Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

20 minutes ago, sasshko said:

Вчерашното заседание на комисията се провали заради липса на кворум.
Отсъствали:
1 бр. ГЕРБ (Десислава Атанасова);
1 бр. ДПС (Гюнер Ахмед);
1 бр. Възраждане (Петър Петров).

Освен това, има още два имунитета за обсъждане.

Edited by plameni

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

9 hours ago, Antares said:

Ми... не. Аз кат' имах вуйчо министър, все едно нещо се промени...

Печелиш... Ей тва е сериозна тегавина. Всичко де що е работа е гнусно ама да имаш потопена китка в кацата с меда и да си измиеш ръката е гадничко. 

18 hours ago, DON_CHEFO said:

Ако някога влезна в бг политиката ще е с една цел - кражба и нищо друго 

АХахахаха, е заради това ни трябват осъдени, за да може тази цел да пропадне

След това ще е "лесно" или по-"лесно" :D

И аз съм за АЕЦ-ите, но и за лесно и безпроблемно поставяне на соларни панели за вкъщи. Задължително на всички държавни сгради. 

Ъъ... Аз за един прЕател да питам. Абе кво ги правим тия панели, кога им изтече ресурса? Щот не могат да се ремонтират, не могат да се рециклират. На всичкото отгоре КПДто им е наистина смешно, та трябва да се произвеждат и монтират в огромни количества.. А ако някой се поинтересува, ще види и какви отрови се влагат в тях и производството им.

Щот нали, хайпът на тротинеткаджии, метро и откровено хомосексуални, по всичко, дет е соларно или i e небивал. То разбираемо, де.  Ама е хубаво поне от време на време да се хвърля по едно око и извън кутията.

П.п. Към този момент нищо не може да замени ядрената енергия като себестойност и цена на суровината. Че дори и от чисто екологична гледна точка. И да, бъдещето е в модулните системи. Освен вслучай, че не се случи истинско чудо и нещата със синтеза не потръгнат стабилно.

@gado рециклирането на панелите ще се превърне в доста сериозен бизнес. В момента се разработват технологии точно в тази насока. Ядрената е с много негативни моменти. САЩ в момента се напъват да разработят по - ефективни системи за улавяне на въглероден двуокис. От друга страна интересни новини дойдоха от Тойота за батерия с твърд електролит. Светът се развива, технологиите напредват. Трябва и ние да се движим напред. Доста от инфраструктурата ни изостава. Не говоря само за пътищата. Влакове, енергопреносна мрежа и т.н.

Хахахахах, ядрена енергия и притесняване за рециклирани/гадости сложени заедно ... :laughing1:

А като не могат да се рециклират, ще си ги сложа зад гаража и ще сложа следващите, ако съм жив тогава че да ги мисля ;)

А АЕЦ-ите са си отделна тема, но и за тях се иска време и инвестиции. 

47 minutes ago, netrootbg said:

@gado рециклирането на панелите ще се превърне в доста сериозен бизнес. В момента се разработват технологии точно в тази насока. Ядрената е с много негативни моменти. САЩ в момента се напъват да разработят по - ефективни системи за улавяне на въглероден двуокис. От друга страна интересни новини дойдоха от Тойота за батерия с твърд електролит. Светът се развива, технологиите напредват. Трябва и ние да се движим напред. Доста от инфраструктурата ни изостава. Не говоря само за пътищата. Влакове, енергопреносна мрежа и т.н.

Влакове… в България? :D :D :D 

1 hour ago, ARPAnet said:

Хахахахах, ядрена енергия и притесняване за рециклирани/гадости сложени заедно ... :laughing1:

А като не могат да се рециклират, ще си ги сложа зад гаража и ще сложа следващите, ако съм жив тогава че да ги мисля ;)

Докато се трови друга природа и хора явно ти е все едно. Той Галин това имаше предвид според мен. Така като гледам си против ядрената, щото съхранението и проблемите ще ти влияят пряко. Докато изтровените води и почва далече далече из Африка и Азия не те касаят пряко и ще си складираш боклуци и ще стимулираш тровенето на другите. Ама важното е че при теб е “екологично чисто”

Edited by mIRCata

17 minutes ago, mIRCata said:

Докато се трови друга природа и хора явно ти е все едно. Той Галин това имаше предвид според мен. Така като гледам си против ядрената, щото съхранението и проблемите ще ти влияят пряко. Докато изтровените води и почва далече далече из Африка и Азия не те касаят пряко и ще си складираш боклуци и ще стимулираш тровенето на другите. Ама важното е че при теб е “екологично чисто”

4 hours ago, ARPAnet said:

И аз съм за АЕЦ-ите, но и за лесно и безпроблемно поставяне на соларни панели за вкъщи. Задължително на всички държавни сгради. 

Защо да съм против?

Но като цяло си прав, предпочитам около мен да е чисто. Няма да живея до ядрените ни електроцентрали, нито до КЦМ примерно. 

Но тъй като модерният живот зависи много от продуктите които имаш предвид, какво предлагаш ? Или къде теглим чертата? Батерии за телефони, лаптопи, ups-и и т.н. са ок, но за дома не са ок? Примерно 

2 hours ago, w00x said:

Влакове… в България? :D :D :D 

За съжаление влаковете са по-сигурен, да правилно четеш по-сигурен и по-редовен транспорт от рейсовете на Хебрус бус. Особено за северните дестинации от града като Старосел, Хисаря, Карлово  БДЖ са по-надеждния транспорт.

3 hours ago, ARPAnet said:

Много моля, спрели индивиди с ограничен умствен потенциал да не коментират моите изказвания. Понеже адски мразя да хабя енергия в обясняване на някого, колко точно е тъп. Понеже индивидите на, които се налага да се обяснява това, са толкова тъпи и ограничени, че е безсмислено да им се обяснява.

8 hours ago, gado said:

Много моля, спрели индивиди с ограничен умствен потенциал да не коментират моите изказвания. Понеже адски мразя да хабя енергия в обясняване на някого, колко точно е тъп. Понеже индивидите на, които се налага да се обяснява това, са толкова тъпи и ограничени, че е безсмислено да им се обяснява.

Lololol, най-добрият начин да не те коментират е да не постваш ;)

13 hours ago, gado said:

не могат да се рециклират

Това им е минус на панелите днес

А от другата страна имаме:

(253) 88,000 tons of radioactive waste – and nowhere to put it - YouTube

(253) Radioactive waste leaking at Washington state nuke site - YouTube

These tunnels are designed for 100,000 years - YouTube

13 hours ago, gado said:

Че дори и от чисто екологична гледна точка

Ще започна с нещо свежо

Fukushima: After IAEA approval, Japan will soon release radioactive water. How worried should we be? | CNN

Горните видеа също говорят за екология ;)

Но да забравим ли "чистотата" на случки като споменатата Фукушима, Чернобил? Интересно защо се притесняваме за зaпорожката АЕЦ, която е и спряна в момента? А миналата година отново се притеснявахме за Чернобил всъщност.  Не съм забелязал някой да се притеснява, че соларен парк в съседната дърава може да "гръмне" ;)
Чисто, екологично по принцип, но не винаги :)  

И не, не съм против АЕЦ-ите, както всъщност написах. Но ВЕИ първо могат да ни помогнат да намалим зависимостта си от въглища например  

Edited by ARPAnet

6 hours ago, ARPAnet said:

Това им е минус на панелите днес 

Всъщност КПД-то на съвременните панели е изключително по-добро от това, което беше в миналото и нивото на рециклиране е спокойно над 90%. 

https://www.greentechrenewables.com/article/can-solar-panels-be-recycled

17 minutes ago, plameni said:

Тезите и опорките на чорапа публично и лице в лице бяха разнищени и разпарчетосани от Зеленски.

резидента е срам за поста който заема. Зеленски го направи за смях. беновска и тя се опита да се прояви. Гениално беше затапена.

6 minutes ago, netrootbg said:

резидента е срам за поста който заема. Зеленски го направи за смях. беновска и тя се опита да се прояви. Гениално беше затапена.

Струва ми се, че след днешните прояви, това е правилният начин за изписване на беновска и радев.

Какво е станало, някой да обобщи? Или да даде информация за незапознатите. :) 

А Радев не го харесвам от деня, в който е избран. Дори тук имахме дискусия и ответната страна казваше какъв върховен политик е.

6 minutes ago, w00x said:

Какво е станало, някой да обобщи? Или да даде информация за незапознатите. :) 

А Радев не го харесвам от деня, в който е избран. Дори тук имахме дискусия и ответната страна казваше какъв върховен политик е.

Зеленски към Радев: За какъв "конфликт" говорите, това е война! - България - Дневник (dnevnik.bg)