chasti Posted June 1 Share Posted June 1 @gadniqt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted June 1 Share Posted June 1 Работен документ в процес на разработка било в крайна сметка. С 2 подписа--"съгласувал" и "одобрил" отдолу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted June 1 Share Posted June 1 (edited) 20 hours ago, ARPAnet said: Това са подписали, нали? Хубаво, лошо, това е подписаното. Иначе не знам за кой рев на арменците говориш, вероятно ще трябва да провериш сам за какво е ставало дума и ако искаш може да споделиш с групата Чакай чакай, ти питаше за Турция, за която изглежда има някакви решения, пък и няма кого да осъдиш вече. Ако те интересуват други, предлагам да потърсиш в интернет. Останал съм с впечатление, че арменците доста шум вдигат през годините по темата. Преди няколко седмици имаше шествие в центъра на Плодив с барабани и лозунги, в памет на случилото се. Явно изобщо не ги интересува какво е подписано. Има движение за изплащане на репарации - пари, връщане на имоти, земя, даже промяна на границите: Armenian genocide reparations. Спечелили са няколко дела в съда в щатите и другаде, срещу банки и застрахователни институции за задържане на пари и застраховки преди повече от 100 години, и продължават да събират международна публична подкрепа, за да окажат натиск на Турция на междуправителствено ниво. 20 hours ago, ARPAnet said: Значи очакваш съд който е създаден с документ подписан 98-ма година да издава присъди за неща които са се случили век преди това? Над кого да ги издаде тези присъди? Над мъртвите? Договорът за създаване на ICC влиза в сила през 2002-ра година, така че това е годината на образуването му. Явно съм останал с погрешно впечатление, че е съдил нещо за сребреница, което е събитие назад в миналото (нетруут в началото писа "Главните виновници са осъдени вече от МНС в Хага" /това е ICC/). Но, изглежда, ICC само е изследвал и декларирал, че там събитията са престъпление, без да бъде органът, който издава присъда (затова си имало специален ICTY). Както виждам, при ICC връщане назад може да става до датата, на която дадена страна е приела Римския статут, който е основата, на която той работи (тоест до 1998-2002-ра година). Както си и мислех, давност няма: "Член 29 Неприлагане на давност Престъпленията от компетентността на Съда не подлежат на никаква давност." (Във връзка с горното - дори и да не е от този съд - но за престъпления срещу човечеството, по международно право спокойно би следвало да се връщаме поне до 1945-та година, когато трябва да са подписани по-основните съглашения, а дори и преди това май може - там нацизъм, фашизъм и подобни... Така че въпросът със списъците си стои, предвид че е същото и за всякакви там военни и масови престъпления срещу цивилни граждани и така нататък... А има много извъшени от онова време до сега, за които може да се поискат обезщетения ако се направи официално разследване.) За момента 123 държави в света са ратифицирали съда. Останалите 72 (между които основни и големи играчи като САЩ, Русия, Китай, Ватикана и Израел) или не са го направили, или са се оттеглили в последствие. Има много противоречия относно работата на ICC... Едно, че не е приет масово, допълнително, че се оказва натиск, заплахи и санкции върху негови служители. Не му дават да се занимава с разследване на престъпления, извършени от граждани на определени страни... (когато въпросните престъпления са извършени на територия, която е под юрисдикцията на съда). Edited June 1 by instinct Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted June 1 Share Posted June 1 On 5/30/2024 at 10:24 PM, gado said: руските македонци ... руската македония Полските македонци и полската Македония. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted June 1 Share Posted June 1 https://nova.bg/news/view/2024/06/01/457810/главчев-започва-разчистването-на-терена-където-ще-бъде-националната-детска-болница/ По тая тема още не сте плюли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted June 1 Share Posted June 1 https://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-e-vzelo-reshenieto-za-chastnata-detska-bolnitsa-bez-debat-news358761.html Малко предистория на твоята новина. Първо, не им минава номера на служебното правителство( ГЕРБ ) и айде предизборно да обещаем нещо,което 15 години не сме направили.... и няма и да направим...но ся давай кофи с обещания :). Chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 1 Share Posted June 1 4 hours ago, gadniqt said: айде предизборно да обещаем нещо,което 15 години не сме направили.... и няма и да направим...но ся давай кофи с обещания Същото като с Шенген... Уж една сграда имаше за измазване Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted June 8 Share Posted June 8 Нека по-добрите победят Успех! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted June 9 Share Posted June 9 Има ли добри? Ходих одеве да гласувам… тъжна картинка в секциите. На един бял се падаха по 3-4 мангала. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 9 Share Posted June 9 Ако и на тия избори се окаже, че съм гласувал за Бойко - спирам да гласувам! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 9 Share Posted June 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 9 Share Posted June 9 Като взимах детето от екскурзията, отидох да гласувам. Към 4 нямаше 20% активност в нашата секция. После разтягаме лукуми кой какъв бил, ама никой не ходи да избере друг Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted June 9 Share Posted June 9 Мога да предположа защо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted June 9 Share Posted June 9 Аз последните години все си гласувам на село по настоящ адрес, щото е по-спокойно и не се чака. Днес като отидохме с жената към 15.30ч. трябваше да хлопна по-силно вратата, щото цялата комисия бяха изпозадрямали. Като прелистваше лелята списъка докато ми намери името гледах, че има по 2-3 подписа на страница макс. Та смятай, щом и бабичките даже не си бяха направили труда да идат да гласуват, дето по принцип им е част от социалната програма. Аз им ударих едно "Не подкрепям никой" и 'бал съм ги све... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 9 Share Posted June 9 Избрал си мъдрото решение, от теб да зависи... абсолютно нищо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted June 9 Share Posted June 9 Оспорвани резултати! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted June 9 Share Posted June 9 22 minutes ago, plameni said: Избрал си мъдрото решение, от теб да зависи... абсолютно нищо. А какво ще кажеш за нашия изборен кодекс, в него има следната добра практика: Чл. 20. (1) Заседанията на избирателните комисии са законни, когато на тях присъстват повече от половината от членовете им. (2) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Избирателните комисии се произнасят с решения, които се приемат с мнозинство две трети от присъстващите членове и се подписват от председателя и секретаря. Когато за приемане на решение липсва необходимото мнозинство, се смята, че е налице решение за отхвърляне, което подлежи на обжалване по реда на този кодекс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 9 Share Posted June 9 Какво общо има личната воля на избирателя, с правилата за взимане на решения на избирателните комисии? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted June 9 Share Posted June 9 Нищо общо няма... Значи всичко е наред. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 9 Share Posted June 9 Не разбирам целта на въпроса. Изборният кодекс е от 2011-а, а изменението от 2013-а. Ако нещо не е наред в тези две алинеи, за 10 (десет) години все някой компетентен юрист щеше да повдигне темата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted June 9 Share Posted June 9 1 hour ago, plameni said: Избрал си мъдрото решение, от теб да зависи... абсолютно нищо. Избрал съм какво съм решил. Към днешна дата абсолютно никой от предоставеното ни фрийкшоу не заслужава гласа ми, така че от мен толкоз. Както се казваше, мразя всички ви еднакво Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 9 Share Posted June 9 (edited) 58 minutes ago, deus_pld said: Избрал съм какво съм решил. Към днешна дата абсолютно никой от предоставеното ни фрийкшоу не заслужава гласа ми, така че от мен толкоз. Както се казваше, мразя всички ви еднакво Изобщо не се шегувах, като казах, че решението е мъдро. Този вот се брои за действителен и така намалява тежестта на купения и корпоративен вот и толкоз. Важен е само за избирателната активност и нищо друго. Ако с тази си омраза, беше решил да подкрепиш нещо маргинално и се окаже, че твоят глас е решаващият да се премине 4%-ната бариера за влизане... Можеше и да е по-зле. Edited June 9 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted June 9 Share Posted June 9 (edited) . Edited June 9 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 9 Share Posted June 9 8 hours ago, Antares said: Ако и на тия избори се окаже, че съм гласувал за Бойко - спирам да гласувам! Ами, всяко неизлизане до урните подкрепя победителя на изборите. Поне като си пускаш гласа се опитваш да избереш друг (ако победителя и твоя избор са различни хора). Иначе седиш и чакаш нещо да се случи. Щом толкова пъти вече се избира Борисов от гласуващи и негласуващи, значи народът него си иска наистина. Явно повечето хора са живяли добре през изминалите години, в които ГЕРБ имаха мнозинство в парламента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 10 Share Posted June 10 4 hours ago, w00x said: Явно повечето хора са живяли добре през изминалите години, в които ГЕРБ имаха мнозинство в парламента. Това не е единственото обяснение на феномена. Има и други. Един възможен вариант е: някои толкова са се зомбирали, че направо са загубили връзка с реалността. Възможен вариант също така е и Стокхолмски синдром. И това не е уникален феномен. Например все още има доста загубени индивиди, които са убедени, че по времето на социализЪма се е живяло по-добре. Disclaimer: Всякакви прилики с лица и събития са напълно случайни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts