искам да изглеждам като глупак и го правя. Аз те питам дали ме наричаш глупак. Кое е изкривяването? Въпросът не е констатация.

2 hours ago, w00x said:

Това не са източниците ти, защото ти този текст си го копирал от някъде. Мястото, от което си копирал текстовете са твоя източник. Сега разбра ли ме?

И тъй като си направих труда да прочета в детайли едно от проучванията, които ти не си прочел, а даваш като "източник", то мога да смея да твърдя, че изкривяваш информацията. И ако не е умишлено, то е защото си част от тези 70% и в написаното от ИИ ботовете, които ползваш, си прочел това, което си искал да прочетеш. Защото аз виждам и други нюанси.

Образовал си се по психология, техника на манипулациите и пак си в тия твои 70%, мислейки си, че не си. Иронично.

Не виждам изкривяване на информацията. Ти си ми написал, че искам да изглеждам като глупак и го правя. Аз те питам дали ме наричаш глупак. Кое е изкривяването? Въпросът не е констатация.

Ако имаш забележки към конкретен източник- защо не ги напишеш ???

Вместо това ми обясняваш какъв съм ...
Ad hominem аргументи се ползват само от хора без аргументи.

Защото не знам кой е тоя специален източник! :D Ти така го криеш, все едно ще ти го открадна. До момента не бях срещал някой, който да изпитва ревност към източник на информация.

Ти не правиш ли точно това от самото начало? Обясняваш ми какъв съм, в кои проценти попадам, дали съм грамотен, образован, дали мога да използвам търсачки или не.

Пък в същото време, ти си говориш с изкуствения интелект и приемаш написаното за чиста монета, без дори да си правиш труда да го проверяваш. Нито едно от споменатите проучвания не си прочел в детайли, за да видиш дали е приложимо за ситуациите, в които се позоваваш на тях, преди гръмко да ги наречеш "ФАКТИ".

Не били компютри, а компоти.

Проекция? Май да.

Единствено Тръмп може да играе сам доброто ченге, лошото ченге, ченгето на портала и това, ядящо поничка в коридора... При това едновременно.

15 minutes ago, w00x said:

Защото не знам кой е тоя специален източник! :D Ти така го криеш, все едно ще ти го открадна. До момента не бях срещал някой, който да изпитва ревност към източник на информация.

Ти не правиш ли точно това от самото начало? Обясняваш ми какъв съм, в кои проценти попадам, дали съм грамотен, образован, дали мога да използвам търсачки или не.

Пък в същото време, ти си говориш с изкуствения интелект и приемаш написаното за чиста монета, без дори да си правиш труда да го проверяваш. Нито едно от споменатите проучвания не си прочел в детайли, за да видиш дали е приложимо за ситуациите, в които се позоваваш на тях, преди гръмко да ги наречеш "ФАКТИ".

Не били компютри, а компоти.

Проекция? Май да.

Дадох 6 източника.
Ти твърдиш че си чел и  имаш забележки към един от тях.

Какви са ти забележките?

Освен ad hominem 'аргументите' ?

Edited by dubo

Отегчи ме. Поздравления.

И това ли си тренирал? Него поне си усвоил, за разлика от останалите дисциплини. :)

The Putinization of America

И тъй като може да е с пейуол:

Днес си мислех: Има хора, които служат за перфектен отрицателен пример.
Когато ги опознаеш, може да ги използваш като идеален лакмус:

Когато  убедено твърдят нещо - значи е абсолютна глупост и може разумните да не си губят времето с него.

Живота е много добър Учител.

Иначе'дъвката' по българските медии е доста показателна.

Edited by dubo

16 hours ago, w00x said:

Elon Musk ‘agrees’ US should quit NATO: What it could mean? What happens to Ukraine then?

Тия типчета ще сринат 80 годиния влияние и дипломация за 3 месеца. И част от народа аплодира...

Военното лоби е по - силно от президента им. Отделно миналата година приеха закон, че трябва 2/3 от сената да гласуват за такова нещо. Иначе отдавна трябваше Европа да се събуди и да взема отбраната си в собствени ръце.

59 minutes ago, w00x said:

Ти като пряко замесено лице, усещаш ли някакво напрежение по темата около себе си?

Аз работя по проект който е изцяло европейски. Няма напрежение за момента. Дори и нещо да стане, проекта ще си продължи. В какъв вид е малко друга тема. Реално организацията не се влияе от излизането или приемането на нови членове. Дори да излезнат, ще е голям шок, но основно политически и по отношение на някои специфични области. За пример може да е Брекзит. ЕС продължи да съществува и след него.

3 hours ago, netrootbg said:

Дори да излезнат, ще е голям шок, но основно политически и по отношение на някои специфични области.

За съжаление, не е нужно да излизат от НАТО, за да създадат непоправими щети и хаос. Този дебил, дето от ТВ водещ на негледан от почти никой блок през уикенда, стана секретар по отбраната, вчера е издал заповед за прекратяване на всякакви offensive and defensive cybersecurity operations срещу северната блатна кочина. И това е само началото. Мисля, че наградите Дарвин вече са сериозно резервирани за дълго време напред.  :Facepalm:

Добре де, на никой ли не му светва лампичката какво се случва? Как намират тия прекомерни оголвания откъм Русия за нормални?
То бива, бива да си култист, но това е прекалено.. Няма да се изненадам ако скоро им кажат да пият "специална отвара", за да отидат на "следващото ниво". Далеч от всякакви транссексуални, хомосексуални, чернокожи, жълтокожи, белокожи, но с друг нюанс на бяло и т.н.

56 minutes ago, Godfather said:

Сега се надявам европейските държави да си вземат поука и да почнат да се грижат сами за своята сигурност. Много ще се радвам да се засили и производството в Европа. Има не лоши разработки, но някак си бяха пренебрегвани в известна степен. Така ще може и парите които се харчат за сигурност да останат тук. Да видим дали ще се случи.

2 hours ago, netrootbg said:

Много ще се радвам да се засили и производството в Европа. Има не лоши разработки, но някак си бяха пренебрегвани в известна степен. Така ще може и парите които се харчат за сигурност да останат тук. Да видим дали ще се случи.

Това според мен е задължително развитие. Дори и без да излизат от НАТО. Личното ми мнение е, че дори към момента не е ясно до колко може да им се разчита като партньори. А партньорството беше голяма причина да се купуват американски оръжия.

Съответно всичкото им пестене вероятно ще им излезе доста скъпо :) 

Друг е въпроса, че някои не са настроени да харчат. Англичаните малко станаха за смях с плана да започнат да увеличават разходите си за отбрана с невероятните 0.2% от 2027ма :lol:

On 3/4/2025 at 12:06 AM, ARPAnet said:

Това според мен е задължително развитие. Дори и без да излизат от НАТО. Личното ми мнение е, че дори към момента не е ясно до колко може да им се разчита като партньори. А партньорството беше голяма причина да се купуват американски оръжия.

Съответно всичкото им пестене вероятно ще им излезе доста скъпо :) 

Друг е въпроса, че някои не са настроени да харчат. Англичаните малко станаха за смях с плана да започнат да увеличават разходите си за отбрана с невероятните 0.2% от 2027ма :lol:

1. Англия е остров. Например 1940г ;)

2. Съюз със 400+ милиона човека и сравним ГДП иска страна със 300+ милиона да го пази от страна със 140 милиона човека и 1/5 ГДП от неговия ГДП  ?!?!?!?!

Поразии - не.
Събуждане - да.

34 minutes ago, dubo said:

1. Англия е остров. Например 1940г ;)

2. Съюз със 400+ милиона човека и сравним ГДП иска страна със 300+ милиона да го пази от страна със 140 милиона човека и 1/5 ГДП от неговия ГДП  ?!?!?!?!

Поразии - не.
Събуждане - да.

Хмм, това с пазенето е много относително нещо. Но тъй като държиш да правиш такива сравнения. Ето нещо което реално се е случило. А ти може да поставиш питанките и сравненията по ГДП

След 9/11, САЩ активираха Член 5ти на НАТО, и поискаха помощ от Европа и не само, срещу 20-на милионен Афганистан. 

1? Какво точно опита да кажеш? Остров, години?

2. Ми приоритети на харчене на парите. Едните с 400 млн не са си харчили парите за оръжия, другите са хвърлили трилиони за разработки и въоражаване, което е налично и го има готово и годно за използване. тия със 140 милиона също са наляли огромен % от БВП в разработки на оръжия и въоръжаване. Дори Европа да почнат утре да правят нещо по въпроса, физически иска време, което тия с 300 млн вече са го инвестирали и имат оръжието и войските.

5 hours ago, ARPAnet said:

След 9/11, САЩ активираха Член 5ти на НАТО, и поискаха помощ от Европа и не само, срещу 20-на милионен Афганистан. 

Именно. Сега е ред на участвалите държави тогава (включително и България) да си поискат дължимото от САЩ, както оранжевия дебил го направи миналата седмица за Украйна. Може да се хвърли във въздуха една сума като трилион долара да речем, по същия начин, по който оранжевия изсмука някакви въображаеми 350 милиарда. :lol:

Ще има ли въобще топки Европа да го направи? Аз мисля не. Европа е закъсняла и закъсала безкрайно…Не искам да пророкувам, но нещата отиват на много зле… Европа от години се държи като абсолютен ташак и сега ще си сърба попарата….включително и ние…

2 hours ago, Godfather said:

Именно. Сега е ред на участвалите държави тогава (включително и България) да си поискат дължимото от САЩ, както оранжевия дебил го направи миналата седмица за Украйна. Може да се хвърли във въздуха една сума като трилион долара да речем, по същия начин, по който оранжевия изсмука някакви въображаеми 350 милиарда. :lol:

Дори Украйна им помага :laughing1:

55 minutes ago, Mockingbird said:

Ще има ли въобще топки Европа да го направи? Аз мисля не. Европа е закъсняла и закъсала безкрайно…Не искам да пророкувам, но нещата отиват на много зле… Европа от години се държи като абсолютен ташак и сега ще си сърба попарата….включително и ние…

Не мисля, че е сериозна идеята да ни връщат пари. Но Тръмп не е сериозен, съответно могат да го тролват колкото си искат.

Че сме назад, така е. Но ни "провървя" с войната в Украйна. Русия които са основният ни проблем все пак, изразходваха много ресурс там и ще им отнеме време да се възстановят и да станат сериозна заплаха за Европа като цяло. Което не означава, че някой като Молдова няма да го отнесе по-рано.

Също така разбрахме, че няма нужда да имаме последният писък на технологията за да воюваме успешно. 

Ако наистина инвестират сумите за които говорят и се превъоръжим, мисля че ще сме ОК.