w00x Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Разбира се, че не. Защо бих искал да гоня когото и да било? Видях недоволство, дадох идея. Това е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 (edited) Прайдаджийте могат да имат прайд, но над 604 хиляди българи (неофициално) и 470 хиляди (официално) не могат да имат референдум за еврото. Няма такива боклуци в парламента, просто няма копаят поредно дъно с този прецедент. И буквално няма по- добра реклама за Възраждане. На следващите избори, които не са далече пепета са в кофата, кретените от Възраждане официално ще са с по- добър резутлат след днес. Няма медии които да "изперат" имиджа на ППЛГБТ+ както те изпраха Борисов. Просто няма на света такива медии за следващите избори. Как е възможно? Edited July 7, 2023 by sasshko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Много ясно, че ще се отхвърли такъв референдум. Първото е, че противоречи на закона. От там нататък няма смисъл даже да се обсъжда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Как да се направи референдум за нещо, което не може да се промени с референдум? Всичко е конституционно установено. Дори тези, гласували със ЗА знаят, че няма как да има референдум. Това всичкото е популизъм и цели единствено надъхване на електората, който чете само заглавията на статиите в новинарските сайтове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Веднага като влезе мажоритарната система и 1лв субсидията ще има референдум и за еврото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Някой може ли да ми обясни защо му е тоя лев? Потенциалната микро-инфлация ли ги плаши? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 1 minute ago, w00x said: Някой може ли да ми обясни защо му е тоя лев? Потенциалната микро-инфлация ли ги плаши? Само ако обясниш защо ни е това евро? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Еврото е по-стабилна валута от лева > По-голяма устойчивост на цените на стоките. За пример може да видиш какво се случва в Унгария и Турция последните 2 години. Туристите могат да пазаруват в евро, без да се налага да обменят по някакви безумни курсове при разни мошеници. И това са само двете неща, които ми идват на пръв прочит. При наличието на валутен борд, левът е само формалност така или иначе. Твой ред е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 5 minutes ago, sasshko said: Само ако обясниш защо ни е това евро? Много ще се улесни бизнеса и търговията. Лихвите ще паднат. КТБ няма как да се случи. Ще помогне и на туризма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 (edited) 36 minutes ago, w00x said: Как да се направи референдум за нещо, което не може да се промени с референдум? Всичко е конституционно установено. Дори тези, гласували със ЗА знаят, че няма как да има референдум. Това всичкото е популизъм и цели единствено надъхване на електората, който чете само заглавията на статиите в новинарските сайтове. Всъщност референдумът не е дали да се приеме еврото или не, а кога да се приеме. Така, че колкото по-рано го приемем, толкова по-добре за икономиката. нетруут го е обяснил добре. Edited July 7, 2023 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Човек би помислил, че биха поискали да свалят борда, а те просто вдигат шум Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 1 minute ago, ARPAnet said: Човек би помислил, че биха поискали да свалят борда, а те просто вдигат шум Е то първата стъпка е отказа на Еврото, след това е Борда, излизането от ЕС и НАТО. Ако всичко това се случи съм сигурен, че поне половината държава или ще се откаже от българското гражданство или поне ще придобие двойно гражданство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 22 minutes ago, w00x said: Еврото е по-стабилна валута от лева > По-голяма устойчивост на цените на стоките. За пример може да видиш какво се случва в Унгария и Турция последните 2 години. Туристите могат да пазаруват в евро, без да се налага да обменят по някакви безумни курсове при разни мошеници. И това са само двете неща, които ми идват на пръв прочит. При наличието на валутен борд, левът е само формалност така или иначе. Твой ред е. Аз имам въпрос. Заплата от 1000 лева колко евро ще стане? Хляб от 1 лев колко евро ще стане? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 5 minutes ago, Ferante said: Е то първата стъпка е отказа на Еврото, след това е Борда, излизането от ЕС и НАТО. Може би така си го представят наистина, но биха звучали по-интересно ако говореха и за борда. Поне да знаем защо искат да стоят с лева. А те просто се опитват да отложат еврото, че по-дълго да си плащаме на банки и чейнджове А за второто - дааам, би било адски досадно ако ме принудят да взема чешко, определено ще се откажа от българското в такъв случай, те децата така или иначе го нямат и съм единственият "чужденец" вкъщи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 5 minutes ago, DON_CHEFO said: Аз имам въпрос. Заплата от 1000 лева колко евро ще стане? Хляб от 1 лев колко евро ще стане? 511.30€ 51 евро цента за хляб Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 6 minutes ago, DON_CHEFO said: Аз имам въпрос. Заплата от 1000 лева колко евро ще стане? Хляб от 1 лев колко евро ще стане? Курсът е фиксиран в договора за приемане на валутата. Може да извадиш калкулатор и да ги насмяташ за която стока решиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Споко, де. Няма нужда от истерии. Въпросът отива в Конституционния съд и той ще реши окончателно. После ще се види кой е бил крив и кой прав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 17 minutes ago, netrootbg said: 511.30€ 51 евро цента за хляб 16 minutes ago, w00x said: Курсът е фиксиран в договора за приемане на валутата. Може да извадиш калкулатор и да ги насмяташ за която стока решиш. Аз знам, че мога да ги насмятам ама заплатата да не стане 500 еврА, а ляба 1 евро... Че тогава кон боб яде ли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 5 minutes ago, DON_CHEFO said: Аз знам, че мога да ги насмятам ама заплатата да не стане 500 еврА, а ляба 1 евро... Че тогава кон боб яде ли. Това би било единствено заради спекула, България няма и да е първата страна сменила валутата си Но спекулта може да се случи и без минаване към евро. Какво ако утре хляба стане 2 лева ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 13 minutes ago, DON_CHEFO said: Аз знам, че мога да ги насмятам ама заплатата да не стане 500 еврА, а ляба 1 евро... Че тогава кон боб яде ли. Преди 6 месеца въведоха еврото в Хърватска. Тяхната инфлация е по - ниска от нашата. Исторически погледнато в никоя държава не е имало такова посъпване от каквото се притесняват хората. Отделно, че известно време ги има цените и в двете валути. Смяната не е от днес за утре. Така или иначе пазарът ще се саморегулира. При двойно вдигане на цените, ще им намалеят клиентите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 26 minutes ago, DON_CHEFO said: Аз знам, че мога да ги насмятам ама заплатата да не стане 500 еврА, а ляба 1 евро... Че тогава кон боб яде ли. Това кой може да го предотврати да стане и в момента? Нали доста продукти точно така се качиха и то без да сме приели еврото. Обменните курсове са споменати. Колко ще струва хлябът решава този, който продава хляб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Тъкмо ми попадна по темата АЕЦ ВЕИ https://9gag.com/gag/aGE7eZ7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 3 hours ago, sasshko said: Само ако обясниш защо ни е това евро? Сашко, на вас феновете от Израждане сигурно ви кефи максимално всеки път да губите пари, когато трябва да се обменя валута при ходене някъде из Европа. Или вас еврото не ви бърка, щото пътувате само до РаZZия и си мечтаете за рубли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 https://www.vesti.bg/bulgaria/kostadinov-izigrahme-gi-referendum-shte-ima-i-shte-go-spechelim-6172567 Да му имам белото на тоя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Познайте от коя партия е . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts