Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

14 minutes ago, ARPAnet said:

Товарищи, има малка разлика. НАТО си признават - ударихме цивилни, Х на брой. Русия признава ли си така? 

@netrootbg, на тоя що не му премахнеш поста, обижда ме, а не казва нищо съществено???

16 minutes ago, charmock said:

@netrootbg, на тоя що не му премахнеш поста, обижда ме, а не казва нищо съществено???

Виж в изтрите мнения за какво говоря ;).

35 minutes ago, XMD said:

Някъв кяр от признанието? 
Все така мъртви са си цивилните.

Мъртвите са си все мъртви.

Но при едните е грешка, грешката предполага последващи,действия- наказани може би, действия за да не се повтори грешката и т.н.. Грешките не са "нормалното"

Другите ако не грешат - значи е специално. А когато убиваш целенасочено,  жертвите ще са повече  и т.н.. 

26 minutes ago, vinyl_master said:

Кой си признава? Питай Сноуден, той ще ти каже всички тайни...

Линка по-горе, дир.бг май беше

24 minutes ago, charmock said:

Кое те обижда? :)

Edited by ARPAnet

43 minutes ago, XMD said:

Кат са псуваха с @w00x преди няколко месеца, що не ги изтри? 

Аз не съм го псувал. А не му изтрих мненията (заедно с моите), за да му се вижда простотията от всички.

Сега се сетих, че някой ги беше изтрил. Аз ги върнах.

Четейки написаното ме навежда на мисълта, че темата за политиката тук има 2 отчетливи лагера, които представляват и начина на мислене на две коренно различни поколения…

Хубавото е че едно е в своя залез, а другото изнася световната икономика на плещите си и ще бъде в силата си следващите 20 години. :)

7 minutes ago, Ferante said:

Четейки написаното ме навежда на мисълта, че темата за политиката тук има 2 отчетливи лагера, които представляват и начина на мислене на две коренно различни поколения…

Хубавото е че едно е в своя залез, а другото изнася световната икономика на плещите си и ще бъде в силата си следващите 20 години. :)

С моите 38 години в коя категория съм?

22 minutes ago, netrootbg said:

С моите 38 години в коя категория съм?

Определено в групата с хората с по-адекватното мислене за нашето съвремие + не си обременен с пропагандата от едно друго време. :)

52 minutes ago, Ferante said:

Твърде опростенчески извод.

Обременеността от едновремешната пропаганда не е непременно обвързана с по-голяма възраст.

37 minutes ago, plameni said:

… Обременеността от едновремешната пропаганда не е непременно обвързана с по-голяма възраст.

Е ясно е че не е, но има силна корелация. :)

9 hours ago, charmock said:

Ти сериозно ли не схващаш разликата между очевадна груба обида и нормален сарказъм с думи, които никога не са влизали в графата на обидите? :Facepalm:

Изобщо според мен напоследък се открояват две основни групи в световен мащаб, които нямат никаква връзка с възраст, образователен ценз и дори политическа принадлежност (с малки изключения). Едните все още са запазили понятието за логични, доказуеми факт, които изграждат представата за реалност на нормалния индивид. Другите отдавна са се простили с тази логика, която би трябвало да се усвоява още в детска възраст и я карат на някаква паралена действителност, базирана на неща, които им се иска да са така, но нямат никаква връзка с реалността. Ако някой се е припознал в някоя от тези групи, аз не съм виновен. :lol:

Бахти циркаджийската тема :lol: 

Пичове, предлагам ви конструктивно решение - наемате един боксов ринг, слагате едни ръкавици, гума в устата задължително, по желание може и протектор за главата, наемате един съдия и решавате проблемите си в нормален честен бой. Може даже да се организира един турнир - русороби срещу либерасти. Вместо да се лигавите тука и да хабите клавиатурите - хем малко спорт, хем освобождаване от стреса, а и ви гарантирам, че след края на мача, след като сте изгорили стреса и напрежението с удоволствие бихте пили по една бира с опонента си.

