Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

Абе, дорде бистрим международното положение - нещо за промените в конституцията на Пеевски? Нали уж ДБ щяха да спират мутрите?

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 hour ago, Antares said:

Абе, дорде бистрим международното положение - нещо за промените в конституцията на Пеевски? Нали уж ДБ щяха да спират мутрите?

Правиш твърдение маскирано като въпрос - кои ТОЧНО промени са на Пеевски?

А за кой ще гласувате на изборите за Кмет ? Аз май ще хвърлям за Старибратов. Ама надали ще му се получат нещата. Пловдив си е гербаджийски град от край време. 

Ами в Пловдив да гласуваш за ГЕРБ -кмет, не виждам логика,за 12г. пълен батак стана градът. Тоя Тракииският  като гледам, май ще спечели, за жалост.  Старибратов ми се вижда логичен избор, иначе няма логика от някой 3 мандата да си недоволен и да си го избереш 4-ти, за кмет. Тракииският са доволни от него, но все пак ако стане кмет, пак ГЕРБ ще му дърпат конците(а те си ги знаем, колко свършиха в градът), че вече ще играят много пари, а не като районен с жълти стотинки. Та дано стане Старибратов, поне да се даде шанс на нещо различно(не че вярвам, че ще станат чудеса и с него де :))

П.П. Аз не го знам Костадин Димитров какво чак толкова са доволин в Тракия от него,то просто другите са трагедия и не са вдигнали грам летвата :) . Доколкото съм говорил с разни ГЕРБ-аджии,които го познават, е от малкото читави тяхни в градът.

Edited by gadniqt

От какво по-точно са толкова доволни в Тракия? Кварталът става все по-застроен и ще става все по-зле.

Централен също е батак. А кметът в Южен през последните 4 години е едно тотално г*мно, без извинение.

image.png

Още си чакам тука за тая жалба. 4 години не могат да разграфят общинските абонаментни паркоместа. Сложиха скобите, изтече един договор, започна втори - местата още не са разчертани и номерирани. :D 

И да ви кажа нещо интересно във връзка с абонаментните паркоместа на общината, ако не сте знаели до момента.

Във връзка със спирането на платени парко места (частни (не служебни) със скоба) в гр. Пловдив (може и в другите градове да е така, нямам идея).
Към този момент, никой не може да глоби този, който е паркирал на мястото ви. Нито могат да го вдигнат, нито могат да му наложат глоба, нищо. НИ - ЩО.

Паркиране и Репатриране казват, че това не е тяхна работа, да се обадя на полицията.

Полицията (МВР/КАТ) казват, че това не е тяхна работа освен ако няма нарушение на ЗДДП. Да се обадя на общинска полиция.

Общинска полиция ми казаха искрено, че няма какво да му направят в момента, защото не са оправени нормативните уредби и те не знаят към кой да пуснат наказанието и как да си оформят документацията.. Чакали да минат решенията на някое общинско събрание между останалите разпоредби, но вече година и половина чакали и надали скоро щяло да стане..

@w00x    и аз оня ден си говорих с един познат "тракиец",какво толкова са доволни от кмета им. Той не се сети за нещо конкретно, май просто хората го виждат сред тях в парковете и това си им харесва. Иначе Тракия върви бързо по стълките на Кичука от към застрояване,даже ще ни надминат, но поне имат големи булеварди, та за сега са по-добре.

Иначе отностно жалбите където си коментирал, аз в Кичука съм пускал поне 4-5 жалби/сигнали през тяхната форма в сайта и да ти кажа съм приятно учуден,веднага получавам отговор с входящ номер,че жалбата ми е входирана и проблема в близко бъдеще е решен(повечето са некачествени ремонти и дупки). Даже са ми звъняли разни хора от администрацията в Южен и сме говорили за конкретните проблеми. Та кмета ни е капут, но администрацията за мен е адекватна.

Edited by gadniqt

Има 1 голям булевард. Буквално. :D Основно с кръгови кръстовища. По който от край до край е паркирано. Ако се засили трафика, тия коли трябва да изчезнат от там и да влезнат по междублоковите, където няма място за паркиране.

Само да пуснат тоя комплекс с 2000 апартамента, ще видите какво ще стане с булеварда и паркирането в Тракия.

Аз като бивш тракиец, мога да кажа, че колкото пъти отида там, все по-зле изглежда :)

За 20 години 1 булевард не са преасфалтирали. До Декатлон е много зле, същото е и до хлебозавода. 
Единственото добро нещо за толкова години е, че свързаха А12 със бул. Санкт Петербург. А да и че осветиха Лаута, преди беше доста криминално минаването през нощта. 

Баси, на мен като чуждоземец, който чат-пат посещава Пловдив през някоя и друга година, града ми изглежда доста добре, ама това е сигурно защото нямам време да се сблъсквам с дребните проблеми. :)

53 minutes ago, Godfather said:

Баси, на мен като чуждоземец, който чат-пат посещава Пловдив през някоя и друга година, града ми изглежда доста добре, ама това е сигурно защото нямам време да се сблъсквам с дребните проблеми. :)

Не, просто не си прекалено зает с мрънкане и самосъжаляване, за да видиш, че наистина се подобряват неща. 

1 hour ago, Godfather said:

Това е шега, нали? Я не се бях прибирал 7 години.. Като видях какво е станало около нас (Лаута) и малко си повърнах в устата. В 12 на обяд в работен ден задръствания... В Тракия няма място за паркиране. Нашите гледам си плащат за няква скоба за 1 място... Което ако помня правилно документите им се полага :D. Верно ли Томов е без акт 16 още? Оти хора си живеят там. А като пуснат малкото село до Акваленд в употреба и не ми се мисли какво ще стане. 

33 minutes ago, Antares said:

Не, просто не си прекалено зает с мрънкане и самосъжаляване, за да видиш, че наистина се подобряват неща. 

Къде се подобряват нещата? Че то вече е невъзможно да ходиш пеш без да си гледаш в краката и да изчисляваш хода си 4 стъпки напред. Иначе рискуваш да забиеш нос в земята. Изключение са Главната, Градината, Кап. Райчо и още няколко улици около центъра. Да не говорим, че целият град свети в бяло като работно хале.

Edited by w00x

1 hour ago, DON_CHEFO said:

Това е шега, нали? Я не се бях прибирал 7 години.. Като видях какво е станало около нас (Лаута) и малко си повърнах в устата. В 12 на обяд в работен ден задръствания... В Тракия няма място за паркиране. Нашите гледам си плащат за няква скоба за 1 място... Което ако помня правилно документите им се полага :D. Верно ли Томов е без акт 16 още? Оти хора си живеят там. А като пуснат малкото село до Акваленд в употреба и не ми се мисли какво ще стане. 

Изобщо не е шега. Ти на това в Пловдив ако му казваш задръствания, явно трябва да живееш някъде на село. В сравнение с това, което е тук, пловдивските задръствания ми се видяха като разходка в парка. :lol:

Той вероятно сравнява със същия район преди 7 години, а не с Чикаго и Ванкувър.
Което само по себе си показва, че нещата стават по-зле, а не по-добре.

И точно с трафика, започнат ли да стават нещата по-зле, много бързо стават още по-зле, и още по-зле, и е трудно да станат по-добре в кратки срокове.

Тракийския кмет не е случайна номинация - той е във всички игри със 'реституиране' на общински имоти неактувани като общински. Големи пари играят там. 
А от него са доволни само работещите по държавната администрация - партийни гербери.
Всички нови мастодонти от по 1000+ апартамента са в директно нарушение на нормативната уредба за проценти зелени площи от парцела . Това са много бетонни кутийки построени и продадени вместо зелената площ дето не носи пари.
От стотици 'бомбардирани' улици и тротоари са оправени няколко - и навсякъде статии и снимчици. Разходете се пеша из Тракия - мръсотия, дупки по тротоари и улици.

Ако този стане кмет - пловдивчани си го заслужават. Като не се интересуваш кой ще те управлява - ще живееш като говедо в метър лайна.

Edited by dubo

3 hours ago, Godfather said:

Изобщо не е шега. Ти на това в Пловдив ако му казваш задръствания, явно трябва да живееш някъде на село. В сравнение с това, което е тук, пловдивските задръствания ми се видяха като разходка в парка. :lol:

За съжаление и аз знам какво е задръстване като вдигнаха мостовете за богаташите с лодките, а аз се жених дейба. Майкооо да се изплюя намаше къде на пътя да падне. Или даунтаун - летището със средна скорост 5 км в час... Нищо не бие Лос Анджелис и Ню Йорк обаче... Аз там ще се застрелям на втория ден. Града отива много на зле с всички тия нови блокове. Да сме живи да си говорим. 

3 hours ago, w00x said:

Той вероятно сравнява със същия район преди 7 години, а не с Чикаго и Ванкувър.
Което само по себе си показва, че нещата стават по-зле, а не по-добре.

И точно с трафика, започнат ли да стават нещата по-зле, много бързо стават още по-зле, и още по-зле, и е трудно да станат по-добре в кратки срокове.

Точно 

4 hours ago, DON_CHEFO said:

Нищо не бие Лос Анджелис и Ню Йорк обаче...

Тук се бъркаш, ние ги бием (имаше някъде статии по въпроса). И не щото сме толкова гоУеми, напротив - просто сме толкова сгъчкани и с толкова тесни мостове (и без 15-лентовите магистрали на ЛА), че най-лекото нарушаване на трафика еВава ситуацията на макс, като тук дори не говорим за сериозна катастрофа - тогава абсолютно всичко спира. Когато ходя да водя лекции, трябва да пресичам океана по един безалтернативен мост, по който минава магистрала само с три ленти в едната посока. Стане ли катастрофа на моста в час пик - няма мърдане. Винаги гледам Гугъл преди да тръгна и в такъв случай пускам съобщение на студентите - пичове и пички, забравете да се дотътря до кампуса, лекцията тази вечер е по Зуум.  :lol:

15 hours ago, kotora said:

А за кой ще гласувате на изборите за Кмет ? Аз май ще хвърлям за Старибратов. Ама надали ще му се получат нещата.

И аз ще съм така. Искаше ми се да е Манол Пейков кандидата, но... За съжаление няма да мога да гласувам за общи съвет, а там е доста важно. Само на балотаж ще мога.

11 hours ago, DON_CHEFO said:

Преди няколко години града беше много по - подреден. Ти хвана момента когато вече здравко димитров се беше развихрил. До преди него беше значително по - добре. Селото до Акваленд е малко. Не си видял какво застрояват по - надолу по булеварда в близост до пощата.

10 hours ago, Godfather said:

В последната година и нещо се затвориха много и ключови булеварди едновременно. Отделно и доста улици които водят към тях. Положението в Пловдив в момента е трагично.

12 hours ago, Godfather said:

Изглеждаше по - добре наистина. От както е това недоразумение здравко димитров, всичко тръгна надолу. Всеки път като се прибирам се ядосвам все повече.

Интересно е, че и Старибратов и Дино (Костадин Димитров) са ми преподавали, съвсем различни неща, даже и за кратък период 99-2000 - едновременно. Бях разпитал един от треньорите, с който съм по-близък в клуба на Димитров по Таекуондо и доколкото разбрах - има бизнес за събиране на заеми. Иначе личните ми впечатления от него като човек (Дино) са положителни и го уважавам. Като политик не мога да кажа, не живея вече в Тракия.

Старибратов не ми помогна особено да разбера математиката, ама не бих обвинил него, а себе си. В онзи период сам си бях повярвал, че не я разбирам, та не знам дали някой можеше да ми я обясни. Повечето ми съученици доста го харесваха. Аз се бях научил да имитирам гласа му 1:1 и нерядко съм стряскал съучениците си :lol: Мисля си, че Манол Пейков щеше да е по-добър избор за кмет и той можеше да спечели. Старибратов - не мисля, че може да спечели.

Иначе, понеже по адрес не се водя вече в Пловдив - нямам никакви съмнения за кой селски кмет ще гласувам :lol: Там поне лесно можеш да разбереш кой кмет върши работа и кой само пълни гушата.

Edited by Antares

41 minutes ago, netrootbg said:

...Преди няколко години града беше много по - подреден. Ти хвана момента когато вече здравко димитров се беше развихрил. До преди него беше значително по - добре. Селото до Акваленд е малко. Не си видял какво застрояват по - надолу по булеварда в близост до пощата......

На един 'social event' човек от екипа на Здравко Димитров пийна на гладно и му дойде музата на откровенията.

Схемата на Здравко Димитров е теглене на заеми, големи заеми дето ще се връщат десетилетия напред. 

Интересно колко по-зле от Тотев можело да стане :)
Димитров веднъж взима заема на доста неизгодни условия - над 3 пъти по-голяма лихва от най-доброто предложение. Така си прибира комисионна за заема.

После 'неговите' фирми получават ОП за усвояване на парите от заема и пак се отчитат предимно на него.

:) ЗАЩО Боеко му поиска оставката - наклепаха Димитров, че не се е отчел з всички пари на Бабаитко и айде ' дай си оставката'.

Та развихрянето е резултат от 'откритието' - че дори да няма пари и "София" да не дава пари от нац.бюджет - Можело да се тегли яко заеми и тези заеми да се правят лесни, скъпи , безмислени ремонти.

Edited by dubo