Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

5 hours ago, netrootbg said:

Познайте от коя партия е :lol:.

Е т'ва не е ли тоя, дето подкара блиц-командата, да пречи на хората да гледат филм, който никой от тях не беше гледал, ама са чели в интернет за него?

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

След похода на "музикантите" към Масква, явно вече всички са решили тотално да отсвирят бункерния дребосък в Кремъл. Довчерашния му приятел, султана с мустаките, направо му заби два много яки шута в дребното подгърбие за последните три дни. :lol: :rofl:

Аз друго си мисля, че остават кажи-речи 60-70 дни преди есента да настъпи, а така дългоочакваната spring offensive май май ще се отложи за 2024, ако въобще се случи.

Напоследък излизат доста видеа на които щурмовите отряди са буквално разбити…та, не знам дали това е умишлено или просто реалността е доста по-сурова отколкото някой му се иска да е види.

5 hours ago, Ferante said:

Аз друго си мисля, че остават кажи-речи 60-70 дни преди есента да настъпи, а така дългоочакваната spring offensive май май ще се отложи за 2024, ако въобще се случи.

Напоследък излизат доста видеа на които щурмовите отряди са буквално разбити…та, не знам дали това е умишлено или просто реалността е доста по-сурова отколкото някой му се иска да е види.

Не бих бързал с оценките, още сме в първата фаза, и виждаме съвсем малка част от украинската армия да взима участие. И дори така пробиват на места по фронта. 

Нато операциите също имат тенденцията да започват бавно, докато изтощят противника. Но в НАТО имаме адски много авиация, а Украйна разчита на артилерия която не може да се мери с авиацията. 

Те американците са свикнали да вдигнат една камара самолети да изпукат бомби, ракети за кратко време. А тук такова нещо няма и за това им се вижда бавно.

Абе ще стане ясно - все някога ще се свърши по един или друг начин и ще се разбере кой крив, кой прав

11 minutes ago, w00x said:

Самият факт, че се говори за "офанзива" от страна на нападнатата нация, говори достатъчно.

То, хубаво, ама това не е достатъчно за възстановяване на стотици хиляди кв км окупирана територия. Ще поживеем и ще видим къде ще бъде фронтовата линия в края на лятото.

Все ми се струва, че ще се стигне до Пат-ова ситуация.

51 minutes ago, mIRCata said:

Те американците са свикнали да вдигнат една камара самолети да изпукат бомби, ракети за кратко време. А тук такова нещо няма и за това им се вижда бавно.

Абе ще стане ясно - все някога ще се свърши по един или друг начин и ще се разбере кой крив, кой прав

Да, тук дават 2 добри примера

- During the 1991 Gulf War 1,700+ coalition combat aircraft needed 37 (!) days and 100,000+ sorties to attrition the Iraqi forces enough to trigger the ground campaign. And 288 Tomahawk cruise missiles were fired at Iraqi targets.

- During the 2003 Invasion of Iraq coalition combat aircraft flew 41,000 sorties and fired 802 Tomahawks at Iraqi targets. This time the coalition skipped the attrition phase and went directly to Phase 2 - Close Air Support = bombing a road to Baghdad for the 1st Marine and 3rd Infantry divisions.

Да, определено ще се разбере :)

Edited by ARPAnet

Добре бе, вие какво светкавично освобождение на територии сте чакали? Нали уж става въпрос за "втората" армия в света, която се е окопала в стотици километри фронт? Интересно как от "Киев за три дни" се стигна до ситуацията "втората" да отстъпва пък и сега претенции, що не ставало бързо? :lol:

Блатните диваци са загубили най-висшия си офицер във войната до момента - зам. командващия на Южния военен окръг ген. л-т Олег Цоков. Окупатора този път си намерил майстора в лицето на крилата ракета Сторм Шадоу някъде в Бердянск.

May be an image of 2 people

Пак ще помоля за малко внимание.
Директорът на “Майчин дом”, който се оказа, че за 29 месеца си е платил 1 707 000 лв., сиреч 59 000 лв. средномесечна заплата,
същият, който закрива Инвитро центъра в болницата,
същият, който закрива е ключовото отделение по детска гинекология,
същият, който държи сестрите и част от лекарите във финансова и оперативна изнемога,
същият, срещу когото започнаха и протестите на медиците от болницата, освен заради ниските си възнаграждения и за постоянен натиск и напрежение, насаждане на страх, принуда и притискане от страна на ръководството,
същият, за когото казват, че “Основната причина, която провокира напрежението и протеста на работещите в "Майчин дом", е тоталното с години наред погазване на законодателството и Конституцията от страна на представляващия работодателя - проф. Костов, тотална липса на комуникация, погазване на законите, принуждаване на хората, преследване и тормоз",
Е лекарят, на когото Президентът връчва почетния знак на президента на на 7 април т.г.
Защо и докога?!
И докато пиша този пост, говоря с родители на деца в друга болница, в която положението е излезнало от контрол.
Жестоките системни проблеми в здравеопазването са бомбата, която вече тиктака.
Ако някой си мисли, че няма да бъде засегнат се лъже жестоко.
Трябва огромна, силна и непримирима обществена реакция, защото тази система никога, НИКОГА няма да бъде променена отвътре. 
Там вътре са награждавани за смазването ѝ с почетни медали.

Kremena Kuneva

Неразбирам какъв е смисълът от този пилон.

Това знаме в края на зимата ще бъде под формата на раздърпани гащи, тъй като така или иначе никога не се харчат пари за подръжка…

Edited by Ferante

7 hours ago, Ferante said:

Нещо неразбираем какъв е смисълът от този безмислен пилон.

Целта е да подхранва патреотите и да се направи реклама на резидента. Между другото е платен почти изцяло с държавни пари и то от дружества във фактически фалит. Друг куриозен момент е, че по документи е преместваем обект и има разрешително само за няколко месеца. После какво ще го правят?

Имам един въпрос към патреотите тук: къде е произведен пилона?

Някой от патрЕотитИ може ли да ми обясни защо този пилон трябва да е на майната си в планината, а не някъде в центъра на голям град? И преди да ми скочите, че с тия 111 метра се чества годишнината от освобождението на Родопите, защо точно на ливадите в Рожен бе, а не в Смолян или още по-добре в Кърджали? :confused:lol:

Този човечец няма ли да се откаже вече и да си седи в офиса докато му мине мандата, както беше през по-голямата чат на първия му мандат?

Е, та нали неговите служебни правителства управляваха държавата 2 години. Може да си е повярвал…

ПС: не знам дали знаете, че всеки БГ президент му се полага пожизнена 6-цифрена годишна заплата, шофьор, и секретарка.

1 hour ago, w00x said:

Ето. @DON_CHEFO. Това е твоето. 1 път да те изберат само и си уреден.

Защо толкова хейтите президента? И въпрос към другата агитка - защо толкова го обичате? Нямам никаква идея какво се случва в нашата страна. Не бях гласувал 20 гОдин и почти не чета никакви новини. 

9 hours ago, netrootbg said:

Този олигофрен май много го е напекло слънцето.

Просто в края на мандата маските падат. На този идиот вече директно му се вижда каишката на врата, чийто край е в Кремъл.