9 hours ago, Ferante said:

не си обременен с пропагандата от едно друго време. :)

Директно от пропагандата не бях засегнат, но хванах инерцията след нея. Хубавото е, че тези които са на по 20 години в момента като цяло не са изобщо засегнати от нея. Лошото е, че една не малка част са големи дебили. То винаги си има някакъв процент хора които са си зле, но май в последните години този процент се увеличава.

9 hours ago, plameni said:

Твърде опростенчески извод.

Обременеността от едновремешната пропаганда не е непременно обвързана с по-голяма възраст.

При твоето поколение са двете крайности май. Или са вярвали и все още вярват на 100% или използват сивото си вещество по предназначение.

16 minutes ago, netrootbg said:

Лошото е, че една не малка част са големи дебили. То винаги си има някакъв процент хора които са си зле, но май в последните години този процент се увеличава.

Не се учудвай изобщо. Виж кой ги 'рани и пòи.

Американският проект "Демократична България" и апендикса му "Продължаваме промяната" окончателно се срина, спасявайки имунитета на Борисов!

Битката срещу този когото наричаха доскоро "мутра" беше основна причина за тяхното съществуване. Те нарекоха ГЕРБ и лидера им "мафия" и се представиха като техен антипод, като се самопровъзгласиха за "добри сили" борещи се за правосъдие и справедливост. С вчерашното им гласуване в Народното събрание всичко рухна и маските са окончателнно свалени - тези политически авантюристи показаха истинската си всеядна същност и лицемерие.
Сбогом Христо, почивай в мир на бунището, което сам създаде за себе си и за себеподобните си с лъжите, алчността, глупостта и арогантността си и за съжаление го оставяте на децата ни - те ще трябва да почистят след вас, въпреки, че не са цапали!

-някъде из фейсбук

1 hour ago, sasshko said:

-някъде из фейсбук

Днес е нямало гласуване на имунитета на Борисов, не се връзвайте на БСП. Имаше гласуване на предложена точка за включване в дневния ред за разглеждане на имунитета, но той, заедно с други имунитети, е обект на комисия, която до 20 дни трябва да излезе с доклад. Тогава ще е гласуването за имунитета.

Специална комисия ще разгледа исканията за сваляне на депутатски имунитети, внесени от главния прокурор Иван Гешев. Това реши парламентът в сряда. В нея ще участват народни представители от ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и "Възраждане". От БСП и ИТН бойкотираха комисията. Председател не бе избран. Комисията трябва да приключи работа до 18 юли

Комисия съставане от ГЕРБ и ППЛГДБ+ ще изготвя доклад, който няма никаква стойност или тежест. 
Нямате ли малко срам поне да си замълчите ПеПе-тата, много сте нагли! То не беше пране, то не беше ротация, комисии, смяна прокурори :grin::D:D

3 hours ago, netrootbg said:

Идеята за създаване на подобна комисия се обсъждаше по време на заседанието на националния съвет на ПП, записано от бившия спортен министър Радостин Василев. В него участниците говореха за шестмесечно забавяне на исканията на имунитети – време, в което главният прокурор ще бъде отстранен от поста си.

Къса памет??? 

...за пореден път.

Когато депутат не се е отказвал доброволно от имунитета си, винаги е била съставяна комисия, която първо разглежда искането и след това излиза с доклад и становище.

Например, през 2015-а такава имаше за имунитетите на Волен Сидеров и на Десислав Чуколов. През 2007-ма имаше за Тома Томов - председател на партия "Рома". През 1999-а за Цветелин Кънчев и т.н. 

За да могат украинците пак да си ползват централата, ще трябва да проверят всичко до последният детайл за оставени капани от орките. Това вероятно ще отнеме много месеци или дори години.

1 minute ago, w00x said:

Нали имаше хора от някаква международна организация там, които да държат под око ситуацията?

Те правиха разни инспекции, но не знам да са били постоянно на терен. Лошото е, че може да им заложат капани на сума ти места. Например да подмениш някоя част с такава която не е подходяща и да се очаква да аварира в близките седмици. Не е задължително да е експлозив някъде.

Аз също споделям, че ако се оттеглят ще поставят капани

за да предизвикат авария.

Вероятно една от възможностите е също да компрометират водният резервоар, който се използва за охлаждане.