w00x Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Има ли защитници на Палестина и атаките на Хамас? https://x.com/BrotherRasheed/status/1711933917098316276?s=20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Ядрена бомба и да се свършва с целия шибан регион там. Ако може и повече чалми да вземе... Мед ще е. Ебах ги в боклуците гнасни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 6 hours ago, w00x said: Има ли защитници на Палестина и атаките на Хамас? Има и още как. Любопитното е, че малко хора се сещат, щото Хамас започнаха бруталната атака точно на рождения ден на един печално известен бункерен дребосък. СЛОЧАЕНОСТ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 7 hours ago, DON_CHEFO said: Единствения недостатък на тая идея (или метеорит) е, че ще има глобални последствия - ядрено замърсяване в целия регион и нови тълпи от бежанци. А, да и петролна криза, тъй като от там идва половината петрол, дето ползваме... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 3 minutes ago, Antares said: Единствения недостатък на тая идея (или метеорит) е, че ще има глобални последствия - ядрено замърсяване в целия регион и нови тълпи от бежанци. А, да и петролна криза, тъй като от там идва половината петрол, дето ползваме... Той петрола няма да изчезне. Ще пратим бели да го вадят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 41 minutes ago, mIRCata said: Той петрола няма да изчезне. Ще пратим бели да го вадят. Не знам дали апаратурата за помпене ще работи при такова замърсяване. Вероятно е и да има петролни пожари, като при кувейтската война. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 10 hours ago, w00x said: Има ли защитници на Палестина и атаките на Хамас? https://x.com/BrotherRasheed/status/1711933917098316276?s=20 Аз защитавам правото на Палестинците да имат собствена държава. Но не оправдавам атаките на Хамас, както и тези на Израел. И при двете загиват невинни хора, а не тези, които трябва. Като цяло ситуацията в онзи регион на Близкия Изток е много сложна и със сигурност не е черно-бяла. Палестинците са тероризирани години наред от страна на Израел, Ивицата Газа е затвор на открито реално погледнато. И това което се случва от уикенда насам беше предначертано да се случи. Предначертано е от 50+ години. Има редица споразумения, които Израел не спазва, защо, да си отговорят те. Но не може да угнетяваш един народ с десетилетия и да не очакваш отговор. Евреите контролират и ток и вода и медикаменти и всичко, което влиза и излиза от Ивицата Газа, това за някой трезвомислещ в този форум дали е нормално? Прочетете повечко за конфликта в онзи район от 1948 г. насам. Има и не малко видеа из интернет. Пак казвам не е черно-бяло там. А сега конкретно този "чичко" от поста е радикалист, то е ясно и такива нямат място на картата на света. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 (edited) 4 hours ago, Godfather said: Има и още как. Любопитното е, че малко хора се сещат, щото Хамас започнаха бруталната атака точно на рождения ден на един печално известен бункерен дребосък. СЛОЧАЕНОСТ? Не е случайност…. Тъжното е че Палестинците са циганите на арабският свят и никой не ги иска, а само ги използва за собствени политически проекти… А тази идея за собствена държава им беше подхвърлена на времето от Англичаните, които за да победят отоманците обещаха една и съща територия на 2 народа… Единият успя да е реализира, докато другият отказа предложението на Египет и остана в безвремието. Edited October 12, 2023 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 (edited) 1 hour ago, evropata said: Евреите контролират и ток и вода и медикаменти и всичко, което влиза и излиза от Ивицата Газа, това за някой трезвомислещ в този форум дали е нормално? Не е като да не могат да го правят през Египет, ако проблема е в евреите Но и честно казано, ако съм беден и нещастен, вероятно не бих си харчил помощите за хиляди ракети, а бих ги използвал за да съм по-малко беден. И да не забравяме, че палестинците си избраха Хамас сами, на избори. И ги подкрепят, нещо то типа на 90% И независимо от всичко, начина да получиш каквото и да е не е чрез обезглавяването на деца, изнасилване, убийство на мирни жители, убийство на хора посетили фестивал подкрепящ твоята кауза и мира. Но това е начина да те изравнят със земята. Edited October 12, 2023 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 Аз горе написаното не го отричам. Граничния пункт с Египет също е под контрола на Израел, т.е. и от там се следи какво влиза и излиза. Та жителите на Ивицата имат ограничение колко навътре могат да влизат в морето, което им е естествена граница. Парите за бомби едва ли идват от обикновените палестинци. И пак казвам, когато в продължение на 50 години си угнетяван е нормално мнозинството от хората да се радикализират. Да не говорим за Споразумението от Кемп Дейвид, което Израел никога не спазва, освен в частта да върне Синайския полуостров на Египет. Споразуменията от Осло и т.н. Та пак да кажа, този конфликт мен не ме изненадва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 1 hour ago, evropata said: Аз защитавам правото на Палестинците да имат собствена държава. Но не оправдавам атаките на Хамас, както и тези на Израел. И при двете загиват невинни хора, а не тези, които трябва. Като цяло ситуацията в онзи регион на Близкия Изток е много сложна и със сигурност не е черно-бяла. Палестинците са тероризирани години наред от страна на Израел, Ивицата Газа е затвор на открито реално погледнато. И това което се случва от уикенда насам беше предначертано да се случи. Предначертано е от 50+ години. Има редица споразумения, които Израел не спазва, защо, да си отговорят те. Но не може да угнетяваш един народ с десетилетия и да не очакваш отговор. Евреите контролират и ток и вода и медикаменти и всичко, което влиза и излиза от Ивицата Газа, това за някой трезвомислещ в този форум дали е нормално? Прочетете повечко за конфликта в онзи район от 1948 г. насам. Има и не малко видеа из интернет. Пак казвам не е черно-бяло там. А сега конкретно този "чичко" от поста е радикалист, то е ясно и такива нямат място на картата на света. Аз не заставам на нечия страна. Аз коментирам методите на едните и методите на другите, както и това кой от двата метода директно се отразява на мен. В случая с това обръщение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 Начи Европата бая глупости наговори за там. Защо израел им контролира ток и вода? Щото парите от ЕС вместо за обеспечаване на тези неща отидоха за строене на заводи за ракети и ракети. Трябва да потърся видеото на една журналистка, която обясняваше ситуацията там. Когато отишла да пита всякакви хора от двете страни и различи убеждения. Част от нещата, които каза бяха - видяхме, че палестинците могат свободно да влизат в Израел ( стига да не носят бомби ), никой не ги спира. Обратното е невъзможно, ако еврейн влезе от другата страна е много вероятно да го убият. Показа и военна болница, в която се лекуват основно сирийци - всякакви. Толкова за затвора и другите щуротии. А това, че подкрепяш някой който смята за голяма радост да убие жени и деца и да показва телата им като трофей по улиците - трябва да си много увреден. Без значение религия, разбирания - ако това ти са хвалбите - аз съм за другите. 4 hours ago, evropata said: Парите за бомби едва ли идват от обикновените палестинци. Да дойдоха от парите пуснати за инфраструктура от ЕС. Ама ей къде отидоха. Щом правителството ти е терорстична организация и разполага с парите на цялата държава - да парите за бомбите са дошли точно от обикновените палестинци също Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 Оръжието и финансирането идва основно от 3ти страни заинтересувани в конфликта… недейте забърква ЕУ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 Що гласуват да им спрат 650 млн, ако не са давали пари ди сега? За какво са давани иза какво реално са харчени са 2 различни неща. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 4 hours ago, mIRCata said: Начи Европата бая глупости наговори за там. Защо израел им контролира ток и вода? Щото парите от ЕС вместо за обеспечаване на тези неща отидоха за строене на заводи за ракети и ракети. Трябва да потърся видеото на една журналистка, която обясняваше ситуацията там. Когато отишла да пита всякакви хора от двете страни и различи убеждения. Част от нещата, които каза бяха - видяхме, че палестинците могат свободно да влизат в Израел ( стига да не носят бомби ), никой не ги спира. Обратното е невъзможно, ако еврейн влезе от другата страна е много вероятно да го убият. Показа и военна болница, в която се лекуват основно сирийци - всякакви. Толкова за затвора и другите щуротии. А това, че подкрепяш някой който смята за голяма радост да убие жени и деца и да показва телата им като трофей по улиците - трябва да си много увреден. Без значение религия, разбирания - ако това ти са хвалбите - аз съм за другите. Да дойдоха от парите пуснати за инфраструктура от ЕС. Ама ей къде отидоха. Щом правителството ти е терорстична организация и разполага с парите на цялата държава - да парите за бомбите са дошли точно от обикновените палестинци също Къде казах, че подкрепям действията на ХАМАС? Другите брътвежи няма да ги коментирам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 13 hours ago, Antares said: Единствения недостатък на тая идея (или метеорит) е, че ще има глобални последствия - ядрено замърсяване в целия регион и нови тълпи от бежанци. А, да и петролна криза, тъй като от там идва половината петрол, дето ползваме... Тълпи бежанци няма да има ;). Нищо няма да има Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 10 hours ago, DON_CHEFO said: Тълпи бежанци няма да има ;). Нищо няма да има Ще има, щото доста голям регион около зоната на взрива ще е пустош, която няма да става за живеене. При това в доста голям периметър извън частта, която ще е разтопена. Та хората, оцелели взрива (а такива ще има) ще тръгнат да търсят спасение. И както знаем - арабите дават мило и драго за другите араби (под мило и драго да се разбира оръжия), но стане ли дума за бежанци - по границите им се стреля на месо. Та тия хора къде ще идат - САЩ и най вече - Европа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 21 hours ago, evropata said: Аз горе написаното не го отричам. Граничния пункт с Египет също е под контрола на Израел, т.е. и от там се следи какво влиза и излиза. Та жителите на Ивицата имат ограничение колко навътре могат да влизат в морето, което им е естествена граница. Парите за бомби едва ли идват от обикновените палестинци. И пак казвам, когато в продължение на 50 години си угнетяван е нормално мнозинството от хората да се радикализират. Да не говорим за Споразумението от Кемп Дейвид, което Израел никога не спазва, освен в частта да върне Синайския полуостров на Египет. Споразуменията от Осло и т.н. Та пак да кажа, този конфликт мен не ме изненадва. Не, Израел не контролират 12те км граница с Египет. От там все още вървят 3 токови линии също. Също както в Газа си имат собствени източници на вода, и ако си бяха инвестирали парите в поддръжката им и разширяването, щяха да имат вода. Но вместо това са били заети да копаят тунели за Хамас. И Египет спокойно могат да отворят отново бежанският лагер в Синай. Та не, Газа не е под окупация и Израел се изтеглиха от там, според споразуменията от Осло, и какво стана ? Хамас и жертвите от онзи ден. Наистина ли е нормално? Ние 500 години сме били под турско,но не сме се радикализирали, нали? И сериозно ли казваш, че случилото се е "не изненада"? От кога чистия брутален тероризъм е "нормална реакция"? Да, бих разбрал ако бяха започнали война, окупирали териториии и т.н... но това по никакъв начин не включва тероризъм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 21 minutes ago, ARPAnet said: Не, Израел не контролират 12те км граница с Египет. От там все още вървят 3 токови линии също. Също както в Газа си имат собствени източници на вода, и ако си бяха инвестирали парите в поддръжката им и разширяването, щяха да имат вода. Но вместо това са били заети да копаят тунели за Хамас. И Египет спокойно могат да отворят отново бежанският лагер в Синай. Та не, Газа не е под окупация и Израел се изтеглиха от там, според споразуменията от Осло, и какво стана ? Хамас и жертвите от онзи ден. Наистина ли е нормално? Ние 500 години сме били под турско,но не сме се радикализирали, нали? И сериозно ли казваш, че случилото се е "не изненада"? От кога чистия брутален тероризъм е "нормална реакция"? Да, бих разбрал ако бяха започнали война, окупирали териториии и т.н... но това по никакъв начин не включва тероризъм. Ще ме прощаваш, но през тази граница - Египет - Газа не могат да минават никакви стоки само хора. Карго и прочее минават през Израел, та де-факто евреите си контролират и онази граница. Никъде не съм писал, че Газа е все още окупирана от Израел. Но това не означава че жителите на Ивицата са "свободни". Ограничението в това колко мога да влизат в морето за какво го борим? Всичката или огромната част от електроенергията от кого се контролира? Виж, отново ще кажа ХАМАС са терористи и осъждам всичките им действия, но защо не разбирате, че в ситуацията на Палестинците е нормално да се радикализират и да гласуват за подобни на ХАМАС. Смея да твърдя, че и в Израел е същото, масово се гласува за крайно-десни партии, който не искат и да чуят за това да има две държави - за тях е или Израел или нищо. Същото е и в Палестина. Та няма никаква разлика. И искате да ми кажете, че Израел никога, ама никога за 60 години не са убивали жени и деца араби?!? Хайде моля. И да, абсолютно не е изненада нито тероризма, нито ответната реакция. Това там е буре с барут. И ще продължава да се случва много дълго време. И сравнението с нашето "робство" тук и онова там е меко казано абсурдна. Даже не искам да започвам защо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 13 hours ago, DON_CHEFO said: Тълпи бежанци няма да има ;). Нищо няма да има Antares горе го е написал, но аз ще ти го изобразя. Ако падне метеорит с една ей такава супер неправилна форма, за да изтрепе тези, които не ти харесват, виж какво остава на границата на кратера. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 Аз само минавам да кажа, че метеоритът, утрепал динозаврите преди 65 млн. години, се счита че е бил с диматър десетина-петнайсе километра и е изтрил 3/4 от живите организми на земята. Та ако метеорит с размери подобни на дадените от вООкс-а нацели Земята- нищо няма да остане. Нито на границата, нито където и да е. Само прахоляк и камъне, пръснати из слънчевата система. Горе-долу както изглежда Кичука в момента, но пренесено в открития космос. Така че внимавайте какво си пожелавате Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 То това е ясно, но играем по на Чефо имагинерните сценарии, в които метеоритите падат и правят поражения с точност, като формичка за курабийки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 18 minutes ago, w00x said: То това е ясно, но играем по на Чефо имагинерните сценарии, в които метеоритите падат и правят поражения с точност, като формичка за курабийки. Не, не играете, а си измисляте. Аз просто говорих за боНба... Може и химическо оръжие.... Няма значение от устройството.. Резултата е важен. После идват Индия и Китай и Земята ще почне да "диша". Вие си играйте на добри хора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 От боНбата последствията ще са същите. Ще диша земята ама няма да е това начина. Училищата в САЩ Индия, Китай, негрите, гейовете и арабите ли ги ползват за стрелбище? Серийните убийци в САЩ индийци, китайци, негри, гейове и араби ли са? Нас тук в България индийците, китайците, гейовете, негрите и арабите ли ни крадат? Като изтребеш тези "вредители", ще се появят други на тяхно място. Бели. Ще трябва пак да търсиш начин да ги разграничиш и никога няма да успяваш, защото генерализацията не е ефективен метод. Търсиш проблемът на грешното място отново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 4 minutes ago, w00x said: От боНбата последствията ще са същите. Ще диша земята ама няма да е това начина. Училищата в САЩ Индия, Китай, негрите, гейовете и арабите ли ги ползват за стрелбище? Серийните убийци в САЩ индийци, китайци, негри, гейове и араби ли са? Нас тук в България индийците, китайците, гейовете, негрите и арабите ли ни крадат? Като изтребеш тези "вредители", ще се появят други на тяхно място. Бели. Ще трябва пак да търсиш начин да ги разграничиш и никога няма да успяваш, защото генерализацията не е ефективен метод. Търсиш проблемът на грешното място отново. Като се повят бели... Тогава ще го мислим... И те под ножа. Елементарно е... Друг изход явно няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts