Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

12 minutes ago, w00x said:

А не е ли по-логично просто да разкараме радикалистите, които смятат, че с бомби и ножове се решава всичко? :D 

Сполай ти... Да видим как. На вечеря ли ще ги поканиш да им обясниш? 

Ако беше моя отговорност, щях да намеря начин.

А и те имат склонност да са много гласни по социални мрежи, та не би било особено трудно да се идентифицират. “БоНба” за тия дето пораждат омраза, пък после ще се борим с проблема, ако все още го има.

25 minutes ago, w00x said:

Ако беше моя отговорност, щях да намеря начин.

А и те имат склонност да са много гласни по социални мрежи, та не би било особено трудно да се идентифицират. “БоНба” за тия дето пораждат омраза, пък после ще се борим с проблема, ако все още го има.

Погрешно предполагаш, че го правят съзнателно или осъзнато изобщо.
Пълно е с хора, които живеят като плъхове, имат морал на плъхове и се размножават като плъхове.

Досега единственото , което е работило е - премахването на условията за образуване на плесен, а не борба с плесента.

Живеещите като плъхове не са проблем. Те си църкат в уюта на собствения си дом и дотам.

Проблем са тези, които трупат съмишленици и променят вижданията на хора без виждания.

Докато се бориш с последствията, а не с причините - просто си като Дон Кихот.
Пропагандистите не са причина, те са странично обстоятелство.

Аз не говоря за пропагандисти, а за радикалисти.

Повечето радикалисти са такива или защото някой ги е научил на омраза, или защото през годините са трупали омраза с грешна насоченост.

Причината за първите са вторите. Причината за вторите може да е всякаква и често е на психологична основа.

Да мразиш някой само и единствено, защото е с друг цвят на кожата (например), а не заради участието му в обществото и лично към теб, за мен е психично заболяване.

И цялата тая сган, барабар с многополовите извращения как участват в обществото и лично към мен? Те си мислят, че правят много за обществото и са от добрите. Аз пък точно обратното. Кой е прав? 
Недей така прибързано поставяй диагнози за психични заболявания.

П.С. Доста се чудех дали да споделя, но ме викат от училището на дъщеря ми, затова че в час по физическо ударила с топка нейн съученик при игра на народна топка!!!!???
Майката била възмутена, това било игра, трябвало да я възпитавам да се забавлява, а не да печели и прочие глупости. Любезно обясних на класната, директорката и въпросната майка, да се ебат в гъза.

Та и таз твоя мантра, да не се обръща внимание нещо издиша в случая……

Edited by XMD

6 hours ago, evropata said:

Ще ме прощаваш, но през тази граница - Египет - Газа не могат да минават никакви стоки само хора. Карго и прочее минават през Израел, та де-факто евреите си контролират и онази граница.
Никъде не съм писал, че Газа е все още окупирана от Израел. 
Но това не означава че жителите на Ивицата са "свободни".
Ограничението в това колко мога да влизат в морето за какво го борим?
Всичката или огромната част от електроенергията от кого се контролира?
Виж, отново ще кажа ХАМАС са терористи и осъждам всичките им действия, но защо не разбирате, че в ситуацията на Палестинците е нормално да се радикализират и да гласуват за подобни на ХАМАС.

Смея да твърдя, че и в Израел е същото, масово се гласува за крайно-десни партии, който не искат и да чуят за това да има две държави - за тях е или Израел или нищо. Същото е и в Палестина.
Та няма никаква разлика.
И искате да ми кажете, че Израел никога, ама никога за 60 години не са убивали жени и деца араби?!?
Хайде моля.
И да, абсолютно не е изненада нито тероризма, нито ответната реакция.
Това там е буре с барут. И ще продължава да се случва много дълго време.

И сравнението с нашето "робство" тук и онова там е меко казано абсурдна. Даже не искам да започвам защо.

Ти нали знаеш, че самите палестинци, PA, подкрепят тази блокада на Хамас? :) Египет също я подкрепя, заради това и си затварят постоянно границата. 

И не е като да не е имало опити да се отвори египетската граница още, но Хамас трябваше да предадат част от контрола. 

Същото в крайна сметка е валидно и за морето. Сори но когато си избереш тер. организация да ти води държавата, вероятно ще бъдеш третиран като терорист. 

А за тока - в Газа си имат и електроцентрала всъщност. 

Но ако проблема беше всъщност в Израел - палестинците щяха да са се разбрали отдавна с Египет. Но поради някаква причина и Египет стоят далеч, и постоянно затварят границата. Може да погледнеш и как изглежда границата и как самите египтяни я подсилиха след изтеглянето на Израел. 

Та в такъв смисъл, вместо да кажат мерси на Израел, че ги държи живи, те буквално хапят ръката която ги храни. Та нека сега почакат на арабите и ко да се погрижат за тях. 

М/у другото, нали не забравяш как започва конфликта и кой започва първата война и не само нея ? Те и тогава ли си бяха радикализирани ? 

6 hours ago, evropata said:

Та няма никаква разлика.
И искате да ми кажете, че Израел никога, ама никога за 60 години не са убивали жени и деца араби?!?

Ти сериозно ли не правиш разликата? 

7 minutes ago, XMD said:

И цялата тая сган, барабар с многополовите извращения как участват в обществото и лично към мен? Те си мислят, че правят много за обществото и са от добрите. Аз пък точно обратното. Кой е прав? 

Ако си плащат данъците, изпълняват си задълженията, не убиват и т.н.. -> как са лоши ? Или как ти си по-добър от тях? 

Edited by ARPAnet

7 minutes ago, ARPAnet said:

Ако си плащат данъците, изпълняват си задълженията, не убиват и т.н.. -> как са лоши ? Или как ти си по-добър от тях? 

Ти кои имаш в предвид? Многополовите извращения или сганта? 
Че за вторите, каквото и да правят ВИНАГИ ще бъда по-добър от тях, по простата причина, че НИКОГА И НИКОЙ не може да ме накара да хвърлям бомби, убивам хора в името на личност, религия, кауза и т.н.  А сганта са като барут. Палят и от най-малкото.

55 minutes ago, XMD said:

П.С. Доста се чудех дали да споделя, но ме викат от училището на дъщеря ми, затова че в час по физическо ударила с топка нейн съученик при игра на народна топка!!!!???
Майката била възмутена, това било игра, трябвало да я възпитавам да се забавлява, а не да печели и прочие глупости. Любезно обясних на класната, директорката и въпросната майка, да се ебат в гъза.

Та и таз твоя мантра, да не се обръща внимание нещо издиша в случая……

Тази генерализация сама по себе си само доказва написаното от мен.
И да, сляпата омраза е психично заболяване по много параграфи.

Неумението да се разграничи добро от лошо също е психично заболяване.

Ти не умееш да разграничиш дете на 10 години в арабския свят, което си гони топката по улицата, от баща му, който си слага жилетката с експлозив и се качва в колата. За теб и двамата са "сган".

Ако умееше, нямаше да водим тази дискусия.

Каква дискриминация има в този твой пример?

Дори да имаше, примерът ти само показва как изобщо не си разбрал какво имам предвид като казвам "да не се обръща внимание". Нищо че го обясних едно минимум 40 пъти. 40 пъти стигат.

Edited by w00x

31 minutes ago, XMD said:

Ти кои имаш в предвид? Многополовите извращения или сганта? 
Че за вторите, каквото и да правят ВИНАГИ ще бъда по-добър от тях, по простата причина, че НИКОГА И НИКОЙ не може да ме накара да хвърлям бомби, убивам хора в името на личност, религия, кауза и т.н.  А сганта са като барут. Палят и от най-малкото.

47 minutes ago, ARPAnet said:

Ако си плащат данъците, изпълняват си задълженията, не убиват и т.н..

Няма значение, ако са просто нормални хора. 

18 minutes ago, w00x said:

Ти не умееш да разграничиш дете на 10 години в арабския свят, което си гони топката по улицата, от баща му, който си слага жилетката с експлозив и се качва в колата. За теб и двамата са "сган".

А ти не можеш да проумееш, че 10 годишното дете в арабския свят, гонещо топка, ще последва баща си и ще си сложи жилетката с експлозив… 

18 minutes ago, ARPAnet said:

Няма значение, ако са просто нормални хора. 

Е тва е оксиморон, многополовите и различните да бъдат нормални хора!

Just now, XMD said:

А ти не можеш да проумееш, че 10 годишното дете в арабския свят, гонещо топка, ще последва баща си и ще си сложи жилетката с експлозив… 

Няма как да проумея нещо, което не е така.

Ако това 10 годишно дете бъде сложено в социална среда с различни религиозни виждания и битие, където да води нормален живот и да е пълноправен член на обществото, без да му се насажда постоянно омраза към въображаем враг, пак ли ще сложи жилетка с експлозив?

При 100% от децата ли се наблюдава слагането на жилетка с напредване на възрастта?
При 100% от възрастните ли се наблюдава слагането на жилетка?

19 minutes ago, w00x said:

Ако това 10 годишно дете бъде сложено в социална среда с различни религиозни виждания и битие, където да води нормален живот и да е пълноправен член на обществото, без да му се насажда постоянно омраза към въображаем враг, пак ли ще сложи жилетка с експлозив?

При 100% от децата ли се наблюдава слагането на жилетка с напредване на възрастта?

Като Джоркаевите в Бостън ли? Само немска баня за тая измет гнасна, долна, миризлива. 

В момента по нищо не се различавате от хората, срещу които сте се обявили. Единствено по географско местоположение и раса. Останалото е 1:1.
Даже сте по-зле от тях, защото онези действат активно, а вие само си лаладжийствате. Диванни радикали. :D 

14 minutes ago, w00x said:

Искаш да извадиш детето от естествената му среда и религиозни  виждания ли? 
Сам си отговаряш на въпроса. В нормална среда детето едва ли ще сложи жилетката с експлозиви.
Само, че там няма нормална среда и всякакви по-нататъшни разсъждения са излишни. По-нагоре се спомена за борба с първопричината или с последствията. Виж първо първопричината и тогава  изказвай подобни тези. 
Циганина си е циганин, арабинът терорист, индийци, китайци и негри са същата паплач. 1-2 % отклонение, които са нормални хора няма как да промени ситуацията. И когато европейските  и американските нации почнат да правят постоянно атентати и зверства и издевателства в достатъчен процент, че да бъдат съпоставими, тогава можем да им направим сравнение, кой какъв е. 
Дотогава споменатите по-горе са паплач и сган, страни от трети свят, арабски свят и т.н.  Като са толкова хубави и готини що не си живеят що годе нормално, както в Германия, Франция, Канада, Белгия и прочие.
Ама не, само войни и конфликти в изобилие при тях. Явно матр’яла е различен. 

Не. Искам да ти покажа, че детето само по себе си не е терорист, като какъвто го третираш, единствено защото живее на определена територия или е с определен цвят на кожата.

Ами, аз съм си отговорил и преди да задам въпроса. Сега и ти ми отговаряш. И въпреки този ти отговор, за теб това дете е "сган" и потенциален радикален ислямист. Поне така написа 2 мнения по-нагоре.

Първопричината за кое? За радикализма? Голяма част от причината са хората, които създават радикалите. Омразата, която се насажда към други религии и която по нищо не се различава от тази демонстрирана от теб и чефо с последните няколко коментара. Просто безпричинна омраза на база генерализации и стереотипи.

Ами, не. Циганинът не си е циганин. Другите също не са си **. Нали осъзнаваш, че аз, ти, децата ти, семействата ни, приятелите и познатите ни, също във всеки един момент можем да бъдем категоризирани по някакъв критерий, дискриминирани и в последствие преследвани?  Без значение какви хора сме, достатъчно е само да не се харесваме на "масовката". Или един подобен на нас да направи нещо лошо, без значение дали ние одобряваме постъпката му или не.

Дискриминацията не познава ограничения, но активно дискриминиращите масово забравят този факт. Тя няма да спре. Постоянно се добавят нови и нови критерии, по които някой дискриминира друг. Въпрос на време е дискриминираните да сме ние.

Атентатите от страна на западния свят са позволени? Защо? Защото са срещу тези, които не одобряваме по някаква причина? Лицемерно, не смяташ ли? Ако срещу мен правят атентат - са терористи. Ако аз правя атентат - е с право. Нали осъзнаваш, че тяхното мислене е същото и е насадено в продължение на години?

Саудитска Арабия също е част от Арабския свят. Катар също. И там ли местните не живеят като в Германия?
Япония, Южна Корея, Сингапур са част от азиатците (китайците), които ти постави редом с арабите. И те ли да отиват под ножа или те се различават някак от останалите жълтокожи?

Да ти припомня ли колко конфликти и войни са започнали от/на територията на Европа и са извършени от бели християни? А онзи поход, който е стигнал до Eрусалим? Това не прави ли и нас терористи? Да се самовзривим ли?
Русия, която през 5 години започва конфликт с друга страна, също ли е пълна с "арабска сган"?

Edited by w00x

Виж, ти се хващаш за примерите, явно не искаш да погледнеш цялата картина. 
Говорим за едни и същи неща и някакси ги обрисуваш през друга призма. 
Естествено, че всяко едно дете изначално е чисто и непокварено , в която и точка на света да се роди. И то не заслужава да се определи като “сган” Да ама като се роди в циганското гето ще краде, съответното е и с другите места.

И да гадни са, японци, сингапурци, китайци… Нации, в които човешкия живот няма никакво значение няма как да харесвам. 
Излишно е да посочваш богати страни от Азия( Катар, Саудитска Арабия) ами погледни Иран, Ирак и другите… Като ги обичаш толкоз много, иди и живей с тях.

Както казах, войните, мизерията са там и в Африка открай време. 

П.С. Вари го, печи го, циганинът си е циганин, апропо араби, индийци, негри….

2 hours ago, XMD said:

Виж, ти се хващаш за примерите, явно не искаш да погледнеш цялата картина. 
Говорим за едни и същи неща и някакси ги обрисуваш през друга призма. 
Естествено, че всяко едно дете изначално е чисто и непокварено , в която и точка на света да се роди. И то не заслужава да се определи като “сган” Да ама като се роди в циганското гето ще краде, съответното е и с другите места.

И да гадни са, японци, сингапурци, китайци… Нации, в които човешкия живот няма никакво значение няма как да харесвам. 
Излишно е да посочваш богати страни от Азия( Катар, Саудитска Арабия) ами погледни Иран, Ирак и другите… Като ги обичаш толкоз много, иди и живей с тях.

Както казах, войните, мизерията са там и в Африка открай време. 

П.С. Вари го, печи го, циганинът си е циганин, апропо араби, индийци, негри….

Сърбина какъв е?
По-точно онези дето клаха наред в Сребреница, те питам?

Руснака какъв е? Онези от Буча и Ирпен.
Хърватите убили 500 до 1200 сърби при операция Буря - те какви са?
Кои от тези са цигани, араби, негри и  тнт ???

Всеки изрод си има име и лична отговорност - дискриминирането по раса , по вяра си е матрицата на хитлеристите, путинистите и други подобни.

п.с. Българите , които избиват 500 цивилни , вадейки ги от къщите им в Гърция през ВСВ - те какви са?

И на други места не ги пускат :D Jordan security shoot at protesting heading to border with West Bank – Middle East Monitor

М/у другото, забелязвате ли как никой не бърза да приеме палестински бежанци? За разлика от Полша/Чехия и т.н. в началото на войната в Украйна, примерно. 

И още нещо което прави впечатление когато си говорим, че и двете страни били радикализирани. Вече има видеа как Израел хвърлят листове над Газа с инструкции за палестинците да се евакуират от определени части. Също както ги предупреждават със СМС-и, и т.н.. С такава цел правят и "почукването" (лек взрив) по покриви, преди да взривят зданието с големите ракети.  Интересно как радикализацията може да се изразява по различни начини.

В крайна сметка това е война. Във всяка война всички замесени сили извършват зверства. Всеки прави всичко необходимо за да спечели. Включително и информационната война. Сигурен съм, че с добре подбрани кадри - дори и Талибаните и Ислямска Държава могат да се представят като жертви, борещи се срещу злия тиранин. И да се представят като милосърдни и милостиви.

Edited by Antares