Dunc Posted April 28 Share Posted April 28 От ДПС- там имат дълга приемствена линия още от Ахмед Доган. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 28 Share Posted April 28 6 hours ago, ARPAnet said: Който купува холандското днес. Холандското което се купува е с по-ниска себестойност… Като цяло над 80% от месото (свинско, телешко, агнешко) в България е внос. Именно защото е по-евтино. Ако се вдигне нашето производство и се търси реализация на българския пазар, цената на месото ще се повиши. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted April 28 Share Posted April 28 12 hours ago, w00x said: Притеснителното според мен е : Как ще се замести тази надценена храна. Вярно е, че сега се изхвърля доста, но не толкова, колкото ще излезе от пазара ако се затворят толкова много ферми. Именно... Аз за това и говорех толкова. Ако беше само за Холандия - да се оправят. Но, става въпрос за храната на Европа (тоест - за нашата храна). Тия холандци се оказва, че са ОГРОМНИ в производството и износа на земеделска продукция, месо и оранжерийни продукти (втори в света след САЩ по земеделска). Netherlands is the second-largest exporter of agricultural products - Washington Post "The Netherlands produces 4 million cows, 13 million pigs and 104 million chickens annually and is Europe’s biggest meat exporter. But it also provides vegetables to much of Western Europe. The country has nearly 24,000 acres — almost twice the size of Manhattan — of crops growing in greenhouses. These greenhouses, with less fertilizer and water, can grow in a single acre what would take 10 acres of traditional dirt farming to achieve." Абсолютно не може да се поправи загубата на такъв мащаб, според мен. Особено като на готовите обучени, знаещи потомствени фермери, им забраняват да си преместят другаде дейността. И даже и в останалите страни в ЕС, вместо да компенсират с увеличаване, също им намалят производството. Epic Fail е това ако не го спрат навреме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) 14 hours ago, chasti said: https://www.vesti.bg/bulgaria/dimityr-glavchev-se-e-otkazal-ot-zaplatata-si-na-vynshen-ministyr-6197374 От коя партия са достойните хора? Жълти стотинки... Ти по-добре кажи за другото. Дерогация за руски петрол няма, от 20 дена и правителство (уж) на ПП няма, а пък левчето на Делян Фактурата и него все още го няма. Даже напротив - горивата вървят нагоре. Т'ва с'я достойно ли е? А пък това, което правят магистралите Му (Единственият и Неповторим), точно преди изборите - изобщо не е православно. Edited April 29 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted April 29 Share Posted April 29 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted April 29 Share Posted April 29 16 hours ago, Mockingbird said: Холандското което се купува е с по-ниска себестойност… Като цяло над 80% от месото (свинско, телешко, агнешко) в България е внос. Именно защото е по-евтино. Ако се вдигне нашето производство и се търси реализация на българския пазар, цената на месото ще се повиши. Мдам, честно казано си мислех по-скоро да го експортират към Германия и т.н, а не да растат само на локалният пазар. Но да, повишаването на цените като цяло би било очаквано и заради разликите в субсидиите за които нашите производители говорят от толкова време. Това е интересно, че внасяме дори месото в такива количества. Тук магазините бяха задължени да предлагат чешки продукти .. не помня колко беше, 25% или нещо подобно .. Но без да съм правил проучване, чувството ми е, че голяма част от месото което купувам е чешко (слагат флагче ). Агнешкото би било изключението, но то не е толкова популярно тук, та обикновено това което купувам е импорт от Ирландия заради липсата на избор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted April 30 Share Posted April 30 Цанов прави реклама на дпс: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 15 Share Posted May 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted May 15 Share Posted May 15 Което е така, така е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted May 15 Share Posted May 15 (edited) Тука няма джипки и Шкодички https://www.flagman.bg/article/248918 Edited May 15 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 16 Share Posted May 16 Като го гледам как се е натъпкал завалията в тая Шкода, скоро ще се върне пак в Джипката. Милия. Ще си прищипе някой нерв... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted May 16 Share Posted May 16 (edited) На Киро въздухара му излязъл въздуха, утрепали 2ма човека Edited May 16 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) https://www.vesti.bg/bulgaria/kiril-petkov-izpolzvam-ohrana-ot-nso-zaradi-zaplaha-za-zhivota-mi-6198881 K.T. Така се е конферентирал, че 40 минути не забелязва, че се движат със 160 вместо с 90! Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината. По време на инцидента седях на задната седалка от дясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал катастрофа през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил”. Ужас - лъжа след лъжа. През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал” за каквото и да било. K.T. Edited May 18 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 18 Share Posted May 18 40 минути ли са се движили със 160? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted May 21 Share Posted May 21 На ПППП им трябвало кеш за изборите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 21 Share Posted May 21 Герб бяха злета, Копейкин му говори Москва, Путин е виновен за лунното затъмнение на Марс....ама тия Кирчо и Кокорчо.... кой недъг гласува за тях, това се питам аз.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted May 22 Share Posted May 22 Кеш им трябвало за да си финансират кампанията В кои махали не казват. И това всичкото, за да може цялата посочена сган да е на 10% зад Герб / СДС Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted May 22 Share Posted May 22 (edited) Най- сигурно заа никого не гласувайте и ще продължават ГЕРБ и ДПС да управляват още 15 години, а като измрат двете свини, техните места ще заемат синовете и дъщерите им. Пък кога ще ги стигнем европейците и кога правова държава- никога. Edited May 22 by Dunc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 22 Share Posted May 22 То май е по-добре за Възраждане да се гласува, отколкото за никого. Поне като влезнат в парламента ще им лъснат белите гащи и ще избягат с подвита опашка, както направиха АТАКА и ИТН, когато бяха поставени в същата ситуация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 22 Share Posted May 22 16 hours ago, vinyl_master said: Герб бяха злета, Копейкин му говори Москва, Путин е виновен за лунното затъмнение на Марс....ама тия Кирчо и Кокорчо.... кой недъг гласува за тях, това се питам аз.... Аз гласувам за тях ;). По - точно за. ДСБ, но ме улесниха много с това, че са коалиция. Само не разбрах какво точно е престъплението от изтеклите записи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted May 22 Share Posted May 22 Сега може за Дубай да гласувате! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted May 22 Share Posted May 22 10 hours ago, Dunc said: Най- сигурно заа никого не гласувайте... И какво ще стане ако никой не гласува...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted May 22 Share Posted May 22 Още от същото ли или не знам и аз де да знам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 23 Share Posted May 23 Не знам, аз от следващите избори почвам да гласувам за дребни, нищожни партийки. Просто за да гласувам. ДБ за мен изгубиха почти всякакво доверие след цирка, който изиграха на Васил Тодев и малоумните включвания на някакъв надъхан идиот в редиците им, който се опитваше да ни убеди, че хората, които са гласували без преференция, всъщност съзнателно гласували за първия в преференциите и нямало нужда да се уважи преференциалния вот, който Васко беше спечелил в района си. Отделно да базираш цялата си предизборна агитация и лозгунги на "да свалим Баце" и после да се гушнеш с Баце. Мисля, че ще ме е по-малко срам от себе си ако гласувам за Възраждане, отколкото ако гласувам за "добрите", само за да ги гледам как малко по малко стават герб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted May 23 Share Posted May 23 Съдейки по себе си, след целия спектакъл, който гербавите изнасят от няколко месеца насам, реално постигнаха целта си: аз като избирател за първи път съм разколебан. За първи път от 20 години насам, откакто имам право на глас, не знам и не съм сигурен за кой да гласувам и дали въобще да гласувам. Просто абсолюто не виждам никой, на когото да дам гласа си с убеденост, че го заслужава, а не просто на принципа "по-малкото зло", или "само за да не е ГЕРБ или ДПС". Но това което наистина ме изумява е тоталната неадекватност на пп-тата. След толкова лайна, които се намятаха по тях, след толкова помиярщина, тия пичове в момента трябваше да са впрегнали 200% от ресурса и да са нон-стоп на амбразурата, да си изтъркат обувките от обикаляне по села, по паланки, от човек на човек да обясняват на всеки един поединично ако трябва, че трябва да гласуват. Дори и да не е непременно за тях- просто да гласуват. Това им е единствения шанс да не потънат в небитието. Вместо това те правят поредна супер вяла кампания, сякаш не им се занимава просто... Някой пост във фейсбук, тук-там някое интервю и туй то. Изглеждат точно като някакъв проскубан бит помияр: всеки който мине ги рита, а те стоят свити в ъгъла и скимтят тихо, разчитайки, че ще си върнат доверието като го играят жертва. Емм няма да им се получат нещата така. Хората искат да видят лидер с морал и принципи, а не гомньовци без топки. И направо умирам от яд, като ги гледам какви са скопени, щото няколко пъти съм гласувал с увереност за тях и продължавам (донякъде) да им имам вяра. Поне мисля, че най-важното им стана ясно на кирчовците, макар и по трудния начин: който се е съешил веднъж със свинете и тиквите, без значение от какви подбуди и под какъв предтекст, рано или късно бива изритан като евтина курва обратно на улицата... Няма прошка там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts