DON_CHEFO Posted December 10 Share Posted December 10 Кво става в Европа (Германия, Австрия и Франция)? Фалити ли ще има, разпад ли ще има? Аз прибиране съм почнал да мисля, то.... Само хуйовини след края на 2019та. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 10 Share Posted December 10 41 minutes ago, DON_CHEFO said: Кво става в Европа (Германия, Австрия и Франция)? Фалити ли ще има, разпад ли ще има? Аз прибиране съм почнал да мисля, то.... Само хуйовини след края на 2019та. В голяма грешка си, ако планираш да се прибираш някой ден. До преди години и аз го планирах, но от доста време вече не. Някъде другаде ще съм когато дойде време да спирам да работя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 10 Share Posted December 10 37 minutes ago, netrootbg said: В голяма грешка си, ако планираш да се прибираш някой ден. До преди години и аз го планирах, но от доста време вече не. Някъде другаде ще съм когато дойде време да спирам да работя. Тва ще е разговор за месинджър май май, но аз в САЩ няма да съм пенсионер и причините са финансови(данъчни и тн.) Даже сега по консултации ще ходя да видя в моя вариант дали да не обръщам IRA в ROTH, че тоя дефицит дето само се увеличава ще повлече всички данъци рано или късно да литнат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 10 Share Posted December 10 Това изобщо не е християнско... Treasury Department Announces Disbursement of $20 Billion Loan to Benefit Ukraine, To Be Repaid with Proceeds Earned from Immobilized Russian Sovereign Assets С думи прости - $20 милиард заем за Украйна, който ще се погасява за сметка на приходите от замразените активи на Северна С. Корея. Част от предвидените от G7 общо $50 милиарда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted December 10 Share Posted December 10 21 hours ago, w00x said: А проекто-действията на Тръмп са демократични? Ти сериозно ли? "Спасяването на синчето" от лапите на политическите опоненти ми се струва доста по-оправдано от другото. "Синчето" не е вредно за обществото. Обвиненията са някакви скалъпени за такси и т.н. (Доста лицемерно обвинение, при положение, че Тръмп с гордост се усмихваше, когато показваха, че не е плащал и един долар данък в продължение на години.) Радикалистите, които са видели, че може да им се размине, докато носят шапката с правилния надпис, са вредни и опасни. Нямаше ли някакви обвинения за оръжия и наркотици или пак удобно ги пропускаме? 1.4 милиона данъци са “ някакви такси” а? Пък и скалъпени. Някъде да съм казал, че съм подръжник на Тръмп? Единствено, че ще гази половите извращения ми се нрави. Радикалистите с черното знаме не са ли опасни? 19 hours ago, Godfather said: Викам първо да попитам - това същите джихадисти ли са, които стреляха по бебета в израелските кибуци по границата и след това Путлер ги посрещаше многократно в Кремъл или са някакви други? Или тия щото имат чалми и дават на блатните диваци шахеди и разни други полезни нещица, затова за тях няма да се кахърим. Само питам, че да знаем кои точно джихадисти са свестните според задунайската агитка. Е тук е разликата, демо подкрепяните джихадисти са ок, задунайските не. Да изброявам ли зверствата на Израел спрямо палестинския народ? Толкова ли е трудно да се осъзнае, че двуполюсния модел не работи и двете страни извършват еднакви зверства. И пред мизерията и смъртта на толкова хора е някак тъпо да се радваш, че на задунайците са им свалили гащите за 12 дни? И в момента с правилните демо “бунтовници” е поголовна сеч. 8 hours ago, ARPAnet said: Президентското помилване по своята същност е едноличен акт. Съответно ако имаш предвид, че не е гласувано решение и съответно не е демократично такова - да. От друга страна, президента е избран с гласуване и му е дадено правото да взима решения които попадат в правомощията му, също като премиери, депутати и т.н.. Което е и принципа зад представителната демокрация в правовите държави. Дали този се усеща, че си противоречи? Тръгва от "овластени и самозабравели се", но щом овластените бъдат наказани за нещо което не му изнася - изведнъж и това е проблем. М/у другото, наказанието не е към гражданите Не знам…. Ако попаднеш някой ден в подобна ситуация, моля те сподели как буквоядството и набиране на текстове от конституции и закони ти е помогнало. Президента може да реши и да помилва Семерджиев след някоя година, семействата на загиналите ще са спокойни, че всичко е законно… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted December 10 Share Posted December 10 https://9gag.com/gag/amoP3oy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 10 Share Posted December 10 2 hours ago, XMD said: Е тук е разликата, демо подкрепяните джихадисти са ок, задунайските не. Да изброявам ли зверствата на Израел спрямо палестинския народ? Толкова ли е трудно да се осъзнае, че двуполюсния модел не работи и двете страни извършват еднакви зверства. И пред мизерията и смъртта на толкова хора е някак тъпо да се радваш, че на задунайците са им свалили гащите за 12 дни? И в момента с правилните демо “бунтовници” е поголовна сеч. Проектираш доста нескопосано. Не знам какво е това "демо подкрепяни джихадисти", но единствените, които подкрепят джихадисти в Сирия, това са Путлер и Ердоган. Путлер подкрепя джихадистките проксита на брадатите аятоласи (които пък крепяха режима на Асад), а Ердоган другите. Ако пък си имал предвид САЩ, те единствено стоят зад кюрдите, които пък е абсурд да се свързват с какъвто и да е джихад (виж само бройката на жените в армията им). И докато се опитваше да громиш "демо подкрепяните джихадисти", САЩ и Израел извършиха доста въздушни удари в Сирия през последните няколко дни. Така, щото да е сигурно, че нищо сериозно от бившия арсенал на Асад няма да попадне в джихадистки ръце. Е, май им оставиха един гараж пълен с ферарита, ламбота, бентлита и каквото там имаше още от зарязаното от главореза при бягството му. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 11 Share Posted December 11 12 hours ago, XMD said: Не знам…. Ако попаднеш някой ден в подобна ситуация, моля те сподели как буквоядството и набиране на текстове от конституции и закони ти е помогнало. Президента може да реши и да помилва Семерджиев след някоя година, семействата на загиналите ще са спокойни, че всичко е законно… On 12/9/2024 at 9:20 PM, XMD said: Само дето последното няма нищо общо с “демокрацията” Ние за чувства ли си говорим или за демокрацията? Поне според мен са различни неща. Всеки има правото да се чувства както си иска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 11 Share Posted December 11 15 hours ago, XMD said: Нямаше ли някакви обвинения за оръжия и наркотици или пак удобно ги пропускаме? 1.4 милиона данъци са “ някакви такси” а? Пък и скалъпени. Някъде да съм казал, че съм подръжник на Тръмп? Единствено, че ще гази половите извращения ми се нрави. Той и Тръмп има доказани обвинения с глоби от по 400 милиона долара, но е президент. "Оръжия и наркотици" Човек ще каже, че е имал канали за разпространение. А той човекът бил зависим от алкохол и наркотици, и отишъл да си купи пистолет легално. Повече от половин България трябва да е в затвора ако зависимостите бяха подсъдни. Quote Two months after a stint in rehab in 2018, Hunter Biden purchased a handgun - what his defence team maintains was an impulse buy, under pressure from a pushy gun store owner. Prosecutors said he lied on the firearm application form by claiming that he was not using drugs at the time. Hunter Biden's attorneys argued he did not consider himself an addict and had been clean at that time. Това е обвинението. Че е излъгал на документа за покупката, че не взима наркотици към онзи момент. И това е по новините, обсъжда се в някакъв форум в България като някакъв голям грях. А ти искаш да ми кажеш, че не се раздува извън пропорции и не се ползва като политически инструмент срещу баща му? Поне гледай по-реалистично на ситуацията ако ще отваряш дискусия. От другата страна имаме признат за виновен крадец. Ощетил хиляди хора и осъден на стотици милиони глоби. Укрил секретни държавни документи в дома си, сякаш са му дипломата от гимназията. Подканил десетки хиляди хора да щурмуват правителствено учреждение, при което са дадени жертви. И въпросните щурмуващи, биват оневинени до един. Над 1000 души. А тези, които са ги заловили, "трябва" да бъдат вкарани в затвора? И говориш за демокрация? Не си казал, че си потдръжник, но не виждам да споменаваш нещо свързано с него. На Байдън синът получил помилване от баща си - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. Публикува се новината придружена с ироничен коментар за демокрацията. Тръмп помилва престъпниците - Нито дума, нито вопъл. Дори коментар в защита. Ще ме прощаваш, но отстрани изглежда като да си му симпатизираш. А "половите извращения" ще ги сгази само в съзнанието на хора, които изобщо не знаят къде се намират. Аз ти гарантирам, че 4 години няма да ги спомене дори, а какво остава за някакви действия. Че тя половината му партия е хомосексуалисти и извратеняци. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted December 11 Share Posted December 11 (edited) https://www.vesti.bg/bulgaria/sytrudnik-na-asen-vasilev-e-zadyrzhan-za-razpit-6215664 Tой е разследван за длъжностно престъпление с корупционен мотив. Ставрев е бил назначен във Финансовото министерство като експерт на заплата от 3500 лева. Свидетели разказали пред разследващите, че мъжът не е бил виждан да работи на компютър. Често пътувал в чужбина и по-скоро имал ролята на охрана или придружител на Асен Василев, научи още NOVA. Едит: още една статия за финансовия експерт: https://narod.bg/2023/01/18/мазало-бодигардът-на-асен-василев-п/ @plameni МАТ КОИ СА НАГЛИТЕ СЕГА ПИТАМ? КЪДЕ Е ЮНИОН ИВКОНИ И КЪДЕ Е МФ? И КЪДЕ Е МАФИЯТА??? Edited December 11 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 11 Share Posted December 11 22 hours ago, XMD said: Да изброявам ли зверствата на Израел спрямо палестинския народ? Какво са правили? Че досега само в обратна посока съм чувал от медиите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 11 Share Posted December 11 1 hour ago, chasti said: @plameni МАТ КОИ СА НАГЛИТЕ СЕГА ПИТАМ? КЪДЕ Е ЮНИОН ИВКОНИ И КЪДЕ Е МФ? И КЪДЕ Е МАФИЯТА??? От твоята статия: „Ако това беше нормално разследване и имаше причина, тези действия щяха да бъдат предприети незабавно, а не два месеца, след като тези „показания“ бяха дадени" v.s. "високите доходи на близки на Сарафов се оказаха прокурорска тайна... информацията за доходите на близките на Сарафов се оказва потвърдена от самата прокуратура още през миналата година, научи Свободна Европа. Потвъдила я е специалната прокурорка Даниела Талева, назначена по механизма за разследване на главния прокурор и заместниците му." 3.5k v.s. 2x(5k+10k) @chasti РЕ-КОНТРА Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted December 11 Share Posted December 11 20 hours ago, Godfather said: Не знам какво е това "демо подкрепяни джихадисти", но единствените, които подкрепят джихадисти в Сирия, това са Путлер и Ердоган. Как точно Путин ги подкрепя като губи влияние точно заради тях? 10 hours ago, ARPAnet said: Ние за чувства ли си говорим или за демокрацията? Поне според мен са различни неща. Всеки има правото да се чувства както си иска. Точно де, уж демокрация, пък определени групи са по-равни от другите. 7 hours ago, w00x said: Той и Тръмп има доказани обвинения с глоби от по 400 милиона долара, но е президент. И кое ти е странно? Цялата тирада дет я написа в защита на Байдън младши е показателна как за едни може, за други не и нищо не можеш да направиш. В случая и Тръмп и синчето минават между редовете. Ти си “гнявиш” за Тръмп, аз за синчето, все тая, пием по една студена вода до следващия път, когато отново си помислим, че с гласа си можем да променим нещо. 1 hour ago, mIRCata said: Какво са правили? Че досега само в обратна посока съм чувал от медиите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 12 Share Posted December 12 6 hours ago, XMD said: И кое ти е странно? Цялата тирада дет я написа в защита на Байдън младши е показателна как за едни може, за други не и нищо не можеш да направиш. В случая и Тръмп и синчето минават между редовете. Ти си “гнявиш” за Тръмп, аз за синчето, все тая, пием по една студена вода до следващия път, когато отново си помислим, че с гласа си можем да променим нещо. Ами, не съм съгласен, че са равнопоставени двата случая. Ти сам каза по-горе, че нещата не са черно и бяло. "Виновен по силата на закона" не винаги носи едно и също значение и тежест. В моите очи, виновен за убийство не е същото като виновен за дребно джебчийство. По силата на закона също не са равнопоставени, иначе шяха да са с еднаква присъда. Аз наистина не виждам как тая формалност "че е купил пистолет, докато се лекувал от наркотична зависимост и е излъгал в документите, пе не се лекува", се раздува толкова много. Та тоя пистолет дори не го е използвал.... Поне да го беше ползвал за нещо. Да беше шофирал под влиянието на наркотиците. Не. Той употребявал бил... Без значение кой е. Нека бъдем реалисти. Тук се изсмуква от пръстите, колкото да има някакъв инструмент срещу баша му. Укриването на данъци не го обсъждам. Там няма оправдание, но тъй като ти наблегна на "наркотици и оръжия"... А Тръмп такива ще ги забърка, че хората ще се молят за "джендърската пропаганда", дето и сега я няма така или иначе. Само като чуеш, че "Без ваше знание правят на децата ви операции за смяна на пола, когато ги оставите в училище" и ти става ясно, че на това безмозъчно племе може да му кажеш каквото си искаш, а те ще повярват. Същите, които оцеляха след пиенето на белина по препоръка на Тръмп, за да лекуват КОВИД, който го нямаше, пак според Тръмп. Но пък преди това го имаше, но беше под контрол. След това, като дойде време за новите избори, вече го нямаше и беше лъжа от Китай. След няколко месеца им казваше да се ваксинират пък. Скоро след това пак не съществуваше КОВИД, докато той боледуваше от него. Тотален дебил. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 12 Share Posted December 12 6 hours ago, XMD said: Как точно Путин ги подкрепя като губи влияние точно заради тях? Къде точно видя противоречие в това? Путлер ги подкрепя, защото са част от прокси-сганта на Иран, а брадатите аятоласи се явяват ключов съюзник на блатната кочина и му доставят много важни оръжия, които "втората армия в света" не може да си ги направи. А загуби влиянието, защото като типичен кагебейски милиционер започна да се възприема за гоУемата работа и подскокороса прокси-главорезите от Хамас да направят идиотизма от преди една година срещу Израел (кагебееца тайно се надяваше това да отвлече вниманието на света от войната в Украйна). В крайна сметка, това се оказа убийствен ход за всички главорези в региона, начело с Иран. Видя се какво Израел направиха с тях - буквално заличиха от земята прокситата, а Иран в момента си ближе раните и по този начин ситуацията с последния останал сатрап в групичката Асад се оказа предрешена. Ествествено, блатните диваци останали в Сирия нямаха никакъв шанс, защото очевидно Путлер е затънал до шията в Украйна и няма как да изпрати каквото и да било в Сирия за овладяване на ситуацията. Ето защо смешната му империйка започна да се разпада скоропостижно и той не може нищо да направи в случая, защото "многоходовия шахматист" сам си е виновен. Тук изобщо не включвам ситуацията с икономиката на блатната кочина, която потъва в бездната, но това е отделна и доста дълга тема. 25 minutes ago, w00x said: А Тръмп такива ще ги забърка, че хората ще се молят за "джендърската пропаганда", дето и сега я няма така или иначе. Само като чуеш, че "Без ваше знание правят на децата ви операции за смяна на пола, когато ги оставите в училище" и ти става ясно, че на това безмозъчно племе може да му кажеш каквото си искаш, а те ще повярват. Същите, които оцеляха след пиенето на белина по препоръка на Тръмп, за да лекуват КОВИД, който го нямаше, пак според Тръмп. Но пък преди това го имаше, но беше под контрол. След това, като дойде време за новите избори, вече го нямаше и беше лъжа от Китай. След няколко месеца им казваше да се ваксинират пък. Скоро след това пак не съществуваше КОВИД, докато той боледуваше от него. Тотален дебил. Един от проблемите в случая е, че поне в България от другата страна на голямата вода не достигат всички новини и изобщо информацията за въпросните идиоти. А някои от фактите са буквално потресаващи. Например кандидата за нов шеф на ФБР - Каш Пател, освен всичките си диотски изказвания по какви ли не въпроси, в момента продава "хранителни добавки", които били супер ефективни в заличаването на последствията от Ковид ваксините. За тези, които не са го гледали - препоръчвам филма "Idiocracy" и така ще добият ясна представа каква е ситуацията в момента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 12 Share Posted December 12 12 hours ago, XMD said: Точно де, уж демокрация, пък определени групи са по-равни от другите. List of people pardoned or granted clemency by the president of the United States - Wikipedia Така като гледам, не е като да се е използвало само за определена група, че да тръгваме с такова генерализиране. Интересното, е че българският президент има същото право, но разбира се коментираме американският и как там демокрацията умряла Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 12 Share Posted December 12 Quote Donald Trump pardoned or commuted sentences for a handful of individuals convicted of murder or related crimes. The following are the most notable instances: Clint Lorance, Mathew Golsteyn and Michael Behenna, Trump has also pardoned Lil Wayne (Dwayne Michael Carter Jr.) and Kodak Black (Bill K. Kapri) for weapon and drug charges. Тя май "демокрацията умряла" още преди 8 години с предния мандат на Тръмп. Clint Lorance Mathew Golsteyn Michael Behenna Военни престъпници, убийци и рапъри може, но виж, ако някой помилва сина си, защото е съден за това, че е излъгал в декларацията при закупуване на оръжие - голям проблем. Ей тогава вече Демокрацията умря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 12 Share Posted December 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 12 Share Posted December 12 Ами, Борисов си е спазил думата. Просто е съвпадение на обстоятелствата, че въпросната сграда е била измазана в края на 2024-та. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 12 Share Posted December 12 Така и не разбрахме, за коя сграда иде реч. По онова време (2011-а) доста се изхвърляше. То не че и после не го правеше, ама тогава беше в апогея си. Пречи ли някой министър за електронното правителство, си отива мигновено Quote Най-късно до година трябва да заработи електронното правителство, според срока, поставен от премиера Бойко Борисов. Това става ясно от публикуваната стенограма от заседанието на кабинета на 31 август. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted December 12 Share Posted December 12 16 hours ago, w00x said: Ами, не съм съгласен, че са равнопоставени двата случая. Ти сам каза по-горе, че нещата не са черно и бяло. "Виновен по силата на закона" не винаги носи едно и също значение и тежест. В моите очи, виновен за убийство не е същото като виновен за дребно джебчийство. По силата на закона също не са равнопоставени, иначе шяха да са с еднаква присъда. Много хубаво го каза, браво! А защо се получават почти еднакви присъди и за кражба, и за убийство при пътен инцидент пиян и/или дрогиран. 17 hours ago, w00x said: А Тръмп такива ще ги забърка, че хората ще се молят за "джендърската пропаганда", дето и сега я няма така или иначе. Само като чуеш, че "Без ваше знание правят на децата ви операции за смяна на пола, когато ги оставите в училище" и ти става ясно, че на това безмозъчно племе може да му кажеш каквото си искаш, а те ще повярват. Същите, които оцеляха след пиенето на белина по препоръка на Тръмп, за да лекуват КОВИД, който го нямаше, пак според Тръмп. Но пък преди това го имаше, но беше под контрол. След това, като дойде време за новите избори, вече го нямаше и беше лъжа от Китай. След няколко месеца им казваше да се ваксинират пък. Скоро след това пак не съществуваше КОВИД, докато той боледуваше от него. Тотален дебил. Извинявай, ама няма джендърска пропаганда?!?!?? Ти това сериозно ли го казваш? 15 hours ago, Godfather said: Толкова си предубеден и навит със западните опорки, че не виждам смисъл да се продължава темата. И напълно те разбирам, там си живееш, защитаваш си ги… Само дето ти липсва обективност… Невъзможно ти е да погледнеш от другата страна и тогава да направиш анализ на ситуацията… 9 hours ago, ARPAnet said: List of people pardoned or granted clemency by the president of the United States - Wikipedia Така като гледам, не е като да се е използвало само за определена група, че да тръгваме с такова генерализиране. Интересното, е че българският президент има същото право, но разбира се коментираме американският и как там демокрацията умряла Аз коментирах хипотетично нашия президент и правото му на вето П.П. Пичове бъдете здрави и щастливи, ценете това, което имате. Нямам по 20К+ мнения във форума, но съм присъствал от 2004 и всеки по някакъв начин е оставил някакъв отпечатък в мен. И винаги ми е било приятно, дори и да се дърлим за нещо Уви, съдбата решава да предостави следващото предизвикателство пред семейството ми, та ще се борим с онкологично заболяване, ей така от нищото. Хубаво нещо са контролните и профилактичните прегледи…. Не ги пропускайте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 12 Share Posted December 12 1 hour ago, XMD said: Много хубаво го каза, браво! А защо се получават почти еднакви присъди и за кражба, и за убийство при пътен инцидент пиян и/или дрогиран. Извинявай, ама няма джендърска пропаганда?!?!?? Ти това сериозно ли го казваш? Пропаганда от страна правителството? Каква е? Защото другата Тръмп може само да я гледа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted December 13 Share Posted December 13 (edited) Тия ПП пълни педераси прости много взе да им пада имунитета? Ленчето и тя! Да вземат малко Инфлуцид да пият, че само с бело сладко не става май работата Ходят яко ококорени :DDDDD Edited December 13 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 13 Share Posted December 13 (edited) 1 hour ago, chasti said: Тия ПП пълни педераси прости много взе да им пада имунитета? Ленчето и тя! И Ленчето ли е пълен педераст??? Като взеха да се появяват разни документи за и.ф. и прокуратурата взе че се разработи. И работи толкова ефективно, че после пак от моите и твоите данъци плаща като я осъдят... Прокуратурата е осъдена да плати Тук 35к, там 60к, после 70к и т.н. За 2021-ва се бяха събрали към 2 млн. лв Edited December 13 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted December 14 Share Posted December 14 (edited) https://nova.bg/news/view/2024/12/14/480585/пп-излезе-на-протест-заради-арестувания-сътрудник-на-асен-василев/ Като развалена грамофонна плоча е: поръчка, мафия, Пеевски, Борисов. Единствените носители на морала, дето само тях не трябва да разследват. Пак с плакатите и юмруците нагоре, по еталон на военния бек: Edited December 14 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts