Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

10 minutes ago, netrootbg said:

Те правиха разни инспекции, но не знам да са били постоянно на терен. Лошото е, че може да им заложат капани на сума ти места. Например да подмениш някоя част с такава която не е подходяща и да се очаква да аварира в близките седмици. Не е задължително да е експлозив някъде.

На терен са, защото бяха коментирали по отношение на запасите от вода за охлаждане след взривяването на язовира.

Възможно е да се изнасят и защото са видяли каква тъпотия са направили с взривяването на язовирната стена, и водата, която остава за охлаждането на реакторите, е само за няколко месеца.

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Предполага се, че всичко е минирано също така. Ще се разбере де

Понеже си говорихме за руската икономика : «Деньги закончились». Правительство резко сократило траты бюджета после обвала сырьевых доходов - Русская служба The Moscow Times, не изглежда толкова розово. 

On 6/27/2023 at 10:43 AM, netrootbg said:

От ППДБ и Спаси София избиха рибата с кандидата за кмет на София. Борбата ще е дали ще успеят да вземат мнозинство в общинския съвет. Според мен имат шанс за такова нещо. Да видим в Пловдив как ще се развият нещата. Стискам палци Манол Пейков да бъде така подкрепен по примера на София.

"

Много се чудя на "борците" срещу комузма, дали ще бъдат така яростно настървени и срещу новопрохождащия политически експеримент, оглавен от наследници на видни партийни функционери.

Ето и малко историческа справка:

Васил Терзиев:

Дядото - ген. -майор Васил Терзиев, е бил началник на III ГУ - военното контраразузнаване.

Брат му - ген.- лейт. Тодор Терзиев, е бил шеф на IV ГУ на ДС.

Бащата на Терзиев - Александър, е бил служител на I ГУ, работил под прикритие в посолството ни в САЩ.

А чичо му Павел Терзиев - офицер от VI ГУ, отговарял за Юридическия факултет на СУ.

Васил Бонев:

Внук на един най-приближените на Тодор Живков, а именно Станиш Бонев.

Първоначално е завеждащ отдел „Пропаганда и агитация“ в Околийския комитет на БКП, а след това е политически помощник на първия секретар на Окръжния комитет на БКП в Перник. По-късно е секретар на партийния комитет в Металургичния завод „Ленин“, както и секретар на Градския комитет на БКП в Перник.

През 1981 година Бонев става член на ЦК на БКП и заместник-председател на Министерския съвет, а през следващата година оглавява Държавния комитет за планиране. През 1984 година става кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП.

Убеден съм как ще бъдат извадени какви ли не аргументи, че те нямат нищо общо с онази власт, че са носители на прогресивните идеи, израснали на Запад и тн, да но с чии пари са добили образованието и статута питам аз, и нали говорим за лустрация, или просто лустрацията е когато и както ни отърва

"

Edited by sasshko

Може би ще се повторя, но е наивно да се смята, че партиите в парламента и техните извънпартийни кандидати са някакви алтернативи едни на други. 

14 hours ago, sasshko said:

Еха :)

Обикновено когато се говори за лустрация се имат в предвид самите участници, а не децата и внуците им.

Особено когато в политиката имаме ДС агенти и т.н. Интересна цел.:D

Но ме убеди, няма да гласувам за него, принципите са важни ;)

Човек не може да се отрече от историята си и от предците си, само за да се харесаш на интелигенцията. Отричайки се означва да се отречеш от себе си. Най- доброто, което може да направиш...просто трябва да я приемеш и евентуално да не повтаряш грешките от миналото.

Нищо не ни задължава да харесваме и одобряваме постъпките на роднините си. Не е нужно да я отричаш, сякаш не се е случила, за да не заставаш зад нея.
Обикновено, точно хора засрамени от постъпките на предците си, са склонни да не тръгват по стъпките им.

22 minutes ago, sasshko said:

Човек не може да се отрече от историята си и от предците си, само за да се харесаш на интелигенцията. Отричайки се означва да се отречеш от себе си. Най- доброто, което може да направиш...просто трябва да я приемеш и евентуално да не повтаряш грешките от миналото.

Не мисля, че се е отрекъл от нещо, слушайки го в интервюто което Пламен постна. 

Но "ти" не си родителите си. Съответно няма как да го съдим за нещо което не е сторил, нали? Ще бием и китайците, ако още при раждането намаляваме точките :laughing:

Той и Кристиян Таков произлиза от подобно семейство, но действията му говореха повече от всичко. Васил Терзиев се е доказал с действията си.

Това, което исках да кажа е 30години ни управляват децата на агенти, генерали от ДС, ГРУ итн И сме в комично положение, сега внуците идват в политиката и ние се надяваме на различен резултат защото...?  Много лесно ни лъжат и вярваме безконечно. Парадоксът при нас е брутален, децата на комунистите се борят и стават най- големите антикомунисти, децата на мафиотите се борят с мафията и децата на ДС генерали ще правят реформи в службите за национална сигурност... Успех

Edited by sasshko

Just now, sasshko said:

Това, което исках да кажа е 30години ни управляват децата на агенти, генерали от ДС, ГРУ итн И сме в комично положение, сега внуците идват в политиката и ние се надяваме на различен резултат защото...?  Много лесно ни лъжат и вярваме безконечно. Парадоксът при нас е брутален, децата на комунистите се борят и стават най- големите антикомунисти, децата на мафиотите се борят с мафията и децата на ДС генерали ще правят реформи в службите за национална сигурност... Успех

И твоето предложение е:

3 minutes ago, plameni said:

И твоето предложение е:

А твоето какво е? Да продължаваме по старият начин и да очакваме нови резултати. Обречено на неуспех.

Сега ако сте се наредили под хранилката ви разбирам, че си пазите "хляба" и е излишна дискусията. Познавам такива хора.

Edited by sasshko

Защо отговаряш на въпросите ми с въпрос?

Нека първо чуя/прочета твоето предложение. 

Попитах те също дали ще гласуваш в София, пак не отговори.

Оставам с впечатление, че само си чешеш клавиатурата.

15 minutes ago, plameni said:

Защо отговаряш на въпросите ми с въпрос?

Нека първо чуя/прочета твоето предложение. 

Попитах те също дали ще гласуваш в София, пак не отговори.

Оставам с впечатление, че само си чешеш клавиатурата.

Не, няма да гласувам в София, мислех, че е риторичен въпрос. Какво от това, че не гласувам в София?

Ти защо отговаряш с въпрос на моя въпрос? Като нямаме отговор и почваме да увъртаме ли?

Не ги знам тези фейсбук "бойци" какви са, но задават смислени въпроси. Ето, че има още въпроси без отговори

Не обвиняваме Васил Терзиев за деянията на баща му, дядо му и чичо му от ДС.

А питаме.

За непрозрачния начин, в стил "Гешев", по който бе издигнат — състезание с един кон без номинации, без прозрачност, без вътрешни избори и т.н. Както и в стил "Пеевски" — КОЙ предложи Васил Терзиев? Никой не знае. И как да повярваме, че ще управлява прозрачно?

Знаем само, че е успешен бизнесмен, че е от тъмночервено БКП и ДС потекло и че е дал много пари на ПП-ДБ.

Питаме за модела, през който ни се предлагат млади, усмихнати, учени и успели хора, зад които наднича ДС, като юпитата на царя — и след това получаваме Пеевски, ДПС, Бойко Борисов, грабеж и десетилетия мрак. Като Кирил и Асен, ако искате, и след това — пак получаваме Пеевски и Бойко Борисов. И показваме "тъмната гора" на ДС зад Васил Терзиев. Питаме и защо никога не сме го виждали до БОЕЦ през изминалите десет години на борба срещу мафията. Питаме и защо той не ни потърси нито веднъж и ако БОЕЦ не бяхме вдигнали шум с въпросите си — нямаше и да ни потърси. Питаме и как ще се бори срещу модела ГЕРБ в София с подкрепата на коалиционните партньори на ГЕРБ в правителството. И още много въпроси, които с право задаваме. Защото знаем. Знаем как работи модела на ДС и мафията.

Опорката, че Васил Терзиев е обвиняван за дейността на роднините му и едва ли не е жертва, е на неговите защитници. Не го обвиняваме, но не го познаваме и не му вярваме. Това е друго. Но познаваме ченгетата от ДС, познаваме задкулисието и знаем на какво са способни.

И аз призовавам всички да не се поддават на опорката и тезата, че “Децата на ченгетата са същите като родителите си и носят отговорност". Не, не са.

Но има и друг въпрос: защо все децата на ченгетата се оказват най-правилните за най-важните позиции във властта? И защо и самите те, без значение колко пари имат, накрая пак посягат към властта и да управляват страната?

Питаме и защото не вярваме на тези, които го издигат от ПП-ДБ. Тези, които вече ни излъгаха, че “никога” няма да управляват с ГЕРБ. Тези, които сега пазят имунитета на Бойко Борисов, пишат конституционни промени с Пеевски и бягат като дяволи от тамян, когато чуят за искането на БОЕЦ за импийчмънт на Радев. Същите, които мълчат по сигналите ни за корупция, злоупотреба с власт и купуване на гласове. Същите сега ни убеждават, че ще се борят срещу корупцията в София със син и внук на генерал от ДС. Същите, които върнаха мафията ГЕРБ във властта.

И ще продължаваме да питаме.

Едит: 
И твоето предложение е:
- Със сигурност не бих заложил на старият модел. Сигурен съм, че не е правилен и че витаят около него много неяснотии и мръсотии. Въпрос на време е да се стигне до тях. Кой би подкрепил старият модел, без да има някаква зависимост?
Това, че нападам много често прайджийте не означава, че подкрепям друга партия или, че има идеален кандидат, който да изберем"пред Терзиев. Най- малкото няма нито една друга кандидатура, за която да сме чули. Причината да чеша клавиатурата тези дни е, че се пускат безумни неща тук. Като изказването на Кръстника колко добра кандидатура била внучето на ДС. Може да е изключение, може да не е, но прекалено много надежни имаме в тези хора. Откриваме нови нива в световно ниво по мазохизъм смисъл до кога ще се търпи това?

Edited by sasshko

39 minutes ago, sasshko said:

Не, няма да гласувам в София, мислех, че е риторичен въпрос. Какво от това, че не гласувам в София?

Ако гласуваше в София, щях да питам кой е твоят кандидат.

47 minutes ago, sasshko said:

А твоето какво е? Да продължаваме по старият начин и да очакваме нови резултати. Обречено на неуспех.

Да се гледат делата и резултатите на съответните хора.

И аз мога да добавя още въпроси:

- Има ли информация за участие на Васил Терзиев в държавни поръчки?
- Има ли информация за участие на Васил Терзиев във финансирани с европейски пари програми?
- Освен с "тъмночервеният" си произход, има ли друга уличаваща информация за Васил Терзиев, като разследване, досъдебни производства, журналистически разкрития?

- Има ли някой човек/фирма/организация/структура завлечени с пари от Васил Терзиев?

- Има ли негови фалирали бизнеси? Ако да, на каква стойност са пасивите?

- Има ли големи и неизплатени данъчни задължения?  

Ако задълбая, още такива мога да задам...

ЕДИТ:

За човек на 45 години, занимаващ се с бизнес поне от 20, все щеше да има някаква информация, ако е "стъпвал накриво"

ЕДИТ2:

Разбира се, винаги може да се подходи и с някоя конспиративна теория от рода на: "Тоя със сигурност не е цвете за мирисане, ама няма как да има нещо черно на бяло срещу него, щото техните са ДС-та, а пък те ченгетата си се прикриват едни други. Ще излезе някоя "спяща клетка", ако вземе властта, ама тогава ще се сетите, какво съм ви говорил" :lol:

Edited by plameni

Доста смело изнасяне на информация в ефир:

"Основанная Евгением Пригожиным частная военная компания "Вагнер" в рамках заключенных с государством контрактов получила чуть более 858 миллиардов рублей. Это под триллион. По другим контрактам пригожинский холдинг "Конкорд" оказал услуг на сумму в 845 миллиардов рублей. Это не значит, что столько и заработали, но все же говорит о масштабах бизнеса и масштабах амбиций"
— Дмитрий Киселев в эфире программы "Вести недели" на телеканале "Россия 1", 2.07.2023 г

Линк към цялото предаване. Цитираното е около 17-та мин.
Линк към фрагмента.

1.7 трлн. рубли дори при този шибан курс са към $20 млрд.

On 7/3/2023 at 2:45 PM, plameni said:

Ако гласуваше в София, щях да питам кой е твоят кандидат.

Да се гледат делата и резултатите на съответните хора.

И аз мога да добавя още въпроси:

- Има ли информация за участие на Васил Терзиев в държавни поръчки?
- Има ли информация за участие на Васил Терзиев във финансирани с европейски пари програми?
- Освен с "тъмночервеният" си произход, има ли друга уличаваща информация за Васил Терзиев, като разследване, досъдебни производства, журналистически разкрития?

- Има ли някой човек/фирма/организация/структура завлечени с пари от Васил Терзиев?

- Има ли негови фалирали бизнеси? Ако да, на каква стойност са пасивите?

- Има ли големи и неизплатени данъчни задължения?  

Ако задълбая, още такива мога да задам...

Лъсна вече с пълна сила ченгеджийският Генезис на #ППДБ

БОЕЦ - България Обединена с Една Цел: "Чичото от ДС на Васил Терзиев — с връзки към РОССГАЗ, ЕВРОХОЛД и… Къщата в Барселона на Бойко Борисов

Чичото на Васил Терзиев — Павел Терзиев, офицер от Шесто управление на ДС и УБО — се оказва (и то към настоящия момент) директно свързан с компании с капитали на руската ВТБ, агент “Румянцев“ от КГБ в ЕВРОХОЛД и веригата офшорки, водещи до бутика и жената с Къщата в Барселона на Бойко Борисов. Павел Терзиев е в борда на директорите на РОССГА

В материала са използвани цитати и данни от Биволъ и BIRD.BG".

#ЛУСТРАЦИЯ

#ПродължавамеПодмяната

Ама той няма нищо общо с цялата рода. Според мен си е self-made на 100%. Започнал е бизнес на 20години и се е преборил с капитализма. Жалко, че не мога да гласувам за него. 

Саше, ще гласувам за теб, ако се кандидатираш!

С теб съм!

Но си някак сам :)

Сега, предполагам ще ти донесат вода от Тибет и ще ти кажат колко грешно мислиш, путлерист, русофил, анти-нато, изражденец и тн....

Надали. И на него ще му изкарат фамилните черни ризи.

На Костя Костадинович много бързо му забравиха вилата на морето и (не)върнатите партийни субсидии. Негови действия, не на дядо му.

Всичко хубаво, но аз за Васил Терзиев не съм прочел лошо нещо до момента. Само чета за чичо му, дядо му и т.н. За него не видях някой да се е изказал с нещо лошо. И пак да припомня Кристиян Таков.

@w00x тези дни излезе и интерсна информация за цончо мекия. Синът му на 17 години си купува апартамент за 200 000 лева. Разбира се веднага го предоставя на цончо за безвъзмездно ползване. Ако не знаеш кой е цончо: онзи от възраждне който плюе ;).

edit: И да добавя, че същият индивид държи спестяванията си в евро. Иначе организира референдум против приемането на еврото. Пълен цирк е с тия от израждане. То не бяха ваксинирани антиваксъри, имотите на сивата златка, изплащането на кредита му и т.н. Цяла плеяда е направо.

2 неща по темата

1 - Тука някои са като в Северна Корея - някой като е виновен и родата - 3 поколения в лагери. Та и тук така - чичото, дядо-то, значи е виновен. Какво стана с невинен до доказване на противното?

2 - от друга страна, да е толкова страни от семейните дела - не знам. Не е изключено. Но както писах на горния ред - докато не изскочи нещо, дотогава го смятаме за невинен, човека е ок.

1 hour ago, netrootbg said:

Всичко хубаво, но аз за Васил Терзиев не съм прочел лошо нещо до момента. Само чета за чичо му, дядо му и т.н. За него не видях някой да се е изказал с нещо лошо. И пак да припомня Кристиян Таков.

@w00x тези дни излезе и интерсна информация за цончо мекия. Синът му на 17 години си купува апартамент за 200 000 лева. Разбира се веднага го предоставя на цончо за безвъзмездно ползване. Ако не знаеш кой е цончо: онзи от възраждне който плюе ;).

edit: И да добавя, че същият индивид държи спестяванията си в евро. Иначе организира референдум против приемането на еврото. Пълен цирк е с тия от израждане. То не бяха ваксинирани антиваксъри, имотите на сивата златка, изплащането на кредита му и т.н. Цяла плеяда е направо.

Важното е да имаш вуйчо... Както се казваше в един филм. Не го знам кой е тоя дето го обсъждате, но ако аз имах такава фамилия - и аз нямаше да съм напуснал България, а щях да си карам майбаха по жълтите павета.